Patates Püresi hakkında fazla yoruma gerek yok herkesin zevkle yediği özellikle etli yemeklerin vazgeçilmezi.
Patates Püresi için Malzemeler
1 kg patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Patates Püresi Tarifi Yapılışı:
Patatesi iyice yıkayın. Bir tencerede üzerini 1-2 parmak kadar geçecek kadar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün. El dayanacak kadar ılındığında kabuklarını soyun, patates ezeceği, çatal veya rende yardımıyla iyice ezin. Bir tencereye koyun. Süt ve tuz ekleyerek karıştırın. Tencereyi çok kısık ateşin üzerine oturtup tereyağını koyun. İyice karıştırarak yağın eriyip püreye özleşmesini sağlayın. Dilerseniz içine karabiber ve/ veya pul biber ekleyebilirsiniz.
Ağız tadı ile yiyin.(kolayyemektarifleri.biz)
Not: Patates püresini beyaz veya kırmızı tüm et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz
Patates Püresi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder