25 Şubat 2013 Pazartesi

Sakızlı Kebap

Sakızlı Kebap için Gereken Malzemeler:

yarım kilo et (kemiksiz, küçük doğranmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan rendesi
2 diş sarımsak
2 parça damla sakızı
tuz,karabiber, tarçın, yenibahar
1 kahve fincanı gül suyu
1 tatlı kaşığı un
1 adet kesme şeker
yarım kilo patates (haşlanmış)
1 su bardağı süt

sakızlı kebap

Sakızlı Kebap Tarifi, Yemek Tarifleri, Kebap tarifleri

Sakızlı Kebap Tarifi ve Yapılışı

  • Tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Etleri koyup rengi dönene kadar soteleyin.
  • Kuru soğan ve sarımsağı ilave edin. Bir kaç kez çevirin. Üzerini geçecek kadar su koyun.
  • Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Damla sakızıyla gül suyunda erittiğiniz unu katın.
  • Et kendi yağıyla kalana kadar pişirmeye devam edin. Patatesleri ezin. Süt ve kalan 1 çorba kaşığı tereyağını tavada pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırarak pişirin. Tuz koyun.
  • Bu karışımı ezdiğiniz patateslere ekleyip karıştırın. Tabaklara paylaştırın. Ortalarına çukur açın.
  • Eti bu çukurlara koyun. Tuz, karabiber, tarçın ve yenibahar serpin. Servis yapın.
  • Afiyet olsun.(kolayyemektarifleri.biz)

Sakızlı Kebap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder