10 Şubat 2013 Pazar

Kırmızı erik soslu ve kremalı pirinç

Kırmızı erik soslu ve kremalı pirinç tatlısı için malzemeler

1.5 çay bardağı baldo pirinç
1 litre süt
2.5 yemek kaşığı pirinç unu
Vanilya
Krema
1 su bardağı toz şeker

kirmizi erik soslu ve kremali pirinc tatlisi

Kırmızı erik soslu ve kremalı pirinç tatlısı tarifi resimli oktay usta soğuk tatlılar tarifi yapılışı ve hazırlanışı

Kırmızı erik soslu ve kremalı pirinç tatlısı hazırlanışı
Kırmızı erik soslu ve kremalı pirinç tatlısı: 1.5 çay bardağı baldo pirinci bol suyla yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 litre sütü azar azar ekleyip karıştırın. 2.5 yemek kaşığı pirinç ununu küçük bir kasede çok az suyla inceltin. Yavaş yavaş tencereye ekleyip karıştırmaya devam edin. Pirinçler tamamen yumuşadığında 1 tatlı kaşığı vanilya özütü, 200 ml krema ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp tatlıyı kaselere paylaştırın.
Erikli sos için
konserve yapılmış kırmızı erik taneleri ile suyunu ayırın. 2 yemek kaşığı buğday nişastasını, 1.5 su bardağı suyu ve kırmızı erik suyunu karıştırıp kısık ateşte pişirin. Yarım su bardağı şekeri ekleyip tencereyi ocaktan alın. Kremalı tatlının üzerine gezdirin. Komposto erik taneleriyle süsleyip servis yapın.
Kırmızı erik soslu ve kremalı pirinç tatlısı artık hazır, afiyet olsun.(kolayyemektarifleri.biz)

Tatlı tarifleri, Kolay tatlı tarifleri, Soğuk tatlı tarifleri


Kırmızı erik soslu ve kremalı pirinç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder