26 Şubat 2013 Salı

Çoban Pilavı

Çoban Pilavı için Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
yarım su bardağı yeşil mercimek
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
4 adet taze soğan
3.5 su bardağı sıcak su
yarım çay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım demet nane
tuz

çoban pilavı Çoban Pilavı

Çoban Pilavı Tarifi, Oktay usta pilav tarifleri ve çeşitleri.

Çoban Pilavı Tarifi ve Yapılışı:

  • Bulgur ve pirinci ayrı ayrı yıkayıp süzün. Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve süzün.
  • Mercimeği yıkayıp haşlayın. Suyunu süzüp bekletin. Bir tencereye kuru soğanı küçük küp doğrayın.
  • Zeytinyağın’da kavurun. Doğranmış taze soğan ve 3.5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kaynayınca tuz, pirinç, bulgur, mercimek, kuş üzümü ve karabiberi katın.
  • Tencerenin kapağını kapatın. Hızlı ateşte 3 dakika pişirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdikten sonra 20 dakika dinlendirin.
  • İnce kıydığınız taze naneyi üzerine serpin. Servis yapın. Afiyet olsun.(kolayyemektarifleri.biz)

Çoban Pilavı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder