18 Şubat 2013 Pazartesi

İncir Uyutması

Çok farklı bir talı tarifi denedim. İncir uyutması sütle yapılan muhallebiye benzeyen bir tatlı fakat bu tatlıyı ayıran en büyük özellik mayalama yöntemi ile yapılması aynı yoğurt yaparmış gibi sütü ılık kıvama getirerek incir ve şekerle karıştırarak mayalanır 2 yada 3 saat sonunda buzdolabına kaldırılır birkaç saat dolapta soğuduktan sonra incir uyutması hazır.

İncir Uyutması için Malzemeler;

15 adet kuru incir,
1 litre süt,
1 su bardağı şeker,
Üzeri için;
İncir dilimleri ve tarçın.

incir uyutması

İncir Uyutması Tarifi, Resimli oktay usta incir uyurması kastamonu

İncir Uyutması..

İncir Uyutması Tarifi ve Yapılışı:

İncirleri yıkayıp, ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin.
Yumuşayan incirleri küp küp doğrayın.
Sütü mayalanma ısısından (el yakmayacak kadar) ısıtın.
İçine doğranmış incirleri ve toz şekeri ilave edin.
El blenderi ile incirleri parçalayın.
Bu işlemi yaparken tatlı muhallebi kıvamına girmeye başlıyor.
Hazırlanan tatlıyı kaselere boşaltın.
Üzerlerini kapatıp, gerekirse havlu ile sarıp sarmalayın.
Sıcak ortamda 2 saat bekletin.
Daha sonra kaseleri buzdolabında 2 saat bekletin.
Üzerine tarçın serperek servis yapın.


İncir Uyutması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder