12 Şubat 2013 Salı

Patates Topları

Patates ile harika yemekler ve çeşit çeşit sunum şekilleri geliştirilebilir Patates topları bu zengin çeşitlerden sadece biri. Türk mutfaklarının vazgeçilmez temel gıdalarından biri olan patates ile bir birinden leziz yemekler yapmak isterseniz sizin için patates topları harika bir seçenek olur.

Patates Topları için Malzemeler

l Yarım kg patates
2’şer adet havuç ve kabak
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 dal taze soğan
2 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet yumurtanın sarısı + 3 adet yumurta
8 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı susam
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvı yağ

Patates topları

Patates Topları tarifi Resimli Sebzeli Yemek Tarifleri, patatesli yemek tarifi

Patates Topları Tarifi ve Yapılışı

Patatesleri haşlayıp ezin. Havuç, kabak ve kırmızı biberi küçük doğrayın. Sarımsak ve soğanı kıyın. Sebzeleri zeytin yağında 5 dakika soteleyin. Üzerine 2 adet çırpılmış yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı nişasta, tuz, karabiber ve patatesi ilave edip karıştırın. Elinizle pürüzsüz oluncaya kadar yuvarlayın. Önce kalan nişastaya, sonra çırpılmış 3 adet yumurtaya ve susama bulayın. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, altın sarısı renk alana dek kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartın. Nane yaprağı ve havuç toplarıyla süsleyip, ılık olarak servis yapın.


Patates Topları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder