22 Şubat 2013 Cuma

Beyti Kebap

Beyti Kebap için Malzemeler

2 yufka
500 gr. kıyma
2 dilim ufalanmış ekmek içi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
Karabiber, pul biber, tuz
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba domates salçası
Yarım su bardağı ılık su

beyti kebap 300x225

Beyti Kebap tarifi, resimli kebap çeşitleri ve tarifleri

Beyti Kebap Tarifi ve Yapılışı:

Soğan ve sarımsakları robotta çekip diğer köfte malzemeler ile birlikte karıştırıyoruz. Arzunuza göre maydanoz ekleyebilirsiniz. Üzerini örtüp buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz. Ardından yufkaları ortadan kesiyoruz. Köfteye yufkanın enine denk gelecek uzunlukta şekil veriyoruz. 2 cm kalınlığında kesiyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizerek üzeri kızarana kadar fırınlıyoruz. Bu esnada tere-yağında salçayı sıcak su ekleyerek eritiyoruz. Fırından çıkardığımız beytinin üzerine sosu döküyoruz. Yoğurt ve maydanoz ile süsleyerek servis yapabiliriz.(kolayyemektarifleri.biz)


Beyti Kebap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder