Çoban Pilavı için Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
yarım su bardağı yeşil mercimek
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
4 adet taze soğan
3.5 su bardağı sıcak su
yarım çay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım demet nane
tuz
Çoban Pilavı Tarifi ve Yapılışı:
- Bulgur ve pirinci ayrı ayrı yıkayıp süzün. Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve süzün.
- Mercimeği yıkayıp haşlayın. Suyunu süzüp bekletin. Bir tencereye kuru soğanı küçük küp doğrayın.
- Zeytinyağın’da kavurun. Doğranmış taze soğan ve 3.5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kaynayınca tuz, pirinç, bulgur, mercimek, kuş üzümü ve karabiberi katın.
- Tencerenin kapağını kapatın. Hızlı ateşte 3 dakika pişirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdikten sonra 20 dakika dinlendirin.
- İnce kıydığınız taze naneyi üzerine serpin. Servis yapın. Afiyet olsun.(kolayyemektarifleri.biz)
Çoban Pilavı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder