17 Şubat 2013 Pazar

Damla Sakızlı İrmik Helvası

Damla Sakızlı İrmik Helvası İçin Malzemeler

1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 su bardağı irmik
100 gram tereyağı
1 su bardağı kara Özbek üzümü
Bir buçuk su bardağı kıyılmış ceviz
2 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı toz şeker

Damla Sakızlı İrmik Helvası…

Damla Sakızlı İrmik Helvası

Damla Sakızlı İrmik Helvası Tarifi, Resimli Oktay usta tatlı tarifleri Soğuk tatlı tarifleri

Damla Sakızlı İrmik Helvası Tarifi ve Yapılışı

İRMİK ve tereyağını bir tencereye alın.

Bir yandan tahta bir kaşıkla kavururken, diğer yandan da üzüm ve cevizi ekleyin.

Kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin ve ocağın altını kapatın.

Diğer taraftan ayrı bir tencerede süt, damla sakızı ve toz şekeri kaynamaya bırakın.

Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve kavurduğunuz irmiğin üzerine ilave edip, karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatın ve 15-20 dakika demlenmeye bırakın.

Daha sonra dilediğiniz şekilde servis yapın. Kolayyemektarifleri.biz


Damla Sakızlı İrmik Helvası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder