15 Şubat 2013 Cuma

Tarçınlı Ekmek

Tarçınlı Ekmek için Malzemeler

Hamuru için :
2 bardak un
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım bardak ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı şeker
İçi için :
1/4 bardak tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı tarçın

Tarçınlı Ekmek Tarifi, Resimli oktay usta ekmek tarifleri

Tarçınlı Ekmek Tarifi ve Yapılışı:

-Maya, şeker ve sütü köpükleri çıkana kadar karıştırıyoruz.

- Bu karışıma yumurta sarısı, erimiş yağ, un ve tuzu ekliyoruz.

-Hamuru güzelce yoğuruyoruz ve üstünü nemli bez ile örtüp yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

-Fırını 200 derecede ısıtıyoruz. Dinlendirdiğimiz hamuru 1 cm kalınlığında açıyoruz. 1/4 bardak tereyağının biraz eritip içine tarçın ve şekeri koyuyoruz.

-Güzelce karıştırdığımız harcı hamurun üstüne sürüyoruz (Üzerine sürmek için biraz ayırıyoruz).

-Ardından resimdeki gibi hamuru katlıyor ve şekil veriyoruz. Kalan harcı üstüne sürüp yarım saat fırında pişiriyoruz.

-Yarım saatin ardından fırın ısısını 160 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişiriyoruz. Çıkan kokular ve müthiş görüntüsü ile tatlı ekmeğimiz hazır:)


Tarçınlı Ekmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder