21 Şubat 2013 Perşembe

Lahana Dolması

Zeytinyağlı Lahana Dolması ; Haşladığınız lahanın suyunu dolmada kullanmak yerine buzdolabında muhafaza edip her sabah aç karnına 1 su bardağı içerek zayıflama çayı gibi kullanabilirsiniz

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi Malzemeleri

1 orta boy dolmalık lahana

4 orta boy soğan

1,5 su bardağı pirinç

3/4 su bardağı zeytinyağı

1 tepeleme yemek kaşığı dolma fıstığı

1 tepeleme yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı dolma baharı

1 çay kaşığı tarçın

1/2 demet maydanoz

1 limonTuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

lahana dolması

lahana dolması tarifi, oktay usta dolma tarifleri

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi Hazırlanışı

Lahananın koçanını koni biçiminde keserek çıkartın

Akar suya tutup yıkayın

Ortasına bir tatlı kaşığı tuz serpin

Bu kısmı alta getirerek 3-4 bardak sıcak suyla 10 dk haşlayın

Sonra da yapraklarını ayırın orta kalın damaralarını kesip çıkartın

Yaprakları büyüklüğüne göre 3-4 dört parçaya bölün

İnce doğranmış soğanları, fıstık ve 1/2 bardak yağ biraz suyla ateşe koyun

Arada karıştırıp üstü kapalı olarak 10 dk börttürün

Pirinci 20 dk önce yıkayıp tuzlu sıcak suda bekletin

Soğuduğu zaman tel süzgeçten geçirip soğana katın ve tahta kaşıkla karıştırarak 5-10 dk kavurun

Pirince 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı toz şeker, nane, kuşüzümü koyup kısık ateşte suyunu çektirin

1/2 limon suyu, bahar, tarçın ve kıyılmış maydanoz katın; 15 dk kabarmasını sağlayın

Lahana yapraklarına birer kaşık dolma içinden koyarak parmak uzunluğunda sarın

Dibi düz bir tencereye önce bir kat yaprak döşeyin; dolmaları üzerine sıralayın

Kalan zeytinyağını üzerine gezdirin

1,5- 2 bardak su koyun

Üzerini de bir kat yaprakla kapatın

Kapağını kapatıp önce harlı sonra yavaş ateşte suyunu çekene dek pişirin

Dolmayı tencerede soğutup servis tabağına yerleştirin


Lahana Dolması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder