9 Şubat 2013 Cumartesi

Erikli Cevizli Baklava Rulosu

Erikli Cevizli Baklava Rulosu

Malzemeler

4 Kişilik
►6 Adet Hazır Baklavalık Yufka(25X35 cm Boyutlarında)
►1 Çay Bardağı Erimiş Tereyağ
►2 Yemek Kaşığı Un
►2 Yemek Kaşığı Şeker

Harç Malzemesi
►600 Gram KırmızıI Erik
►6 Yemek Kaşığı Toz Şeker
►2 Parça Tarçın Kabuğu
►5-6 Adet Karanfil

Şurup Malzemeleri
►2 Su Bardağı Toz Şeker
►2 Su Bardağı Erik Suyu Ve Su

baklava, baklava tarifi

cevizli erikli rulo baklava

Erikli Cevizli Baklava Rulosu Tarifi, Resimli Analtımı Kullanılacak malzemeler

Baklava Tarifi:

Harç Hazırlama
1. Erikleri yıkayın. Boylamasına ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartın, iç kısımları üste bakacak şekilde fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine toz şekeri, tarçın kabuklarını, karanfili serpiştirin. Kabı folyo kağıdı ile kapatın. Önceden 180° C kızdırılmış fırına verin.
2. Erikler pişip suyunu saldığında kabı fırından alın. Süzgece koyup soğumaya bırakın. Süzülen kırmızı suyunu toplayın. Erikleri de çukur bir kaba koyun.
3. Süzülmüş erik suyunu bardağa koyun, üzerini su ile doldurup, tencereye boca edin. Bir bardak suyu ve iki bardak şekeri ekleyip beş dakika kaynatın. Şurubu soğumaya bırakın.

Ruloları Hazırlama:

1. Üç baklavalık yufkayı aralarına fırça ile erimiş tereyağ sürerek üst üste koyun. En üstünü de yağlayıp, boylamasına ikiye katlayın.
2. Katlanmış üst yüzeyi yağlayın ve üzerine bir kaşık unu eleyin. Bir kaşık toz şekeri gezdirin. Alt uzun kısma boydan boya erik harcının yarısını koyun. Rulo yapın ve ruloyu yağlanmış fırın kabına koyun. Aynı işlemleri kalan diğer üç yufka için yapın.
3. Ruloları baklava dilimi boyunda verevine kesin. Üzerlerine fırça ile tereyağ sürün. Fırın kabını önceden 180 °C kızdırılmış fırına verin.(kolayyemektarifleri.biz)
4. Rulolar nar gibi kızarınca tepsiyi fırından alın. Üzerlerine şurubu gezdirin. Dilerseniz üzerine ceviz yerleştirebilirsiniz.
5. Soğuyunca servis kabına çıkartıp servis edin.


Erikli Cevizli Baklava Rulosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder