Mercimek Köftesi için Malzemeler
1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
2 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Litre Su
1 Baş Kuru Soğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1,5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Çay Bardağı Su
1 Demet Maydanoz
6-7 Sap Yeşil Soğan
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Mercimek Köftesi Süslemek İçin;
.Marul veya Kıvırcık
Mercimek Köftesi Tarifi ve Hazırlanışı
Bir tencereye 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp koyun ve 1 litre su ile kaynatın.
Bir miktar sulu bırakalım.
Bir kaba 8kapaklı olursa daha iyi olur) 2 su bardağı ince bulguru vecüzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın.
Kabın kapağını kapatarak 30-40 dakika bekletelim. Bulgurlar içerisinde iyice şişsin.
Bu arada kuru soğanları yemeklik doğrayarak bir tavaya alın.
Bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları kavurun.
Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin.
Karabiberi ve pulbiberi de ekleyip karıştırın.
1 çay bardağı suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin.
Tüm malzemeyi tekrar karıştırın ve 15 dakika yoğurun.
Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. Maydanozu da yıkayıp kıyın.
Bunları da tüm malzemeye ekleyin ve karıştırın.
Köfte şekli vererek üzerine marul dizilmiş servis tabağına alın.)
Mercimek Köftesi
Mercimek Köftesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder