Sakızlı Kebap için Gereken Malzemeler:
yarım kilo et (kemiksiz, küçük doğranmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan rendesi
2 diş sarımsak
2 parça damla sakızı
tuz,karabiber, tarçın, yenibahar
1 kahve fincanı gül suyu
1 tatlı kaşığı un
1 adet kesme şeker
yarım kilo patates (haşlanmış)
1 su bardağı süt
Sakızlı Kebap Tarifi ve Yapılışı
- Tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Etleri koyup rengi dönene kadar soteleyin.
- Kuru soğan ve sarımsağı ilave edin. Bir kaç kez çevirin. Üzerini geçecek kadar su koyun.
- Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Damla sakızıyla gül suyunda erittiğiniz unu katın.
- Et kendi yağıyla kalana kadar pişirmeye devam edin. Patatesleri ezin. Süt ve kalan 1 çorba kaşığı tereyağını tavada pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırarak pişirin. Tuz koyun.
- Bu karışımı ezdiğiniz patateslere ekleyip karıştırın. Tabaklara paylaştırın. Ortalarına çukur açın.
- Eti bu çukurlara koyun. Tuz, karabiber, tarçın ve yenibahar serpin. Servis yapın.
- Afiyet olsun.(kolayyemektarifleri.biz)
Sakızlı Kebap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder