Limon Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Yapılışı için Malzemeler
* 1 lt. süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1 paket vanilya
* 1 limon
* 1 paket labne
TABANI İÇİN:
* 1 paket kemalpaşa
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
Limon Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Yapılışı
Bir tencereye suyu ve toz şekeri koyarak kaynatıyoruz. İçine kemalpaşayı koyuyoruz ve kaynatıyoruz.
Kemalpaşa şerbeti çekince dikdörtgen cam fırın kabına diziyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İçine toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz.
Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine limon kabuğu rendeliyoruz.
Göz göz olup kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca labneyi içine koyup hızlıca çırpıyoruz.
Bir yandan çırparken bir yandan da limonun suyunu sıkıyoruz. Hazırladığımız kremayı da kemalpaşa tatlısının üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
oktayustam.com’dan alıntıdır.
Limon Kremalı Kemalpaşa Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder