3 Şubat 2013 Pazar

Kestaneli Lahana Dolması

Kestaneli Lahana Dolması MALZEMELERİ:

30 adet kestane (haşlanmış ve kabukları soyulmuş)
1 adet dolmalık lahana
2 su bardağı pirinç
6 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuş üzümü
4 adet kesme şeker
3 kahve fincanı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
1 adet limonun suyu
1 ta ılı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

kestaneli lahana dolmasi

Kestaneli Lahana Dolması Tarifi Resimli Dolma Tarifleri Oktay ustadan Kolay Kestaneli Lahana Dolması Tarifleri

Kestaneli Lahana Dolması YAPILIŞI:

(1) Lahananın dış yapraklarını çıkarıp atın ve kalan yaprakları ayırın. Kaynar suda yumuşayana kadar 2-3 dakika haşlayın. Süzgece alıp yaprakların damarlı kısımlarını kesin ve el büyüklüğünde yapraklar hazırlayın. Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Süzüp akan suyun altında iyice yıkayın.
(2) Soğanları soyup zardan ufak doğrayın. Kuş üzümünü ayıklayıp ılık suda bekletin. Kestanelerin bir kaç tanesini süsleme için ayırıp kalanı ufak parçalara doğrayın. Dolmalık fıstıkları teflon tavada (Yağsız) sararıncaya kadar karıştırarak kavurun.
(3) Tencerede 1 kahve fincanı zeytinyağını ısıtın. Soğanı ilave edip pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. Pirinci ekleyip alttan üstte doğru karıştırarak 10-12 dakika kavurun. Dolmalık fıstık, süzülmüş kuş üzümü ve doğranmış kestaneleri ekleyip birkaç kez karıştırın. 2 su bardağı sıcak, limon suyu, tuz karabiber, yenibahar ve şekerle tatlandırın.Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte (pirinçler diri kıvamda kalacak şekilde) pişirin. Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin.(kolayyemektarifleri.biz
(4) Hazırladığınız lahana yapraklarını parlak yüzü altta kalacak şekilde tezgahın üzerine yayın. Her yaprağın ortasına birer kaşık kestaneli harcı ilave edin. Yaprakların iki ucunu içe doğru katlayıp rulo sarın.
(5) Kullanmadığınız yaprakları tencerenin dibine serin. Üzerine dolmaları sıralayın. Ayırdığınız kestaneleri ekleyin ve kalan zeytinyağını üzerine gezdirerek dökün. 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Dolmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşle 30 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Limon dilimleri ve kestanelerle süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun


Kestaneli Lahana Dolması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder