31 Ocak 2013 Perşembe

Kabak Böreği

Kabak Böreği İçin Malzemeler

2 tane yufka
2 tane orta boy kabağın rendesi
2 yumurta ( hafif çırpılmış)
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gram kaşar peynir rendesi
arım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

kabak boregi

Kabak Böreği tarifi yapılışı ve hazırlanışı reismli oktay usta börek tarifleri

Kabak Böreği Tarifi:

İki yufkayı erişteden biraz daha kalın olacak şekilde doğrayın. Kaşar peyniri hariç diğer malzemelerle birlikte derin bir kasenin içinde karıştırın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye karışımı yayın ve önceden ısıtılmış 180ºC deki fırında pişirin. Dilerseniz fırından çıkarmaya yakın kaşar peyniri rendesi serpin. Yoğurtsuz servis yapmak isterseniz içine beyaz peynir de koyabilirsiniz.


Kabak Böreği

Hindistan Cevizli Kartopu

Hindistan Cevizli Kartopu için Malzemeler:

3,5 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı süt tozu
3/4 su bardağı tozşeker
200 ml çiğ krema
yarım bardak hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kartopu…

hindistan cevizli kar topu

Hindistan Cevizli Kartopu Tarifi Yapılışı ve hazırlanışı Resimli oktay usta kolay tatlı tarifleri kartopu

Hindistan Cevizli Kartopu Tarifi Yapılışı Ve Hazırlanışı:

Krema derin bir kaba alınır üzerine süt tozu, tozşeker ve hindistan cevizi ilave edilip yoğrulur.
Minik toplar yuvarlanılır.
1 saat buzdolabında bekletilir.
Katılaştıkdan sonra hindistan cevizindebulanıp servis edilir.
Afiyet olsun…


Hindistan Cevizli Kartopu

30 Ocak 2013 Çarşamba

Un Helvası

Un Helvası için Malzemeler:

1 paket margarin
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı ceviz veya fındık(isteğe bağlı)

Un Helvası…

un helvası

Resimli Un helvası tarifi yapılışı hazırlanışı resimli oktay usta helva tariflerileri

Un Helvası Tarifi Yapılışı ve hazırlanışı:

Margarini derin bir tencereye alıp eritin. Unu ilave edip kısık
ateşte karıştırın. Unun kokusu çıkıncaya dek karıştırın. Unun rengi hafif dönüp kokusu çıkınca cevizleri ilave edip karıştırın. Öte yanda sütü ısıtıp içine şekeri ilave edip karıştıra karıştıra şekeri sütün için eritin. Sıcak sütü kavrulmuş olan una ilave edin. Yavaş yavaş ilave edin elinizi yakmayın icon smile Hızlıca karıştırın iyice özleşsin.(kolayyemektarifleri.biz)
5-10 dakika dinlendirin. İstediğiniz şekli verip servis yapın.
Afiyet Olsun


Un Helvası

Pizza

Pizza Yapımında Kullanılacak Malzemeler:

3 adet Yufka
2 su bardağı Süt
½ paket (125 gr) Margarin
2 adet Yumurta
½ su bardağı Ketçap
200 gr.Kaşar Peyniri
istediğiniz miktarda ve çeşitte Salam, Sucuk, Sosis gibi
pizza üstü malzemesi
2 adet Domates
1 adet Sivribiber
bir miktar Zeytin
Tuz, Karabiber, Kekik

Pizza…

 

pizza

Pizza tarifi, resimli anlatımı kolay pizzaa tarifleri, pizza çeşitleri

Pizza Tarifi Yapılışı ve Hazırlanışı:

Tepsiyi yağladıktan sonra yufkalardan birini bütün olarak tepsiye yayın.
Kalan iki yufkayı elinizle ya da bıçakla küçük küçük parçalara ayırın.
Düzgün bir yüzey oluşturacak şekilde alttaki yufkanın üzerine yerleştirin.
Margarini eritip süt ve yumurtalarla çırpın, bütün yufkaları ıslatacak şekilde gezdirin. Ketçabı hafif sulandırarak yufkaların üzerine yayın.
Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayarak yerleştirin.
Kalan bütün malzemeyi zevkinize göre kesip pizzanın üzerine ekleyin.
Tuz, karabiber, kekik serpin, en üstte kaşarı rendeleyip koyun.
180-200 derece fırında kızartıp servis yapın.


Pizza

29 Ocak 2013 Salı

Pastane Poğaçasi

Pastane Poğaçasi için malzemeler:

Pastane Poğaçasi Hamuru için:
1 kg un
2 paket margarin
3 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Harcı için
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
5 dal dereotu
4 adet taze soğan

Pastane Poğaçasi

Pastane Poğaçasi Tarifi Reismli Anltımı Kolay hamur işleri tarifi, Oktay Usta Hamur işleri tarifi

Pastane Poğaçasi Tarif i Yapılışı ve Hazırlanışı:

Unumuzu derin bir karıştırma kabına koyup ortasına havuz açalım.
Mayamızı, şekerimizi bir bardak ılık suyumuzu koyup havuzun ortasında karıştıralım ve köpürene kadar mayalanmasını bekleyelim.
Bu arada iç harcımızı hazırlamak için dereotumuzu ve taze soğanlarımızı doğrayalım. ve beyaz peynirimizle karıştırıp kenarda bekletelim.
Hamurumuz mayalandıktan sonra yağlarımızı, yumurtalarımızı ve tuzumuzu koyup iyice yoğuralım.
Yumurtadan biraz daha büyük bezeler yapıp mutfak tezgahımıza dizelim, ortalarını ezip iç harcımızdan koyalım.
Ağızlarını kapatıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve 15 dakika daha oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyip 200 derece fırında pişirelim.


Pastane Poğaçasi

Su Böreği

Su Böreği İçin Malzemeler:

5 adet yufka
5 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
içi için:
150gr. beyaz peynir
maydonoz

su boregi

Su Böreği Tarifi Nasıl yapılır, Oktay Usta abörek tarifleri, Sulu Börek tarifleri

Su Böreği Tarifi:

Derince bir kap içinde yumurtaları,sıvı yağı ve suyu iyice çırpın.
Bu karışımın içine parçalara bölmüş olduğunuz yufkaları batırın.
Yufkaları tepsiye yaydıktan sonra aralarına rendelenmiş peynir ve kıyılmış maydonoz karışımından serpip,üzerlerine yeniden yufka serin.
Yufkalar ve iç malzeme bitene kadar bunları tekrarlayın.
200 derece pişirip ılık servis yapın.(kolayyemektarifleri.biz)


Su Böreği

28 Ocak 2013 Pazartesi

Erikli Kurabiye

Erikli Kurabiye İçin Malzemeler:

250 gr. Margarin
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Adet Limon Rendesi
1 Kahve Fincanı Şeker
3 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Vanilya
İçi İçin: 15 Adet Kırmızı Ve Olgun Erik
Üzerine: Pudra Şekeri

erikli Kurabiye

Erikli Kurabiye Resimli Anltımı Nasıl yapılır, oktay usta tarifi

Erikli Kurabiye Tarifi:

3 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu düz bir zemine eleyerek alın
Ortasını havuz şeklinde açın
İçine 250 gr
oda sıcaklığında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşığı yoğurt,1 adet limonun rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşığı vanilyayı koyun
Malzemeleri birbiriyle iyice karıştırın
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Hamurdan erik büyüklüğünde parçalar koparıp,avucunuzun içinde açın
15 adet eriğin çekirdeklerini çıkarın
Elinizde şekillendirdiğiniz hamurla eriklerin üzerini iyice kaplayın
Tüm kurabiyeleri bir tepsiye yerleştirerek 150 derecelik fırında 25 dk pişirin
Fırından çıkardıktan sonra (dilerseniz) üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın

Afiyet olsun


Erikli Kurabiye

Etli Biber Dolması

Etli Biber Dolması Malzemeleri:

6 adet yeşil dolmalık biber
200 gr. yağsız dana kıyma
100 gr. pirinç (önceden 5 dakika haşlanmış)
1 adet domates (soyulmuş ve rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 adet soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
4 dal taze nane (ince doğranmış)
3 dal maydanoz (ince doğranmış)
3 dal dereotu (ince doğranmış)
50 ml. zeytinyağı
Tuz ve karabiber

etli biber dolmasi

Etli biber dolması tarifi resimli oktay usta yemek tarifleri ve dolma tarifler

1.Etli Biber Dolması Hazırlanışı:

Kıyma, pirinç, domates, salça, soğan, sarımsak, nane, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir arada yoğurun. Hazırladığınız harcı dolmalık biberlere doldurun.

Sos için ayrı bir kasede zeytinyağı, et suyu ve biber salçasını karıştırıp ActiCook’a dökün. Dolmaları ActiCook’a yerleştirip kapağını kapatın. ActiCook’un kapağını kapatın. 2. programı seçin ve 15 dakikaya ayarlayın.

Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün.

Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook’un kapağını açın. Dolmaları tabaklara alın. İsteğe göre nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.


Etli Biber Dolması

27 Ocak 2013 Pazar

Sebzeli Köfte

Sebzeli Köfte için Kullanılacak Malzemeler:

Yarım Kg Kıyma
1 Dilim Bayat Ekmek
1 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Adet Yumurta
1 Fiske Kimyon
1 Fiske Tuz
1 Fiske Karabiber
1 Adet Maydanoz
3 Adet Patlıcan
3 Adet Patates
4 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
2 Diş Sarımsak

sebzeli köfte

Sebzeli Köfte tarifi resimli oktay usta köfte tarifleri sebzeli yemek tarifleri

Sebzeli Köfte Tarif i Yapılışı ve Hazırlanışı

. Patlıcanları alacalı soyup, yuvarlak dilimleyin. Üzerine bolca tuz serpip, tamamen kaplayacak kadar su ekleyin ve yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayıp, süzün. Patatesleri soyup, yemeklik, küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba patatesleri koyun. Üzerine biraz tuz ve sıvıyağ serpin ve patateslerin her tarafı yağa bulanıncaya kadar karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve yağlanmış olan patatesleri pişirme kağıdının üzerine çıkarın. Patlıcanlarıda aynı şekilde derin bir kaba alın ve üzerine biraz sıvıyağ gezdirip her tarafına bulaşmasını sağlayın. Yağlanmış olan patlıcanlarıda pişirme kağıdının üzerine alın. 200 derecede ısıtılmış fırına sebzeleri pişirin. (benim fırınımda 30-35 dakikada pişti)

. (Yukarıda da belirttiğim gibi fırında pişirmek yerine bu aşamayı yağda kızartarak ta yapabilirisniz)
Köfte malzemelerinin hepsini karıştırıp, yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra yuvarlak köfteler yapın. Bunları da pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede pişirin.(20-25 dakikada pişiyor)
Domatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri birkaç parçaya bölün. Sarımsakları küçük küçük doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve hepsini bir tavaya alıp 5 dakika soteleyin. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin.
Pişen patates, patlıcan ve köfteleri borcama alıp, üzerine sulandırılmış domates sosunu dökün. Fırında 15-20 dakika daha pişirip, çıkartın.kolayyemektarifleri.biz


Sebzeli Köfte

Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu Kebap İçin Malzemeler:

500 gr. kıyma
4 adet tırnaklı pide
400 gr. yoğurt
100 gr.salça
200 ml. et suyu
50 gr. tuz
karabiber
1 yumurta
1 adet kuru soğan
20 gr. un
2 diş sarımsak
40 gr. toz şeker
100 gr. tereyağı
kekik, biberiye
maydanoz

Yoğurtlu Kebap…

yogurtlu kebap

Yoğurtlu Kebap Tarifi yapılışı hazırlanışı resimli oktay usta kek tarifleri

Yoğurtlu Kebap Tarifi Yapılışı Ve Hazırlanışı

Soğanı rendeleyip, 1 diş sarımsağı ezin. Kıyma, soğan, 1 diş sarımsak, yumurta, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymayı eşit sekiz parçaya ayırın. Isıtılmış ızgarada köfteleri iyice pişirin. (Dilerseniz köftelerle birlikte domates ve biber de pişirerek yemeğinize ekleyebilirsiniz. )
Bir tencerede kızdırdığınız tereyağının içine 1 diş doğranmış sarımsak ekleyin ve kavurun. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar devamlı karıştırarak kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine et suyunu ekleyin ve orta ateşte 30 dakika pişirin.
Tırnaklı pideleri küp küp doğrayın. Pideleri tavada kızdırdığınız yağda soteleyin. Pideler iyice hallolduktan sonra soya sosunu ekleyip iki dakika kadar daha kavurun.
Servis tabağına pideleri koyun. Üzerine sırasıyla, sıçak salça sosunu ve çırpışmış yoğurdu dökün. Köfteleri yoğurdun üzerine dizin.(kolayyemektarifleri.biz)
Üzerine kızdırılmış tereyağı dökerek servis ediniz.


Yoğurtlu Kebap

26 Ocak 2013 Cumartesi

Domatesli Biberli Makarna

Domatesli Biberli Makarna için Malzemeler:

500 gr makarna
600 gr domates
4-5 çorbakaşığı zeytinyağı
3 adet büyük boy sivribiber
3-4 adet defne yaprağı
2 çorbakaşığı kekik
6 yaprak frenk fesleğeni
4 diş sarımsak
tuz, karabiber

biberli domatesli makarna

Domatesli Biberli Makarna Tarifi Resimli oktay usta makarna tarifleri

Domatesli Biberli Makarna Tarifi Yapılışı ve Hazırlanışı:

 

Izgarada sarımsakları yakmadan pişirin. Yumuşadığı zaman çıkarıp bir kenarda bekletin.
Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yine ızgarada, her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin. Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Soyup ikiye ayırdıktan sonra damarlarını cıkarıp önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrayın. Saldıkları suyu bir kapta toplayın.
Domatesleri yıkayıp ikiye bölün, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın. Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın. Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın. Zeytinyağ, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın. Tuz ve karsbiberi ilave edin. Bu sosa, domatesleri ve tuzladığınız biberleri de ilave edin.
Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirin. Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz.(kolayyemektarifleri.biz)

Kolay Domatesli Biberli Makarna Tarifleri


Domatesli Biberli Makarna

Pestolu Makarna

Pestolu Makarna için Malzemeler:

500gr makarna
1/2 cay bar.siviyag
1,5 cay bar.süt(kremada kullanabilirsiniz)
4 cor.kas.pesto(istege göre miktari azaltip cogaltabilirsiniz)
1 adet kirmizi paprika
1 adet yesil papika
1 kase konserve misir
tuz
karabiber

pestolu makarna

Pestolu Makarna Tarifi Yapılışı hazırlanışı kolay makarna tarifleri ve çeşitleri ve soslu tarifleri

Pestolu Makarna Tarifi Yapılışı Hazırlanışı:

Makarnayi sevdiginiz kivamda pisirin ve süzün
Paprikalari misirla orantili olmasi icin küp küp dograyalim.
Tenceremizde siviyagi biraz kizdirip,pestoyu ve paprikalari 3dk kadar soteliyelim.
Misirida ekleyip karistiralim.
Sonra süt ve baharatlari ilave edip,karistirarak bir tasim kaynatalim.
Önceden hasladigimiz makarnayi sosu pisirdigimiz tencereye ekleyip,karistiralim.
Kisik ateste 3dk sos ve makarnanin birbiriyle özlesmesi icin ara sira karistirarak pisirelim.


Pestolu Makarna

25 Ocak 2013 Cuma

Döner

Döner için Malzemeler

1 paket hazır döner
1 su bardağı yoğurt
4-5 Adet pide
2 diş sarımsak
5 adet domates
1,5 yemek kaşığı salça
1 adet kırmızı soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
4-5 adet sivri biber
1 adet patlıcan

doner

Döner Tarifi, resimli oktay usta döner tarifleri

Döner Tarifi Yapılışı:

Pideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağı ile soteleyin. Kalan yağ ile hazır döneri tavada ısıtın.Üzerine salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin.Sarımsağı ezip yoğurda katın. Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun. Pidelerin üzerine önce soslu döneri sonra yoğurdu ekleyin. Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun.


Döner

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi için Malzemeler

Beğendisi için

8-9 tane kemer patlıcan
4 yemek kaşığı un
1 litreye yakın süt
Tuz
1 su bardağı küp doğranmış dil peyniri
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı zeytinyağ

Hünkar Beğendi Et sotesi için

1,5 kg beğendilik kuşbaşı doğranmış et
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz – Karabiber
10 tane arpacık soğan
3 diş sarımsak
Kekik

hunkar begendi

hünkar beğendi tarifi resimli oktay usta hünkar beğndi resimli patlıcanlı ve etli yemek tarifleri

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

Fırın tepsisine alüminyum folyo serin. Üzerine patlıcanları dizin. Bu şekilde ızgara (Grill) ayarında fırına sürün. Eğer fırınınızda ızgara ayarı yoksa ocakta ya da en güzeli mangalda közleyebilirsiniz. Patlıcanları yüzleri kuruyup parmağınızla bastırdığınızda yumuşayana kadar közleyin. Bir yüzleri közlenince öbür taraflarını çevirin. Diğer yüzleride yumuşayınca fırından çıkarın. Biraz soğumaları için kenara ayırın. Hafif soğuyan patlıcanların kabuklarını soyup bir tencereye alın. Üzerlerine yarım limon sıkıp karıştırın bu şekilde kararmalarını engellemiş olacaksınız.
Beşamel sos için, derin bir tencerede yağları eritin. Unu tencereye ilave edip kavurun. Rengi hafifçe sararıp iyice küçük toplar haline gelince yavaş yavaş sütü ilave etmeye başlayın. Bu arada sürekli karıştırın. Tel çırpıcı ile veya tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz. Daha pürüzsüz ve güzel bir kıvam için blendardan geçirmenizi öneririm. Bozadan biraz daha koyu bir kıvam elde edene kadar süt ilave etmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp kenara ayırın. Servisten hemen önce beşameli ısıtıp, peyniri ve patlıcanları biraraya getirin.
Et Sotenin Yapılışı; Geniş bir pilav tenceresine etleri koyun. Tencerenin kapağını tam kapatmayın. Köpük köpük olup kabarabiliyor. Buharın çıkmasını hafifletmek için yarı açık tutun. Harlı olmayan orta ateşte etler kendi suyunu salıp yeninden çekene kadar pişirin. Arpacık soğanları soyup sadece ortadan ikiye bölün. Sarımsakları ince kıyın. İyice suyunu çeken etlere tereyağını ilave edip erimesini bekleyin.Etler suyunu çekince sarımsak ve soğanlarını ilave edin. Küçük bir kasede salçayı sulandırın. Etlere ilave edin. Bir iki kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Bu aşamada tuzu ve karabiberide ilave edebilirsiniz. Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika sürekli suyunu kontrol ederek etleri pişmeye bırakın. Su azalıp tencerenin dibi tutmaya başlarsa çok az kaynar su ilave edebilirsiniz. Kaşığı ete bastırdığınızda et dağılmaya başladıysa hazırdır. Tencerenin altını kapatıp arzu ettiğiniz miktarda kekiği etlerin üzerine serpin ve servis yapana kadar tencerenin kapağını kapalı tutun. Servis için geniş bir servis tabağına ya da porsiyonluk tabaklara önce beğendiyi üzerine et soteyi koyun. Afiyet olsun.


Hünkar Beğendi

24 Ocak 2013 Perşembe

Karalahana Dolması

Karalahana Dolması için Malzemeler:

iç malzemeleri:

1,5 su bardağı pirinç
4 baş kuru soğan
250 gram kıyma
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
arzuya göre 1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı doğranmış maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ

Ayrıca:
2 demet (yaklaşık 1 kilogram) karalahana
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
kaynamış su

kara lahana dolmasi

Karalahana Dolması Tarifi, Resimli oktay usta dolma tarifleri kolay dolma tarifleri Karalahana Dolması

Karalahana Dolması Tarifi Yapılışı:

Büyükçe bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ateşe koyun, kaynamasını bekleyin.
Bu arada lahanaların sap kısımlarını biraz kesip demetleri ayırın.
Yaprakları teker teker yıkayın.
Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın.
Yıkamış olduğunuz yapraklarının tamamını kaynayan suya koyun.
Koyar koymaz yaprakları kevgirle alt üst edin.
(hepsini aynı anda ters yüz etmelisiniz) 2 dakika sonra tenceredeki suyu süzün.
Karalahanaların soğumasını bekleyin.
Karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın.
4 adet soğanı yemeklik doğrayın.
iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın.
Soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprağın damar kısmını bıçak yardımıyla sapından başlayarak hafifçe alın. (
yaprağın yırtılmamasına dikkat edin.)
Yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun.
Yaprakların iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın.
(dolmaların kısa ve tombiş olmaları gerekiyor)
Geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin.
Sardığınız dolmaları tencereye dağınık bir biçimde yerleştirin.
Dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin.
En üste tencerenin genişliğinde bir tabak kapatın ve dolmaların hizasında kaynamış su ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşe koyun.
Su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık yarım saat)
Afiyet olsun…

Not: karalahanayı seçerken küçük yapraklıları tercih edin.
Aksi taktirde yaprakları ikiye veya üçe bölmeniz gerekebilir.

Kolay pratik Karalahana Dolması |


Karalahana Dolması

Biber Dolması

Biber Dolması için Malzemeler:

12 adet dolmalık biber (minik olanlardan)
250 gram kıyma
1 orta boy soğan (küp küp doğranmış)
Yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
2 adet domates (dolmaların ağzını kapatmak için)

biber dolmasi

Biber DOlması tarifi yapılışı hazırlanışı resimli oktay usta dolma tarifleri

Biber Dolması Tarifi Yapılışı:

Dolmaların sap kısımlarını çıkarıp içlerini temizleyin.
İçi için kıymayı, soğanı, pirinci, salçaları, sıvıyağı ve tuzu bir kapta karıştırın.
Dolmaların içine doldurup domatesle ağızlarını kapatın.
Tencereye dizin.
Üzerlerine biraz daha sıvıyağ gezdirin.
Üstünü geçmeyecek kadar su koyun.
Bir tabak kapatıp kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun…

Kolay pratik Etli Biber Dolması |


Biber Dolması

23 Ocak 2013 Çarşamba

Portakallı Kek

Portakallı Kek için Malzemeler

3 yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
2,5 kahve fincanı portakal suyu
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu

Portakallı Kek Üzeri için:

1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt

portakalli kek

Portakallı Kek Tarifi Resimli anlatımı oktay usta ıslak kek tarifleri

Portakallı Kek Tarifi Yapılışı Hazırlanışı:

Yumurtaları derin bir kaba kırın ve şekerle beraber iyice çırpın. Portakal suyu ve portakal kabuğunu ilave edip biraz daha çırpın. Un ve kabartma tozunu da koyun ve kaşıkla karıştırıp yağlayıp unladığınız kalıba dökün ve önceden 175ºC’de ısıtılmış fırında pişirin. Kürdan testini mutlaka yapın. Kekiniz ılınınca kalıptan çıkarıp soğutun. Çikolata sosunu hazırlayıp kekin üzerine dökün. Dilerseniz kekinizin üzerine benim yaptığım gibi portakal kabuğu şekerlemesiyle süsleyin.


Portakallı Kek

Baba Tatlısı

Baba Tatlısı için Malzemeler
4 adet kurutulmuş hazır şambaba
Baba Tatlısı ŞURUBU İÇİN
4 bardak su
> 3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı rom

baba tatlisi

baba tatlısı yapılışı hazırlanışı resimli anlatımı baba tatlısı tarifi

Baba Tatlısı ÜZERİ İÇİN
4 adet çilek
4 dilim soyulmuş ve fileto çıkarılmış portakal

ROMLU BABA TATLISI TARİFİ
Derin bir tencereye toz şeker, portakal suyu, rom ve su koyarak kaynatın. Şambabalan içine açarak şurubu çektirin. Üzerini pudra şekeri, çilek ve portakal filetoları ile süsleyin. Eğer arzu ediyorsanız üzerinde çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz.


Baba Tatlısı

22 Ocak 2013 Salı

Muzlu Kek

Muzlu Kek için Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kahve
1 adet muz

Muzlu Kek Üzeri için:
Yarım paket çikolata sosu
1 su bardağı süt
1 tane muz
Antep fıstığı

muzlu kek

Muzlu Kek Tarifi, resimli oktay usta Çikolata soslu kek tarifleri

Çikolata Soslu Muzlu Kek Tarifi Yapılışı Hazırlanışı

Yumurta ile şekeri iyicene çırpalım. Süt ve sıvıyağınıda ilave ederek çırpalım. Un ve kabartma tozunuda koyalım. Muzu küçük kareler şeklinde kesip ilave edelim. En son kahveyi koyup çırpmadan karıştıralım. ( kahve az geldiği için pek belli olmadı, biraz daha fazla konulabilir) Yağlanmış kalıplara paylaştırıp, 160 derecede pişirelim. Çikolata sosunu sütle pişirip, arada karıştırarak soğutalım. Servis yapacağımız zaman kekleri kalıplarından çıkaralım ve üzerine çikolata sosu dökelim. Muzu ikiye bölüp, uzunlamasına dörde bölelim ve bir uçlarını çikolata sosuna batırıp keklerin orta çukur yerlerine koyalım. Üzerlerine antep fıstığı serpelim.


Muzlu Kek

Cevizli Kek

Cevizli Kek için Malzemeler

210 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 ½ cup toz şeker ya da 2 cup esmer toz şeker
2 cup un
2 yumurta
½ çay kaşığı karbonat
½ paket kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
1 paket Dr. Otker Gourmet Vanilin
1 cup hindistancevizi rendesi
1 cup iri parçalara bölünmüş ceviz içi
1 cup bitter parça çikolata

cevizli kek

Cevizli Kek Tarifleri, Reismli oktay Usta Kek Tarifleri ve Çeşitleri Cevizli Kek Tarifi

Çikoltalı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı Hazırlanışı

Fırın ön ısıtma için 180 ºC’ye ayarlanır. Kek yapı itibarı ile çok fazla kabarmadığı ve yükseklik gerektirmediği için 26 ya da 28 cm’lik çember kalıba veya eşdeğer ölçüde kare/dikdörtgen kalıba yağlı kağıt serilerek hazırlanır. Un, tuz, kabartma tozu ve karbonat birlikte elenir. Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserin hızlı devrinde 4 dakika çırpılır. Toz şeker eklenir, 3 dakika daha çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenir. Her yumurtadan sonra 1 dakika çırpılır ve vanilya eklenerek bir süre daha karıştırılır. Mikserin devri düşürülerek birlikte elenmiş kuru karışım eklenir ve bütünleşinceye kadar karıştırılır. Ceviz, çikolata ve hindistancevizi rendesi spatula ile hamura eklenir ve kalıba boşaltılır. Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 40 dakika pişirilir. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutulur. Oda sıcaklığına ulaştığında kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.Afiyet Olsun (kolayyemektarifleri.biz)


Cevizli Kek

21 Ocak 2013 Pazartesi

Çikolatalı Cupcake

Çikolatalı Cupcake için Malzemeler

220 gram tereyağı
2 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 kutu (200 ml) sıvı krema
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Çikolatalı Cupcake Ganaj dolgu için :

200 mililitre sıvı krema
100 gram sütlü çikolata
100 gram bitter çikolata
50 gram tereyağı

cupcake

Çikolatalı Cupcake Tarifi yapılışı hazırlanışı nefis cumcake tarifi kolay tatlı tarifleri

Çikolatalı Cupcake Tarifi Yapılışı Hazırlanışı:

Fırın ön ısıtma için 180 ºC’ye ayarlanır. Kullanılacak cupcake kalıpları hazırlanır. Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı ve toz şeker mikser ile yaklaşık 2 dakika çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenir. Her yumurtadan sonra mikser çalıştırılıp karışımla bütünleştirilir, sonra diğeri ilave edilir. Sıvı krema eklenir, 1-2 dakika daha çırpma işlemine devam edilir. Birlikte elenmiş un, tuz, kakao, karbonat ve kabartma tozundan oluşan kuru karışım ilave edilir, sadece bütünleşinceye kadar çok az bir süre mikser ile karıştırılır. Kalıpların 2/3’ünü dolduracak şekilde pay edilir. (12’li kalıbınız var ise iki seferde pişirebilirsiniz) Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutulur. Önceden hazırlanan ganaj krema sıkma torbasına doldurularak 0,5 santim genişliğinde uç takılır. Keklerin orta kısmından sokulup çatlatmayacak ölçüde her birine krema sıkılır. Üst kısım için krema torbasına yıldız uç takılır. Düz olması tercih edilirse 1,5 santimlik düz uç da takılabilir. Kremayı sıkmaya kekin kenarından başlanır, aralıksız devam edilerek ortada bitirilir. Süsleme için üzerine çikolata parçaları, renkli şekerlemeler, antepfıstığı serpilebilir.Afiyet Olsun (kolayyemektarileri.biz)


Çikolatalı Cupcake

Çikolatalı Islak Kek

Çikolatalı Islak Kek için Malzemeler

100 gr margarin
1 su bardağı esmer şeker
3 yumurta
5 kahve fincanı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
140 gr hurma
85 gr rendelenmiş bitter çikolata
50 gr ceviz içi

Çikolatalı Islak Kek Sosu için:

175 gr margarin
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı esmer şeker

cikolatali islak kek

Çikolatalı Islak Kek Tarifi Resimli Anlatımları Kolay Reismli Oktay Usta Kek tarifleri

Çikolatalı Islak Kek Tarifi Yapılışı:

Margarini oda ısısında yumuşatın. Büyük bir kapta şeker, 3 yumurta, margarin, un, kabartma tozu, süt ve tarçını karıştırıp 5 dakika çırpın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Çikolata, hurma ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Yuvarlak kek kalıbının içine fırçayla sıvıyağ sürün. Hazırladığınız hamuru ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Keki servis tabağına ters çevirip alın. Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştırarak 10 dakika benmari usulü pişirin. Kekin üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın. Afiyet Olsun (Kolayyemektarifleri.biz)


Çikolatalı Islak Kek

Elmalı Pay

Elmalı Pay için Malzemeler:

Pay hamuru için
2 bardak un
1/2 bardak tereyağ tereyağ
6-7 yemek kaşığı soğuk su

Elmalı iç için

3-4 adet kabukları soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş elma
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım bardaktan 1 parmak fazla şeker
2 yemek kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Yarım bardak iri doğranmuş ceviz

elmali pay

Elmalı Pay Tarifi Reismli Oktay usta tatlı tarifleri, kolay elmalı pay tarifi

ELMALI PAY TARİFİ

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Önce unu ve tereyağını parmaklarınızla birbirine yedirin. Yavaş yavaş soğuk su ilave ederek hamuru yoğurun. Sertçe bir hamur olmalı ve çok uzun süre yoğurmamalısınız. Aksi takdirde hamur çok yumuşar ve yapışmaya başlar. Tart hamurlarında hamurun kıvamı tuttuğunda hamuru streç folyoya sarar, buzdolabında yarım saat dinlendiririm. Böylece hamurun içindeki tereyağı tekrar eski katı formuna kavuşur. Bu hamuru da 2′ye bölüp aynı şekilde buzdolabında dinlenmeye bırakın. 23-24cm çapındaki tart kalıbınızı yağlayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurun bir parçasını alıp merdane ile açarak tart kalıbınıza döşeyin. Kalıptan artan kenarları diğer hamura ilave etmek üzere koparın. Elmalı iç malzemelerini derin bir kapta iyice karıştırın. İlk kat hamuru serdiğiniz tart kalıbınıza elmalı içi boşaltın. Buzdolabından hamurun 2. parçasını çıkarıp onu da merdane ile açın ve tartınızın üstünü kapatın. Hamurun kenarlarını elinizle mümkün olduğunca alttaki hamurun kenarlarıyla birleştirin. Hamurun üzerine buhar çıkışını sağlamak için bıçakla V şeklinde delikler açın. Tart kalıbınızın kenarlarını aliminyum folyo ile kaplayın. Bu, uzun pişme süresinde hamurun tart kenarındaki kısımlarının fazla pişip kararmasını önleyecektir. Afiyet olsun(Kolayyemektarifleri.biz)


Elmalı Pay

20 Ocak 2013 Pazar

Tavuk Dolması

Davuk Dolma İçin Malzemeler

- 6 Adet Kırmızı Biber
- 4 Su bardağı Sıcak Su
- 6 Adet Tavuk Butu
- 1 Çay kaşığı Tuz

İç Harcı İçin

- 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 3 Adet Kuru Soğan
- 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
- 1 Su bardağı Pirinç
- 4 Su bardağı Sıcak Su
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Tatlı kaşığı Yenibahar

tavuk dolma

Tavuk Dolma Tarifi, Resimli Anlatımı yapılışı Hazırlanışı Resimli Oktay Usta Tavuk Yemek tarifleri ve Dolma tarifleri

Tavuk Dolma Tarifi Hazırlanışı

Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir cep açın. İçlerine bir çay kaşığı tuz serpiştirin. Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Kuşüzümünü ayıklayıp yumuşaması için ılık suda bekletin ve süzün. Dolmalık fıstığı teflon tavada pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. Soğanları soyup zardan ufak ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları kararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Pirinçleri ekleyip 10-12 dakika daha karıştırarak kavurun. Kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp yenibaharla tatlandırın. (Pirinçler diri kıvamda olacak) kısık ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız iç pilavı tavuk butlarının cep kısmına paylaştırın. Tavuk dolmaları cam tepsiye yerleştirin. Kırmızıbiber ve kalan 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırının kapağını arada bir açıp yemeğin suyunu kaşıkla alarak tavuk butlarının üzerine dökün. 20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.

İçerdiği Vitaminler: A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12

Kalori Miktarı Toplam Kalori Miktarı : 2857 Kcal

1 Porsiyondaki Kalori Miktarı
: 476 Kcal


Tavuk Dolması

Kuzu Pirzola

Kuzu Pirzola için Malzemeler

Yarım kuzu pirzola

2 domates

2 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz

Kuzu Pirzola…

kuzu pirzola 300x199

Kuzu Pirzola Tarifi yapılışı hazırlanışı resimli anlatımı resimli et yemek tarifleri oktay usta

Kuzu Pirzola Tarifi:

Bir tepsinin içine yaydığınız unla pirzolaları altlı üstlü bulayın. Domatesleri rendeleyip bir kenarda bekletin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Pirzolaları, önlü arkalı esmerleşene kadar yakmamaya dikkat ederek kızartın. Domatesleri pirzolaların üzerine dökün. Kekik serpin. Tavanın kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ekleyip 5 dakika daha pişirip, ateşten alın, sıcak servis yapın. Diğer Pirzola Tarifleri bölümümüze de göz atabilirsiniz. Afiyet Olsun(kolayyemektarifleri.biz)


Kuzu Pirzola

Şam Kurabiyesi

Şam Kurabiyesi için Malzemeler:

3 adet yumurta
4 corba kasigi tereyagi
2 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi yogurt
bir fiske tuz
1 paket kabartma tozu veya 1 cay kasigi karbonat
Limon kabugu veya portakal kabugu rendesi
vanilya
Aldigi kadar un

sam kurabiyesi 300x204

Şam Kurabiyesi resimli anlatımı yapılışı hazırlanışı

 

Şam Kurabiyesi Uzeri icin ;

1 yumurta sarisi
toz seker

Şam Kurabiyesi tarifi Yapilisi;

Yumurta ,toz seker, tereyagi (oda sicakliginda),yogurt, yogurma kabina koyup, iyice karistirin.
Aldigi kadar un,kabartma tozu limon kabugu rendesi ve vanilya ekleyerek kulak memesinden daha yumusak bir hamur yogurun.
Hamur ele yapismayacak kivamda olmalidir.Hamurdan limon buyuklugunde parcalar kopartip elinizde yuvarlayin.Yagli
kagit serilmis firin tepsisine dizeleyin.
Uzerlerine yumurta sarisi surup, toz seker serpistirin.Onceden isitilmis 200C° firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirin.Cayinizin yaninda afiyetle yiyin icon wink


Şam Kurabiyesi

19 Ocak 2013 Cumartesi

Et Yemeği

Et Yemeği için Kullanılacak Malzemeler:

500 gram kuzu pirzola

1 adet limonun suyu

Damak tadınıza göre tuz

et yemegi 300x300

Kolay Resimli Et Yemeği Tarifi Resimli Oktay Usta Etli Yemek Tarifleri

Et Yemeği Tarifi Hazırlanışı:

Kuzu pirzolaları yayvan bir tencereye dizin.

Üzerlerinde limon suyunu gezdirin.

Tencerenin kapağını kapatın.

Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.

Tencereyi ocaktan indirmeden 5 dakika önce tuz ilave edin.

Afiyet olsun(kolayyemektarifleri.biz


Et Yemeği

Diyet Kek

Diyet Kek için Kullanılacak Malzemeler:

2 adet yumurta sarısı
1 fincan sıvı yağ
Tarçın
50 gr keten tohumu (az öğütülmüş)
50 gr yulaf ezmesi
Mürdüm eriği (İsteğe bağlı miktarda)
1-1.5 kahve fincaı şeker
Tam buğday unu (yeteri miktarda)

diyet kek 300x229

diyet kek tarifi resimli anlatımı patlı kek diyet tatlı çeşitleri ve tarifleri

Diyet Kek Tarifi:

Yumurta sarılarını (akını kesinlikle kullanmıyoruz) iyice çırpın.
Sıvı yağın içine tarçını ekleyip, ayrı bir kapta çırpın ve yumurtanın içine katın.
Diğer malzemeleri de ekleyerek normal bir kek hamuru elde edin ve 150-160 derecede pişirin.
Kekimiz pişnce, afiyetle yemeye hazırdır.kolayyemektarifleri.biz
Afiyet olsun….


Diyet Kek

18 Ocak 2013 Cuma

Üç Renkli Puding

Üç Renkli Puding için kullanılacak malzemeler:

1 paket kakaolu toz puding (varsa çikolatalı ve vişne parçalı)
2 paket vanilyalı toz puding
3 su bardağı vişne suyu
1 litre süt
2 paket (yaklaşık 40 adet) pötibör bisküvi
üzerine:
hindistan cevizi
antep fıstığı

uc renkli puding 300x280

Resimli Üç Renkli Puding Tarifi Yapılışı hazırlanışı resimli oktay usta tatlı tarifleri puding çeşitleri

Üç Renkli Puding Tarifi

Kakaolu pudingi yarım litre süt ile pişirin.
Dikdörtgen borcamı sudan geçirin.
Pudingi borcama yayın.
Tencerenizi sudan geçirip 1 paket vanilyalı pudingi vişne suyu ile pişirin.
Pötibör bisküvileri borcamdaki kakaolu pudingin üzerine dizin.
Bisküvilerin üzerine de vişneli pudingi yayın.
Aynı tencerede bu defa kalan vanilyalı pudingi yarım litre süt ile pişirin.
Tekrar bisküvi dizip pudingi yayın.kolayyemektarifleri.biz
Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapılır.

Afiyet olsun.


Üç Renkli Puding

Elmalı Kek

Elmalı Kek için Malzemeler

*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*2 çorba kaşığı kakao
*2 orta boy elma
*1 çay kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı çekilmiş ceviz

yagsiz elmali kek 273x300

Elmalı Kek Tarifi Resimli Anlatımı Yapılışı hazırlanışı Oktay usta Meyveli Kek Tariflerileri

Elmalı Kek Tarifi

Şeker ve yumurtayı çırpın.
içine unu ve kakaoyu ilave edip kaşıkla içten dışa doğru olacak şekilde karıştırın.
kabuğu soyulmış ve ince ince doğranmış elmaları ilave edin.
Cevizi,kabartma tozunu,vanilyayı ve tarçını da ilave edip yine kaşıkla içten dışa karıştırın.
kek kalıbını yağlayıp unlayın.(kolayyemektarifleri.biz
Kek karışımını kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.Afiyet Olsun


Elmalı Kek

17 Ocak 2013 Perşembe

Karnıyarık

Karnıyarık için Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
    300 gram kıyma
    3 adet domates
    3 adet sivri biber
    1 adet soğan
    1/2 demet maydanoz
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1/2 su bardağı su
    zeytinyağı
    tuz
karnıyarik 300x225

Karnıyarık tarifi resimli Oktay usta Patlıcanlı Yemek çeşitleri Karnıyarık Tarifi tapılışı ve hazırlanışı

Karnıyarık Tarifi

Patlıcanları çizgili – alaca soyup, tuzlu suyun içine koyarak bekletin
Bu arada küp küp doğranmış soğanı ve biberi zeytinyağında kavurun.
Kavrulanlara kıymayı ilave edin.
Kıymalar renk değiştirirken küp küp doğranmış domatesleri (her patlıcan için bir dilim ayırın), maydanozu ve tuzu ekleyin.
Acısı çıkan patlıcanları yağda kızartın.
Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizip ortalarından yarın.
Yarıklara kıymalı karışımı doldurun.
Doldurulmuş patlıcanların üzerine ayırdığınız domates dilimlerini koyun.
Kıymalı harcı hazırladığınız tavaya salçayı ve suyu koyup karıştırarak kaynatın.
Kaynayan sosu patlıcanların üzerine gezdirin.kolayyemektarifleri.biz
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırnda 1 saat pişirin.


Karnıyarık

Havuçlu Çorba

Havuçlu Çorba İçin Malzemeler

2 Adet (Orta Boy) Havuç
1 Adet (Orta Boy) Patates
1 Adet (Orta Boy) Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
6 Su Bardağı Su
3/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çay Bardağı Süt
Tuz, Karabiber

 

havuclu corba 300x200

Havuçlu Çorba tarifi, Resimli Havuçlu Çorba Oktay Usta tarifleri Resimli Kolay Anlatımı

Havuçlu Çorba Tarifi Yapılışı

Havuç, patates, soğan ve sarımsakları irice doğrayın ve üzerine su ekleyerek, hepsi pişinceye kadar kaynatın.
Karışımı el blenderi yardımıyla (ya da robotta) pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar parçalama işlemi yapın. Bu aşamada tuzunu ekleyin.
Süt ekleyerek, kısık ateşte 4-5 dakika pişirin
Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. 4-5 dk. daha karıştırarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra kara biber ilave ederek servis yapabilirsiniz.(kolayyemektarifleri.biz)


Havuçlu Çorba

16 Ocak 2013 Çarşamba

Yoğurt Çorbası

Kış geldiğinde yemeklerde en büyük dostumuz , kısıtlı zamanlarda yemeklerdeki baş tacımız olan çorbalar oluyor sizce de öyle değil mi? Aklınıza gelebilecek tüm sebzeler ile yapılan, hem pratik hemde doyurucu bir yemek çorba. Hasta iken ilk aklımıza gelen, yemek menülerinde ilk karar verdiğimiz çeşit olur hep.

Yoğurt Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 6 Su Bardağı Tavuk Suyu veya Et Suyu
    4 Su Bardağı Yoğurt
    4 Yemek Kaşığı Un
    1 Yumurta
yogurt corbasi

Yoğurt Çorbası Resimli tarifi yapılışı ve Hazırlanışı Oktay usta Çorba Tarifleri

Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

Öncelikle haşlamış olduğunuz et yada tavukları ayrı bir tabağa alın. Haşlama suyunuz önceden yapılmış ve soğuk ise kaynatın.
Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta’yı blender yardımı ile karıştırıp, pürüzsüz bir kıvama getirin.
Kaynayan et suyundan bir bardak kadar alın, karışıma ekleyin ve çırpma teli ile çırpın. Kaynamakta olan et suyuna karışımı azar azar yedirin (Bu işlemi yaparak, yoğurdun kesilmesini önlemiş oluyoruz.) ve kısık ateşte 20 dk. kadar karıştırarak pişirin.


Yoğurt Çorbası

Pekmezli Kakaolu Kurabiye

Pekmezli Kakaolu Kurabiye Malzemeleri :

1 Çay Bardağı Pekmez

1 Çay Bardağı Esmer Şeker

125 Gram Tereyağı

1 Tatlı Kaşığı Karbonat

2 Çorba Kaşığı Su

1 Çorba Kaşığı Kakao

1 Tatlı Kaşığı Tarçın

1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil

4 Tane Karanfil

Alabildiği Kadar Un

Damla Çikolata

pekmezli kakaolu kurabiye

Pekmezli Kakaolu Kurabiye tarifi resimli anlatımı oktay usta kolay kurabiye tarifleri 2013

Pekmezli kakaolu kurabiye

Pekmezli kakaolu kurabiye yapmak için kakao, tarçın, tereyağı, pekmez, esmer şeker, dövülmüş karanfil ve zencefili bir kaseye koyun. Karbonatı suyla ezin onu da kaseye ekleyin ve alabildiği kadar (6 yemek kaşığı kadar) unla yoğurun. İçine damla çikolatayı da ekleyin ve yoğurmaya devam edin.

Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine aralıklarla dizin.

180 derecelik fırında kurabiyeler çatlayana kadar pişirin.
Pekmezli Kakaolu Kurabiye servise hazırdır. Afiyet olsun.


Pekmezli Kakaolu Kurabiye

15 Ocak 2013 Salı

Levrek BuÄŸlama

Levrek Buğlama için Malzemeler:

  1. 1 adet soğan
    1 adet büyük boy patates
    2 orta boy havuç
    2 adet büyük domates
    2 adet büyük levrek
    2 adet yumurta sarısı
    2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı yoğurt
    tane karabiber
    defne yaprağı
    sarımsak
    su
    1 adet limon suyu
    tereyağı
    kaşar rendesi
levrek buglama

Levrek Buğlama nasıl yapılır fırında balıık yemekleri tarifleri oktay ustadan kolay balık tariflerileri

Levrek Buğlama Tarifi Yapılışı ve Hazırlanışı:

Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları içine koyun.
Balıklar 15 dakika kaynadıktan sonra kepçe
yardımı ile balıkları alın. kolayyemektarifleri.biz
Balıkları fırın tepsisine yerleştirin.
Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştirin.
Tencerede kalan suyun içine 2 adet yumurta sarısı, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe sulandırarak çırpıp, tenceredeki suya yavaşça ekleyin.
Bu suyu balıkların üzerine dökün. Fırına varin.
Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığınız kırmızı toz biberli tereyağını balıkların üzerine gezdirin.
Kaşar peyniri serpip, fırınlayın.
Kaşarlar kızardığında fırından çıkarın

Afiyet Olsun.


Levrek Buğlama

Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı için Malzemler:

4 adet kemer patlıcan
5 adet salkım domates
4 adet sivri biber yarı acı
Margarin (sana)
Borcam
500 gr dana kıyma
tuz,karabiber,biber ve domates salcası(domates salcası kıvamında)

firinda patlican kebabi

Fırında Patlıcan Kebabı nasıl yapılır anlatımı resimli tarifi hazırlanışı ve oktay usta patlıcanlı yemek tarifleri

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi ve Yapılışı:

 

Patlıcanları resimde görüldüğü gibi kesin ve suya ıslayın
Domatesleri 4′ de dilimleyin Biberleri kesin
Az yağlı dana kıymaya ,tuz ,karabiber,ve salçayı ekleyip kıymayı hazır hale getirip karıştırın
Borcamı miktar az sıvı yağ ile sıvayın margarinden ince kasar kıvamında kesip 4 parca borcamın altına koyun
Hazırladığınız patlıcan ve kıymaları borcama dizmeye başlayın bir patlıcan,bir kıyma şeklinde dizin
borcamın ortasına daha önceden hazırladığınız domatesleri koyun üzerine biberleri yerleştirin
sonra 6 parşa ince kaşar kıvamında margarini belirli aralıklarda yerleştirin bir miktar su ekleyip fırına verin.
afiyet olsun


Fırında Patlıcan Kebabı

14 Ocak 2013 Pazartesi

Mayonezli Balık

Mayonezli Balık için Malzemeler:

  • 1 kg levrek
  • 1 soğan
    3 defne yaprağı
    1 çay kaşığı tane karabiber
    tuz
    Rus salatası için
    2 yumurta sarısı
    1 buçuk su bardağı zeytinyağı
    1 yada 2 limon
    1 çay kaşığı toz hardal
    2 patates haşlanmış
    1 havuç haşlanmış
    yarım su bardağı iç bezelye konserve
    12 küçük salatalık turşu kornişon
    mayonez
mayonezli balik

Mayonezli Balık çeşitleri sosu hazırlanışı resimli anlatımı oktay usta

Mayonezli Balık Tarifi Yapılışı ve hazırlanışı

Balık temizlenip iki üç parçaya ayrılıp
yıkanır.Kaynar suya konur.Dörde bölünmüş soğan
defne yaprağı
tuz (kolayyemektarifleri.biz)
tane karabiber ilave edilip haşlanır.Suyunda soğutulur.Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır.Tuz ve karabiber serpilir.Rus salatası hazırlanır.4 veya 5 kaşık mayonez üzerine süslemek için ayrılır.Balık eti
rus salatası ile karıştırılır.Üzeri
ayrılan mayonez ve turşu ile süslenir.


Mayonezli Balık

Krepte Kuzu Eti

Krepte Kuzu Eti için Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
    400 gr kuşbaşı kuzu eti
    1 soğan
    2 havuç
    1 patates
    200 gr mantar
    1 çay bardağı su
    Tuz
    Karabiber
    KekikKrep hamuru için
    3 yumurta
    2 su bardağı süt
    1.5 su bardağı un
    2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    Maydanoz sapı
    Tuz
krepte kuzu eti

Krepte Kuzu Eti Tarifi resimli oktay usta kuzu eti yemek tarifleri, etli yemek tarifleri yapılışı ve hazırlanışları

Krepte Kuzu Eti Tarifi Yapılışı:

Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekinceye kadar tereyağında kavurun.
Havuçları halka dilimleyin.
Etlere ilave edip 3-4 dakika soteleyin.
Küp doğranmış patatesi ve dörde böldüğünüz mantarları ekleyip pişirmeye devam edin.
Bir çay bardağı su ilave edip, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz, kekik ve karabiber ile tatlandırın.
Krep için, yumurtalar, un, süt, tuz ve ayçiçeği yağını mikserle çırpın.
Yanmaz tavayı ayçiçeği yağı ile yağlayın.
Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün.
Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın.
Her iki tarafını da pişirin.kolayyemektarifleri.biz
Hazırladığınız kreplerin ortalarına etleri paylaştırın.
Kenarlarını yukarı doğru toplayarak bohça şekli verip, maydanoz sapı ile bağlayın.
Yağladığınız fırın tepsiye dizin.
Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün.
200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika ısıtın.
Servis yapın.


Krepte Kuzu Eti

13 Ocak 2013 Pazar

Kabızlığa Karşı Kivi

Günlük olarak sağlıklı bir şekilde içecek tariflerinizi bundan sonra AskMen Türkiye’de Diyetisyen Derya Zünbülcan’dan takip edebilirsiniz. Günün sağlıklı tarifi Kivi Kürü…

Malzemeler: 1 adet kivi, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 2 adet ceviz, 200 ml laktozsuz süt

Kivi, ceviz ve laktozsuz sütü blendır yardımıyla homojenize edin. Son olarak hazırladığınız karışıma keten tohumlarını ekleyerek servis yapın.

kivi

Kabızlığa karşı kivi tarifi resimli oktay usta diyet yemekleri

Ne işe yarar?

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için önce sağlıklı bir barsak sindirimine sahip olmalısınız. Kivi, A, E, C vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, pektin maddesi ve lif açısından zengindir. Karaciğeri çalıştırır, kanı temizler, kolesterol seviyesinin düşürülmesinde yardımcıdır. Keten tohumu ve laktozsuz süt ile karıştırıldığında kabızlığın giderilmesi, barsak sisteminin desteklenmesi için etkili bir formül olacaktır.

Diyetisyen Derya ZÜNBÜLCAN


Kabızlığa Karşı Kivi

Sebze Graten

Sebze Graten Malzemeleri:

200 gr burgu makarna
3 çorba kaşığı soya yağı
1 küçük patlıcan
1 orta boy kabak
4 domates
150 gr Mozzarella peyniri
Tuz,
karabiber
Sos için:
1 çay kaşığı soya unu
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı soya sosu

sebze graten

Sebze Graten Tarifi resimli sebze yemekleri oktay usta sebze yemek tarifleri ebru şallı

Sebze Graten Tarifi ve Yapımı:

Makarnayı 1 kaşık soya yağı ilave edilmiş bol tuzlu suda haşlayıp süzün.
Patlıcan, kabak ve domatesi temizleyin.
Patlıcanı tuzlu suda bekletip sıkın ve kağıt havlu ile suyunu alın.
Sebzeleri ve peyniri enine dilimleyin.
İki kaşık soya yağını tavada kızdırıp kabak ve patlıcanları soteleyin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Sos için 2 kaşık soya sosunu bir tavada kızdırın.
Unu ilave edip kavurun.
Domates salçasını 1 kaşık suyla ezip ekleyin ve karıştırın.
Karabiber ve pulbiberle tatlandırın.
Bir tencereye ortası boş kalacak şekilde patlıcan, peynir, domates ve kabak sıralamasıyla sebzeleri hafifçe üst üste gelecek şekilde dizin.
Makarnayı sebzelerin ortasına yerleştirin ve üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.kolayyemektarifleri.biz


Sebze Graten

ALLAH Ne Verdiyse Kurabiyesi

ALLAH Ne Verdiyse Kurabiyesi için Malzemeler:

3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay b. toz şeker
1 yumurta
125 gr. tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı meyve şekerlemesi
-

Allah Ne Verdiyse Kurabiyesi

ALLAH Ne Verdiyse Kurabiyesi nasıl yapılır oktay usta 2013 kurabiye tarifleri

ALLAH Ne Verdiyse Kurabiyesi Yapılışı:

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın. Üzerine 1 paket kabartma tozu ilave edin.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edin.Unun ortasına havuz açın içine 125 gr.margarin, 1 adet yumurta ve1 limon kabuğu rendesi ilave edin.İlk önce sıvıları karıştırın. Daha sonra da unu karıştırın.Kurebiye hamuruna damla çikolata,fınfık,kuru üzüm ve meyve şekerlemesi ilave edin ve kurabiye hamurunu karıştırın.Kurabiye hamurundan ceviz parçası büyüklüğünde parçalar koportıp fırın tespsisine dizin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. (Kaynak: Resim ve Yazı oktayustam.com Sitesinden Alıntıdır.)


ALLAH Ne Verdiyse Kurabiyesi

Bitter Çikolatalı Kek

Bitter Çikolatalı Kek Malzemeler

- 75 Gr Badem
- 300 Gr Bitter Çikolata
- 75 Gr Fındık
- 250 Gr Tereyağı
- 100 Gr Toz Şeker
- 6 Adet Yumurta
- Kararında Portakal Reçeli

bitter cikolatali kek

Bitter Çikolatalı Kek tarifleri resimli ıslak kek oktay usta kek tarifleri

Bitter Çikolatalı Kek Tarifi Hazırlanışı

Badem, fındık ve 200 gram çikolatayı robottan geçirin toz gibi olunca kenara ayırın. Bu sefer 250 gr tereyağı 100 gr şekeri robottan geçirin. Yumurtaların sarısını beyazından ayırın ve tek tek yumurta sarılarını robota ekleyerek krema kıvamına kadar iyice karıştırın Robotta ki karışımı bir kaba alın, üzerine çikolata fındık badem karışımını ekleyin ve birbirlerine harmanlayın. 6 adet ayırdığınız yumurta beyazını bir tutam tuz ile çırpın ve iyice kar kıvamı alınca diğer kaptaki karışıma yavaşca ekleyin, çırpmadan dıştan içe doğru yavaşça yedirin, çırparsanız herşey söner karışım çöp olur Herşeyi birbirine yedirdikten sonra fırın kabınızın tabanına tereyağı ile iyice yağlayın, fırın kağıdını yan duvarlarını da kaplayacak şekilde serin, fırın kağıdına da tereyağ sürüm Karışımı içine boca edin kalan 100 g bitter çikolatayı da kırıp süzülmüş portakal reçeli ile birlikte elinizle parça parça yerleştirin. Tam dibe batırmayın yapışır çıkması zor olur. 40-50 dk arası 180 derecede pişirin üzerini yakmayın aman dikkat , yanina 1 top dondurma nefis gider ağır tadı dengeler. Afiyet olsun.


Bitter Çikolatalı Kek

12 Ocak 2013 Cumartesi

Karamelli Etimek

Karamelli Etimek için Malzemeler:

İstediğiniz kadar tuzsuz etimek (1 veya 2 paket)

2 su bardağı toz şeker

750 gr. Süt

3 tepeleme yemek kaşığı un

2 paket vanilya

2 su bardağı süt

2 paket kremşanti

2 su bardağı su

hindistan cevizi.

karameli etimek

Karamelli Etimek tatlısı tarifleri resimli oktay usta kolay tatlı tarifleri yapılışı ve hazırlanışı

Karamelli Etimek Tatlısının Yapılışı :

İlk önce etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın, karamel haline getirin.. 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün. 750 gr. sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin. etimeklerin üzerine sürün. 2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün. hindistan ceviziyle süsleyin…kolayyemektarifleri.biz


Karamelli Etimek

10 Ocak 2013 Perşembe

Hamsili Börek

Hamsili Börek Tarifi Malzemeleri:

1 kilo un,
3 Adet yumurta,
1 Adet limon,
200 gram margarin,
Ayıklanmış 500 gram hamsi,
5 Orta boy soğan
yarım kahve fincanı sirke,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım litre su

hamsili borek

Hamsili Börek tarifi resimli oktay usta balık yemekleri ve börek tarifleri

Hamsili Börek Tarifi Yapılışı:

Bir kap bir tepsi veya bir leğen gibi birseyin içine unu boşaltıyoruz daha sonra ortasına kuyu yapıyoruz. Yumurtaların bir tanesinin sarısını ayırıyoruz akını unun kuyusuna boşaltıyoruz ve kalan diğer 2 yumurtayıda buraya kırarak boşaltıyoruz. Yettiği kadar tuz ile limon suyunu buraya sıkıyoruz. Dahs onra 500 ml. suyu yavaş yavaş döküyoruz. Hamuru iyice yoğurarak bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada Soğanı ince ince doğrayarak kızgın yağda kavuruyoruz. Soğanın rengi pembeleşince önceden ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış olan hamsi balığımızı buraya döküyoruz. Tuzunuda ekledikten sonra hafif ateşte yavaş yavaş karıştırarak kavuruyoruz. Üzerine karabiberi döküyoruz limonu sıkıyoruz. Daha sonra sirkeyide ilave ederek tavanın ağzını bir kapak ile kapatarak 10 dakika kaynatıyoruz. Böylelikle börek içimiz hazır hale geliyor. Hamura istediğimiz şekli vererek harcı koyuyor ve böreğimizi yapıyoruz. Bu muska şeklide olabilir. Bu iki yufka arasıda olabilir. Tepsi böreği şeklinde. Börek şeklimiz size kalmış. Fakat biz kendi tercihimizi anlatmaya devam edelim. Bir oklava yardımı ile dinlendirdiğimiz hamuru açıyoruz. Daha sonra bunu kalın yufka şeklinde kare kare kesiyoruz. Her bir hamur parçasının içerisine harçtan bir miktar koyuyoruz ve böreği yufka böreği biçiminde katlıyoruz. Her bir bohcanın içerisine hazırladığımız hamsi karışımını koyuyoruz. Kenardaki yumurta sarımızı bir fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürüyoruz. Börekler 250 derece sıcaklığındaki fırına atılıyor. 20 dakika kadar pişiriyoruz. Böreklerimiz pişince bir tabak içerisinde sıcak sıcak servis yapıyoruz


Hamsili Börek

Laz Böreği

Laz Böreği Tarifi Malzemeler:

Baklavalık yufka
• 1 paket tereyağı
Kreması için
• 4 su bardağı süt
• 12 yemek kasığı seker
• 6yemek kasığı un
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı karabiber

laz böreği

Laz Böreği yapılışı resimli oktay usta börek tarifleri

Laz Böreği tarifi ve yapılışı:
Kremayı hazırlamak için süt, şeker, un, yumurta ve tereyağını karıştırarak fokurdayana kadar kaynatın. Soğumaya bırakın. Karabiber ilave edip karıştırın.
Yufkayı 3 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Bir ucuna, hazırladığınız kremadan koyup, muska şeklinde sarın. Bir tepsiye aralıklı olarak dizin.
1 paket tereyağını eritin. Böreklerin üzerine dökün ve fırında pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Not: 1 kg. şeker ve 1 litre suyla şerbet yapıp, böreklerin üzerlerine dökebilirsiniz. Karadeniz’de böyle yeniyor; dik olarak hemen yenmeli, durmuşu iyi olmuyor.


Laz Böreği

9 Ocak 2013 Çarşamba

Krem Åžokella

Krem Şokella Malzemeler:

1000 Gam Süt
200 Gram Şeker
100 Gram Toz Kakao
100 Gram Kuvertür Çikolata
50 Gram Nişasta
Vanilya Yetecek Kadar

krem sokella tarifi

Krem Şokella tarifi yapılışı ve hazırlanışı, oktay usta soğuk tatlı tarifleri

Krem Şokella Yapılışı:

Tencereye süt, şeker, kakao, çikolata, vanilya, kaynatılıp nişasta içine konup koyulaşınca kâselere dökülür.
Afiyet olsun…


Krem Şokella

Su Muhallebisi

Su Muhallebisi Malzemeler:

5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı gül suyu
1,5 su bardağı pudra şekeri

su muhallebisi tarifi

Su Muhallebisi tarifi yapılışı ve hazırlanışı resimli oktay usta tatlı tarifleri

Su Muhallebisi Yapılışı:
Mısır nişastası ve pirinç ununu bir kaba koyun.
Sütün bir su bardağını ilave edip iyice ezin.
Pütür kalmayınca kalan sütü üzerine ekleyin.
Tencereyi ateşe alıp, devamlı karıştırarak pişirin.
Su muhallebisini hafif ıslatılmış kaselere boşaltıp, soğutun.
Tatlı tabaklarına ters çevirerek çıkarın.
Üzerine gül suyu ve pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun…


Su Muhallebisi

8 Ocak 2013 Salı

Muzlu Bisküvili Crem Ole

Muzlu Bisküvili Crem Ole Malzemeler:

1 paket çikolatalı crem ole
10-12 adet bebe bisküvisi
1 adet muz
Süt (soğuk)

crem ole

Muzlu Bisküvili Crem Ole tarifi yapılışı ve hazırlanışı

Muzlu Bisküvili Crem Ole Yapılışı:

Crem ole’yi ambalajında belirtildiği gibi hazırlayalım.
Bebe bisküvilerini 3-4 parçaya bölüp süt ile ıslatıp kupların dibine paylaştıralım.
Muzu küçük küçük dilimleyip yarısını bisküvilerin üzerine koyalım.
Crem ole’yi kupların yarısına gelecek kadar koyup,araya bir miktar daha muz koyalım ve kalan crem oleyi kuplara paylaştıralım.
Hindistan ceviziyle süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun…


Muzlu Bisküvili Crem Ole