10 Şubat 2013 Pazar

Soğan Dolması

Genel Bilgiler
Kategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri

Soğan Dolması için Malzemeler

- 1 Tatlı kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı kaşığı Domates Salçası
- 150 Gr Kıyma
- 8 Adet Kuru Soğan
- 2 Çay bardağı Pirinç
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su
- Kararında Karabiber,
- Kimyon, Tuz

sogan dolmasi

Soğan Dolması Tarifi Resimli Oktay Usta Soğan Dolması Yapılışı Ve Hazırlanışı

Soğan Dolması Tarifi ve Hazırlanışı

Soğanların kabuklarını soyup boylamasına orta kısmına kadar kesin ve bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanları soğuk sudan geçirip yaprak yaprak ayırın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin. Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı yağ ekleyip karıştırın. Kıymalı harçtan bir miktar alıp soğan yapraklarının içine yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tencereye dizin. Bir kasede biber salçası, su ve yağı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirip , küçük bir tabak kapatın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

İçerdiği Vitaminler A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
Kalori Miktarı Toplam Kalori Miktarı : 1854 Kcal


Soğan Dolması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder