25 Şubat 2013 Pazartesi

Fırında Sebzeli Köfte

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Malzemeler

Yarım Kg Kıyma

1 Dilim Bayat Ekmek

1 Adet Soğan

2 Diş Sarımsak

1 Adet Yumurta

1 Fiske Kimyon

1 Fiske Tuz

1 Fiske Karabiber

1 Adet Maydanoz

3 Adet Patlıcan

3 Adet Patates

4 Adet Domates

2 Adet Sivri Biber

2 Diş Sarımsak

Firinda Sebzeli Kofte Fırında Sebzeli Köfte

Fırında Sebzeli Köfte, Köfte Tarifleri, Fırında yemek

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyup, yuvarlak dilimleyin. Üzerine bolca tuz serpip, tamamen kaplayacak kadar su ekleyin ve yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayıp, süzün. Patatesleri soyup, yemeklik, küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba patatesleri koyun. Üzerine biraz tuz ve sıvıyağ serpin ve patateslerin her tarafı yağa bulanıncaya kadar karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve yağlanmış olan patatesleri pişirme kağıdının üzerine çıkarın. Patlıcanlarıda aynı şekilde derin bir kaba alın ve üzerine biraz sıvıyağ gezdirip her tarafına bulaşmasını sağlayın. Yağlanmış olan patlıcanlarıda pişirme kağıdının üzerine alın. 200 derecede ısıtılmış fırına sebzeleri pişirin. (benim fırınımda 30-35 dakikada pişti) (Yukarıda da belirttiğim gibi fırında pişirmek yerine bu aşamayı yağda kızartarak ta yapabilirisniz)

Köfte malzemelerinin hepsini karıştırıp, yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra yuvarlak köfteler yapın. Bunları da pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede pişirin.(20-25 dakikada pişiyor)

Domatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri birkaç parçaya bölün. Sarımsakları küçük küçük doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve hepsini bir tavaya alıp 5 dakika soteleyin. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin.

Pişen patates, patlıcan ve köfteleri borcama alıp, üzerine sulandırılmış domates sosunu dökün. Fırında 15-20 dakika daha pişirip, çıkartın. Afiyet Olsun


Fırında Sebzeli Köfte

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder