3 Şubat 2013 Pazar

Revani

Revani için Malzemeler:

6 Yumurta
1 Su bardağı un
1 Su bardağı ve + 2 çorba kaşığı irmik
4.5 Su bardağı şeker
Limon kabuğu rendesi
2 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı kabartma tozu

revani

Revani Tatlısı Tarifi Resimli oktay usta tatlı tarifleri.

Revani Hazırlanışı:

4 Su bardağı şeker 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır.1 Kaşık limon suyu katılıryumurtalar ile yarım bardak şeker limon kabuğu rendesi çırpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir limon suyu konup 1-2 kere daha çırpılır kabartma tozu katılmış elenmiş un ve irmik karışıma ilave edilip karıştırılır.Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hareketli fırında pişirilir .25-35 dak daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür. Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir böylece revani 1.5 misli büyümüş olur.Ilındıktan sonra servif yapılır afiyet olsun.(kolayyemektarifleri.biz)


Revani

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder