29 Mart 2013 Cuma

Biskrem

Biskrem için İhtiyaç Malzemeleri:


1 paket margarin

2 yumurta

1/2 paket kabartmatozu

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 su bardağında bir parmak eksik pudra şekeri

1 paket vanilya

Aldığı kadar un


Biskrem…


biskrem 300x224

Biskrem Tarifi, Kurabiye Tarifleri


Biskrem Tarifi ve Yapılışı:


Hamur için yumurta, margarin, kabartma tozu, zeytinyağı, pudra şekeri, vanilya ve aldığı kadar unu karıştırıp, yoğurun.

Elde ettiğiniz hamuru nemli bir bez ile örtüp 10 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamurdan elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

İçli köfte şeklinde açın.

İçine çokokrem koyun.

Hamuru kapatıp, elinizle yuvarlayın.

Ben şeklini kerebiç tahtası ile verdim isterseniz elinizle yuvarlayabilirsiniz.



Biskrem

28 Mart 2013 Perşembe

Patatesli Hamurlu Poğaça

Patatesli Hamurlu Poğaça için gereken Malzemeler


3 adet patates

3 yumurta

1 paket margarin

1 fincan sıvıyağ

yaş maya

yarım su bardağı süt

aldığı kadar un


Patatesli Hamurlu Poğaça…


patates hamurlu pogaca 300x224

poğaça tarifleri


Patatesli Hamurlu Poğaça Tarifi ve Yapılışı:


Patatesleri haşla ve püre haline getir. (Bu arada patates ne kadar çok ve büyükse hamur da o kadar bol oluyor. )

Yumurtaların beyazlarını, margarini, sıvıyağı ekle.

Yaş mayayı (miktarı unun miktarına bağlı, paketlerinde yazıyor)yarım bardak sütte erit, patateslere ekle, aldığı kadar un ve göz kararı tuz ekle yoğur.

Buzdolabında 1 saat beklet.

Sonra şekillendir.

Arasında istediğinizi koyabilirsiniz, sosis, peynir ..vs.

Yağlanmış tepsiye diz, 1 saat daha beklet.

Üstüne yumurta sarılarını sür, fırına ver.

Çok güzel kızaracak ve tadına doyum olmayacak!



Patatesli Hamurlu Poğaça

Tavuk Sarma

Tavuk Sarma için İhtiyaç Listesi:


2 çorba kaşığı zeytinyağı

4 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı taze zencefil

1 büyük tavuk göğsü

2 kaşık rendelenmiş havuç

1 su bardağı doğranmış mantar

1 büyük soğan

2 yufka

1 yumurta sarısı


Tavuk Sarma…


tavuklu sarma 238x300

Tavuk sarma Tarifi, Tavuklu yemek tarifleri oktay usta, sarma tarifleri


Tavuk Sarma Tarifi ve Yapılışı :


Zeytinyağında rendelenmiş ıspanak ve küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından küp küp doğradığımız (zar büyüklüğünde) tavuk göğsü ve rende havucu ekleyip rengi dönene kadar pişiriyoruz. Son olarak mantarları atıp suyunu salıp çekene kadar ocakta tutuyoruz . İndirmeye yakın zencefil, çok az tuz ve arzunuza göre karabiber ekleyip hafif karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.


Yufkayı 6 eşit parçaya bölüyoruz. İçine ılık harcımızdan koyup kalın sigara böreği gibi sarıyoruz. Yumurta sarısını iyice çırpıp fırça yardımıyla hafif sürüyoruz. 200 derece fırında, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye börekleri dizip üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz . Pratik tavuk yemeğimiz hazır, afiyet olsun.



Tavuk Sarma

27 Mart 2013 Çarşamba

Kabaklı Beykoz Kebabı

Kabaklı Beykoz Kebabı için İhtiyaç Listesi:


5 Kabak

300 Gr. Kuzu Eti

2 Defne Yaprağı

1 Çorba K. Domates Salçası

1 Soğan

2 Diş Sarımsak

Tane Karabiber

Sıvıyağ

2 Domates

2 Biber

Tuz

Su


kabakli beykoz kebabi 300x201

Kabaklı Beykoz Kebabı Tarifi


Kabaklı Beykoz Kebabı Tarifi ve Hazırlanışı:


Biraz sıvıyağ ile kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavuruyoruz. Defne yaprağı, tane karabiber, rendelenmiş sarımsak ve iri doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Salçayı ekliyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.

Kabakları ince bir şekilde uzunlamasına dilimliyoruz. Sıvıyağ ile önlü arkalı olarak kızartıyoruz.

Kabakları kızardıktan sonra biraz tuzla harmanlıyoruz. 2 kabak dilimini biri yatay biri dikey olmak üzere üst üste koyuyoruz.kolayyemektarifleri.biz

Ortasına kuzu etinden koyup uçlarını birleştirip ters çevirerek borcama diziyoruz. Üzerlerine kürdan takıyoruz. Domates ve biberi doğrayıp kürdanın uçlarına sokuyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz daha pişirip servis ediyoruz.



Kabaklı Beykoz Kebabı

Güveçte Mantar Sote

Güveçte Mantar Sote için Nelere İhtiyaç Var:


Mantar (10 tane iri mantarım vardı)

2 adet domates

1 yemek kaşığı tereyağ

Bir miktar kaşar peyniri

tuz


guvecte mantar sote 300x224

Güveçte Mantar Sote


Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Yapılışı:


Mantarları yıkayıp kararmaması için limonlu suda bekletin.

Diğer tarafta tereyağını tencereye koyup üzerine kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ilave edip 1-2 dk. Kavurun.

Domateslerin üzerine irice doğranmış mantarları ilave edip pişmeye bırakın.

Yaklaşık 10-15 dk yetiyor.

Pişen mantarları güveçlere paylaştırıp üzerini dilimlenmiş veya rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın.

Güveçlerin üzerini alimünyum folyo ile kaplayıp ocakta ya da fırında (ben ocak üzerinde yaptım) kaşar peynirler eriyinceye kadar pişirip sıcak sıcak servis yapın.



Güveçte Mantar Sote

26 Mart 2013 Salı

Kağıt Kebabı

Kağıt Kebabı Tarifi için İhtiyaç Listesi:


• 250 gram kuzu kıyma

• 250 gram dana kıyma

• 1 adet büyük boy soğan

• 3-4 diş sarımsak

• 3 adet salçalık kırmızı biber

• Yarım demet maydanoz

• Tuz, karabiber

• 1-2 adet çarliston biber

• Birkaç dilim domates


Kağıt Kebabı

Kağıt Kebabı, Kebap Tarifleri


Kağıt Kebabı Hazırlanışı:


Soğanı, sarımsakları, biberi ve maydanozları temizleyip kıyın. Kıymaları ekleyip yoğurum Tuzu, karabiberi ve salçayı ekleyip tekraryoğurun. Karışımı ikiye ayırıp her ikisini de yağlı kağıt üzerine aktarın. Elinizle bastırarak hamur açar gibi tatlı tabağı büyüklüğünde olacak şekilde yayın. Üzerine isteğe göre dilimlenmiş domates ve çarliston biber yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.



Kağıt Kebabı

25 Mart 2013 Pazartesi

Küp Salata

Küp Salata için İhtiyaç Listesi:


6 domates

2 salatalık

Yarım bardak mısır

1 sarı biber

1 ufak kırmızı soğan

1 avokado

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı kişniş

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Zeytinyağı, limon, tuz


Küp salata 300x199

Küp Salata Tarifi, Kolay salata tarifleri, oktay usta salata tarifi


Küp Salata Tarifi ve Anlatımı:


Ülkemizdeki sebze ve meyve çeşidi ve lezzeti, gerçekten en büyük şansımız. Mevsimine göre taptaze tüketebildiğimiz sebzeler sayesinde sağlıklı kaldığımızı düşünüyorum. Tabi büyükler eskiden herşeyin hormonsuz ve doğal olduğunu, bu nedenle çok daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu söylese de, yerel pazarlarda hala taptaze sebze bulmak mümkün. İlkbaharın gelişiyle tezgahlardaki renkler de artacak ve soframızdaki salatalar şenlenecek. Bugünkü tarifimiz hafif, görüntüsüyle de içimi açan küp salata. Her bir malzemeyi küp şeklinde özenerek doğrayınca, gözüme hitap eden harika bir salata hazırlamış oluyorum. Zeytinyağı ve limonunu zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Hazırladıktan sonra sarımsakları dövüp içine karıştırın ve küp küp doğradığınız salataya ekleyin ve güzelce karıştırın. İster et ister balık ile birlikte harika bir tamamlayıcı lezzet yaratmış olacaksınız. Afiyet olsun…



Küp Salata

Limonlu Kanepe

Limonlu Kanepe için ihtiyaç Malzemeler


1,5 su bardağı margarin

3 su bardağı un

3/4 su bardağı pudra şekeri

İç malzemesi:

2 su bardağından biraz az şeker

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 yemek kaşığı un

4 yumurta

1/4 su bardağı limon suyu


Limonlu Kanepe….


lemonlu kanape 300x300

limonlu kanepe Tarifi, Soğuk Tatlı tarifleri ve Çeşitleri


Limonlu Kanepe Tarifi ve Yapılışı :


Margarin, 3 su bardağı un ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz. Önce katı ardından orta yumuşaklıkta bir hamur olacak. Ufak fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru içine yayıyoruz. Hamurun tepsideki kalınlığı yaklaşık 2,5-3 cm kadar olmalı. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 15 dakika pişiriyoruz. İç malzemesi için şeker, kabartma tozu, yumurta ve limon suyunu 2-3 dakika homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız hamurun üzerine malzemeyi güzelce dağıtıp 25 dakika pişiriyoruz. Ilınmaya bırakıp servis ederken üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun…kolayyemektarifleri.biz



Limonlu Kanepe

23 Mart 2013 Cumartesi

Yer Fıstıklı Kurabiye

Yer Fıstıklı Kurabiye için gereken Malzemeler:


• 1 adet yumurta

• 250 gram tuzsuz tereyağı

• 2 kahve fincanı pudra şekeri

• 4 su bardağı un

• Yarım paket kabartma tozu

• 2 damla vanilya özü ya da 1 paket vanilya


Üzeri için:

• 150 gram bitter kuvertür çikolata

• 15-20 adet ayıklanmış yerfıstığı


yerfistikli kurabiye

Yer Fıstıklı Kurabiye Tarifi, Kurabiye tarifleri


Yer Fıstıklı Kurabiye Tarifi ve Hazırlanışı:


Kurabiye için; oda sıcaklığındaki tereyağını ve diğer tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabında yoğurum Dilediğiniz gibi şekillendirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için kenara alın. Üzeri için; fıstıkları soyup iri kalacak şekilde kırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine çikolatayı yayıp üzerine fıstık parçalarını ekleyin. Çikolatalar soğuyunca servis edebilirsiniz.



Yer Fıstıklı Kurabiye

Profiterol

Profiterol için Gereken Malzemeler:


* 1 paket krem şanti

*1 paket bebe bisküvisi

*1 bardak süt

*2 yemek kaşığı mısır nişastası

*yarım su bardağı toz şeker

*3 çorba kaşığı kakao


Profiterol…


rofiterol 300x204

Profiterol Tarifi, Oktay usta Çikolatalı tarifler


Profiterol Tarifi ve Yapılışı:


krem şanti 1 bardak süt ile iyice çırpın.

içerisine bebe bisküvilerini parçalayıp içine ilave edin.

buzdolabında dinlenmeye bırakın.

mısır nişatasını, kakaoyu şekeri tencereye koyup yarım su bardağı süt ile kaynatın.

bisküvili karışımı kaşıkla şekillendirip servis tabağına alın.

üzerine sosu ve dilerseniz hindistan cevizi serpip servis yapın.



Profiterol

Çikolata Dilimleri

Çikolata Dilimleri için Gereken Malzemeler:


25 gr tereyağı

1 çay bardağı krema

300 gr bitter çikolata

4 kuru kayısı

2 kuru incir

1 çay bardağı fındık

1 çay bardağı yerfıstığı

1 çay bardağı ceviz

4 yemek kaşığı file badem


Çikolata Dilimleri…


kuruyemisli cikolata dilimleri 225x300

Çikolata Dilimleri Tarifileri, Çikolata Tarifleri


Kuruyemişli Çikolata Dilimleri Tarifi ve Yapılışı:


Tereyağı, krema ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı sos tenceresinde eritip bir kaseye aktarın.  Kayısı ve inciri küp şeklinde doğrayın. Diğer malzemelerle birlikte çikolata karışımına ilave edin.  Bir kalıbın içini strech folyo ile kaplayın.

Hazırladığınız karışımı kalıba döküp 2 saat buzdolabında bekletin. Donan çikolatayı kalıptan çıkartın. İnce dilimleyip servis yapın. kolayyemektarifleri.biz



Çikolata Dilimleri

21 Mart 2013 Perşembe

Pastane Keki

Pastane Keki için Malzemeler


4 yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı pirinç unu

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 çay bardağı kuru meyve

Ve aldığı kadar un


pastane keki 300x272

Pastane Keki Tarifi


Pastane Keki Tarifi ve Hazırlanışı:


önce dört yumurta ve bir su bardağı pudra şekerini iyice köpürene kadar karışıtrıyoruz daha sonra bu karışıma sırasıyla sıvı yağ,pirinç unu,kabartma tozu ve bir çay kaşığı karbonatı ekliyoruz tekrar karıştırmaya devam ediyoruz.

En son alabildiği kadar unu ekleyip boza kıvamına kadar gelene kadar karıştırııyoruz ve 1 çay bardağı kuru meyveleri ekleyip yağlanmış kek kalıbına boşaltıyoruz.

10 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.



Pastane Keki

Boyoz Tarifi

Boyoz izmir Tarifi için gereken Malzemeler


2 su bardağı un

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı mısırözü yağı

1 su bardağı mısırözü yağı

Yarım tatlı kaşığı tuz


Kabaklı iç malzeme:

2 kabak

1 patlıcan

1 soğan

1 domates

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz

Patatesli iç malzeme:

2 patates

2 yumurta

1.5 kahve fincanı tulum peyniri

1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri


boyoz izmir 300x224

Boyoz Tarifi, Börek tarifleri


Boyoz Tarifi Yapılışı ve Hazırlanışı:


Kabaklı iç malzeme için;

patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin.

Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun.

Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın.

Sebzeleri rendeleyin.

Tavada sıvıyağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.

Patatesli iç malzeme için;

patatesleri haşlayın.

Kabuklarını soyup çatalla ezin.

Yumurta, tulum ve kaşarpeynirini ekleyip karıştırın.

hamur için

Unu yoğurma kabına alın.

Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun.kolayyemektarifleri.biz

Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin.

Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin.

Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın.

Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın.

Hamurların yarısını kabaklı, yarısını da patatesli iç malzemeyle hazırlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.



Boyoz Tarifi

20 Mart 2013 Çarşamba

Yarma Pilavi

Yarma Pilavi için Gereken Malzemeler


3 Su Bardağı Yarma

1 Adet İri Kurusoğan

3 Adet Domates

1 Tatlı Kaşığı Salça

1 Tatlı Kaşığı Paprika

4-5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ

Tuz-Karabiber

20-25 Adet Kabak Çiçeği


kabak cicekli yarma pilavi 300x224

yarma Pilav, Pilav Tarifleri, Pilav Çeşitleri


Yarma Pilavi Tarifi Yapılışı ve Hazırlanışı:


Soğan yemeklik doğranır. Sıvıyağda kavrulur. Salça ve paprika ilave edip birkaç kez karıştırdıktan sonra yemeklik doğranmış domatesler ilave ederek kavurmaya devam edilir. Domatesler olunca,ayıklanıp yıkanmış bulgurlar eklenir bir iki dakika kavrulur.  Üzerine 4 su bardağı su ilave edilir.  Bu aşamada pilavın üzerine doğranmış çiçekler ilave edilir. Kaynayınca en kısık ateşte suyu çekene dek pişirilir. 5-10 dk demlendirilerek servis edilir.



Yarma Pilavi

Telli Pilav

Telli Pilav için Gereken Malzemeler:


100 gr. tel kadayıf

2 su b. pirinç

1 adet havuç

1 çorba k. kuş üzümü

1 çorba k. dolmalık fıstık

tarçın,karabiber

2 çorba k. tereyağı

1 su b.et suyu

tuz


telli pilav 300x223

telli pilav tarifi, pilav tarifleri


Telli Pilav Tarifi ve Hazırlanışı:


  • Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı

  • dolmalık fıstık kavrulur.fıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir,

  • kavrulmaya devam edilir.Bu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzüm

  • ve tarçın eklenir.Bir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir.

  • suyu ayrlanır.pilav suyu çekinceye kadar pişirilir.bu arada pilavın

  • pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak

  • şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır.pişen pilav kadayıfla mantolanmış

  • kaba alınır.üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede

  • üzeri kızarana kadar pişirilir.Dışı çıtır çıtır kadayıf

  • içi nefis bir pilav.. eğer misafiriniz gelecekse ya da eşinize güzel bir

  • sürpriz yapmak istiyorsanız hararetle tavsiye ederiz.kolayyemektarifleri.biz


Telli Pilav

19 Mart 2013 Salı

Limonlu Susam Tatlısı

Limonlu Susam Tatlısı için gereken Malzemeler


3 su b.un

2 çorba k. margarin

yarım çay b.sıvıyağ

1 tatlı k.maya

yarım çay b.irmik

1çay b.susam

1 çay b.hindistan cevizi

1 yumurta

1 çay b.su

1 p.kabartma tozu

2 limon kabuğu rendesi


oktay usta limonlu susam tatlisi


Limonlu Susam Tatlısı Tarifi ve Yapılışı:


Karıştırma kabınıza unu ekleyin üzerine 2 limonun kabuğunu rendeleyin.yumurtayı içine karıştırma kabınıza kırın, yumurtanızın üzerine sıvıyağ kremayayı ekleyin. Unun üzerine de

kabartma tozunu, irmiği,hindistan cevizini ilave edin. Hamurunuzun ilk önce mayasını eriterek başlayın ve daha sonra unu da karıştırarak bir hamur elde edin. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurunuz’dan yuvarlak parçalar kopararak elinizle

yuvarlayıp, halka şeklini verip bir yüzeyini susama bulayıp üst kısmında susam kalacak şekilde fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.kolayyemektarifleri.biz

Şerbeti için ise,tencerede toz şekeri ve suyu kaynatın üzerine de 1 dilim limon ilave edip şerbetinizi kaynatın.Pişen tatlınızın üzerine kaynattığınız şerbeti dökün ve tekrar üzerini kapatıp soğumaya bırakın.



Limonlu Susam Tatlısı

Annemin Tatlısı

Annemin Tatlısı için gereken malzemeler:


1 yumurta

3 su bardağı un

alabildiği kadar ılık su

100 gr tereyağı

ara katlar için:

100 gr tereyağı

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

yarım limon

süslemek için:

fındık,yeşil fıstık


annemin tatlisi


Annemin Tatlısı Tarifi ve Hazırlanışı:


tatlının hamuru için 3 su bardağı un karıştırma kabına alınır.

ortası havuz yapılarak 1 yumurta kırılır,eritilmiş tereyağı ve

alabildiği kadar su ile hamuru yoğrulur.bu arada şerbeti için

3 su bardağı şeker ,3 su bardağı su ve yarım limon alınarak

kaynatılır. hazırlanan hamur 8 parçaya ayrılır, servis tabağı

büyüklüğünde açılır. ara katlar için 100 gr. tereyağı

eritilir. açılan hamurların üzerine eritilmiş tereyağı sürülür.

üstüste konularak 10 dk buzdolabının alt kısmında bekletilir.

(alt ve üstkatlar kuru kalmalı) daha sonra dolaptan çıkarılan hamur

açılarak çok sıkı olmayack şekilde rulo yapılır.hamur verevine şeklinde

parmak kalınlığında kesilerek yağda kızartılır. şerbet soğuk olacak şekilde

şerbetin içine alınır.



Annemin Tatlısı

17 Mart 2013 Pazar

Haşhaşlı Patatesli Açmalı Börek

Haşhaşlı Patatesli Açmalı Börek İçin Gereken Malzemeler
Hamur için: 3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı sirke

1 kahve fincanı süt

1 kahve fincanı su


İç malzeme için:




4 adet haşlanmış patates

1 tatlı kaşığı tuz

1′er tatlı kaşığı nane, pulbiber ve karabiber


Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 çorba kaşığı haşhaş


Haşhaşlı Patatesli Açmali Börek


Haşhaşlı Patatesli Açmalı Börek Tarifi ve Yapılışı


ÖNCELİKLE iç malzeme için patatesleri derin bir kapta ezin. içine, tuz, nane, pulbiber ve karabiber katıp, karıştırın. Hamur için yoğurma kabına un, tuz ve kabartma tozunu koyup, ortasını havuz şeklinde açın. Margarin, sıvıyağ, yumurta, sirke, süt ve su katıp, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin. 15 eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı küçük yuvarlaklar şeklinde açın. Tekrar üzerlerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurları 20 cm genişliğinde olacak şekilde merdaneyle açın. Geniş ucuna patatesli iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 10-15 dakika bekletin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.



Haşhaşlı Patatesli Açmalı Börek

Portakallı Sütlaç

Portakallı Sütlaç için Gereken Malzemeler

8 adet büyük boy portakal

1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

Yarım su bardağı tozşeker

1 adet çubuk vanilyanın özü

1 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı krema


Portakallı Sütlaç…


Portakallı Sütlaç


Portakallı Sütlaç Tarifi ve Yapılışı


  • Portakalların suyunu sıkın. Zencefili soyup, irice doğrayın.

  • Tozşekeri tencereye alıp karamelize olana dek karıştırın.

  • Üzerine portakal suyu, zencefil ve vanilya özü ilave edip 5 dakika pişirin.

  • Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin. Karışımı süzgeçten geçirip, tencereye alın ve kaynatın.

  • Pirinci ilave edip, 30 dakika pişirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.kolayyemektarifleri.biz

  • Kremayı yarı katılaşacak şekilde çırpın. Daha sonra sütlaca ilave edip karıştırın.

  • Servis kuplarına pay edip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın

Afiyet Olsun.



Portakallı Sütlaç

Kadayıflı Puding

Kadayıflı Puding için Gereken Malzemeler


200 gram tel kadayıf

1 çorba kaşığı tereyağı

İki buçuk su bardağı süt

1 paket vanilyalı puding

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Yarım çay bardağı dövülmüş fındık


Üzerine: Nar taneleri


Kadayıflı Puding Tarifi


Kadayıflı Puding Tarifi ve Yapılışı


 


  1. TEL kadayıfı genişçe bir kaba alın ve elinizle didikleyerek açın. Tereyağını büyükçe bir tavaya alın ve eritin.

  2. İçine tel kadayıfı katın ve kısık ateşte rengi dönene kadar, sürekli karıştırarak kavurun.

  3. Soğuması için bir kenara alın. Orta büyüklükte bir cam kabı su ile ıslatıp, kadayıfın yarısını dibine yayın.

  4. Sütü bir tencereye alın. İçine puding, rendelenmiş limon kabuğu ve fındığı ekleyin.

  5. Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

  6. Pudingi cam kabın içine yaydığınız kadayıfın üzerine boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin.

  7. Donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis yapacağınız sırada dilimleyin.

  8. Üzerini kalan tel kadayıf ve nar taneleri ile süsleyip, servis yapın. kolayyemektarifleri.biz

Afiyet Olsun… Kadayıflı Puding



Kadayıflı Puding

16 Mart 2013 Cumartesi

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası Yapmak Nelere ihtiyacımız var?

300 gr mantar

1 orta boy soğan

100 ml krema,

6 bardak su

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Karabiber


Kremalı mantar çorbasi

Kremalı Mantar Çorbası, mantarlı çorba tarifleri


Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Yapılışı:


 


  • Mantarları yıkayın ve doğrayın. Soğanları da yemeklik doğrayın ve tencerede sıvıyağla hafifçe kavurun.

  • Mantarları ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine suyu da ekleyerek orta ateşte kaynatın.

  • Ayrı bir tavada sıvıyağı hafifçe ısıtın ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.

  • Un karışımına kaynayan çorba suyundan iki kepçe ekleyin ve iyice çırpın, daha sonra karışımı çorbaya ekleyin.

  • Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın ve 2-3 dakika pişirin. Kremayı ekleyerek çorbayı iyice karıştırın.

  • Kısık ateşte 2- 3 dakika daha kaynattıktan sonra sıcak servis yapın.

Aslıhan karagöz



Kremalı Mantar Çorbası

15 Mart 2013 Cuma

Çökertme

Çökertme için Gereken Malzemeler :


500 gr et

4 adet patates

2 adet soğan

1 kaşık salça

4 adet biber

3 adet domates

2 kase yoğurt

100 gr tereyağ


cokertme 300x225

Çökertme Tarifi, Resimli Etli Yemek Tarifleri, kolay etli yemek tarifleri



Çökertme Tarifi ve Yapılışı:


Etleri ve patatesleri şerit şeklinde doğrayın.

Tencereye tereyağı ilave ettikten sonra soğan ve eti ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun

Daha sonra domates,biber, salçayı da ilave ettikten sonra 10 dakika daha kavurun daha sonra suyunu ve tuz,karabiberini de atın

Sonra kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın.

Şerit şeklinde doğranmış patatesleri havlu peçetenin üstüne alarak iyice kurutun tavada kızartın.

Kızaran patatesleri servis tabaklarına paylaştırın.

Tava yoğurdunu güzelce karıştırın.kolayyemektarifleri.biz

Pateteslerin üzerine yoğurdu dökelim daha sonra hazırlamış olduğumuz etli sosu da ilave ettikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun



Çökertme

Terbiyeli Ekşili Köfte

Terbiyeli Ekşili Köfte İçin Gereken Malzemeler:,


Köfte malzemesi


300 g. kıyma

1 orta boy soğan rendesi

1 yumurtanın akı

1 çay bardağı iyi haşlanmış pirinç

Tuz, karabiber

İnce kıyılmış maydanoz


Terbiye malzemesi


1 yumurtanın sarısı

½ limon suyu

1 su bardağı su


Terbiyeli Ekşili Köfte…


terbiyeli eksili kofte 300x225

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi, Resimli Köfte Tarifleri ve Çorba Tarifleri


 


Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi ve Yapılışı:


  1. Maydanoz hariç köfte malzemeleri yoğurulur.

  2. Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.

  3. Köfteler ince kıyılmış maydanoza bulanır.

  4. Maydanoza bulanmış köfteler yağlanmış geniş bir tencereye dizilir.

  5. Kısık ateşte tencere ara sıra sallanarak pişirilir.

  6. Pişen köftelerin üzerine terbiye malzemeleri karıştırılıp dökülür.

  7. Kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun



Terbiyeli Ekşili Köfte

14 Mart 2013 Perşembe

Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginar Dolması (6 Kişilik)


Enginar Dolması için Gereken Malzemeler:

6 adet Enginar

2 Kahve Fincanı Zeytinyağı

1/2 çay kaşığı Tuz

2 çay kaşığı şeker

Dereotu, maydanoz, karabiber, kimyon

2 Limon Suyu

2 bardak Su


Enginar Dolması ..


enginar dolmasi 300x224

Enginar dolması tarifi, oktay usta dolma tarifleri


Enginar Dolması Tarifi ve Yapılışı:


Pirinçler güzelce yıkanır, içine doğradığınız soğanlar, dereotu, maydanoz, tuz, kimyon, karabiber ve yağ eklenir. Enginarların yaprakları ayıklanır (kalın olanlar alınır. Enginar kalbine yakın olan 3-4 sıra incedir onlar bırakılır). Enginarın ortası açılır ve pirinçle hazırladığınız malzeme içine doldurulur. Tencereye 3-4 bardak su ve biraz zeytinyağı konur. Pişmeye bırakılır.

Pişen enginarları yerken kabuklu kısımları sıyrılarak yenir.


NOT: 2 türlü enginar vardır. 1.cisi Ayvalık ve civarında yetişen küçük kalpli olan. Bununla dolma yapabilirsiniz.


2.ci tür ise Bayrampaşa Enginaı olarak binilir ve her yeri ayıklanıp sadece kalbi kalır ve yemek yapılır.


Afiyet Olsun



Enginar Dolması

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı için Malzemeler


2 orta boy ayva

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

Ceviz

1 adet çubuk tarçın


Ayva Tatlısı…


ayva tatlısı 300x231

Ayva Tatlısı tarifi, oktay usta tatlı tarifleri


Ayva Tatlısı Tarifi ve Yapılışı :


  • Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini ayırıyoruz. Kabuk ve çekirdekler pişerken renk veriyor.

  • Tencerenin dibine kabukları seriyoruz. Ayvaları 6′şar parçaya ayırıp tencereye diziyoruz.

  • Çekirdeklerini ve tarçını da yerleştirip suyu ekliyoruz. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.

  • İlk kaynama olduktan sonra şekeri ilave ediyoruz, artık şeker ile birlikte yaklaşık 1,5 saatlik bir pişme süresi olacak.

  • Kısık ateşte arada sırada kapağı açıp oluşan şerbetinden üzerine gezdiriyoruz ki ayvaların içine şerbeti pişerken eşit olarak dağılabilsin.

  • Piştikten sonra soğuması için servis tabağına alıyoruz. Dilerseniz dondurma ile, dilerseniz kaymak ile servis edebilirsiniz.

  • Ben hafif olmasını istediğim için bu sefer sadece ceviz serptim ama tabiki kaymaklı da ayrı bir lezzeti oluyor Afiyet olsun..

Ayva tatlısı



Ayva Tatlısı

Soğanlı Pide

Soğanlı Pide için Gereken Malzemeler


2 çorba kaşığı zeytinyağı

3 kuru soğan

1 çorba kaşığı esmer şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı biber

200 gr. sert yağlı beyaz peynir

Hamuru için :

1 paket yaş maya

1,5 su bardağı ılık su

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Aldığı kadar un

1 tatlı kaşığı tuz


Soğanlı Pide…


soğanlı pide 300x200

Soğanlı Pide, Oktay Usta Börek tarifleri


Soğanlı Pide Tarifi ve Yapılışı :


Sizin de benim gibi kısıtlı zamanınız var ise fırınınızdan 1 adet ekmek hamuru satın alıp hamur yapma sürecini hızlı geçebilirsiniz. Ancak tabiki hamur tarifini de vermeden olmaz. Daha önce yayınladığım kaşarlı pide tarifindeki hamuru artık buna benzer her tarifimde kullanıyorum çünkü çok başarılı sonuç elde ettim. Artık tarifimize başlayabiliriz


Önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Ilık suyun içinde mayayı karıştırarak eritiyoruz. Bu işlem sırasında 1 çay kaşığı toz şeker katarsanız hamur daha lezzetli oluyor. Yoğurma kabına önce 2 su bardağı unu eleyerek koyuyoruz, maya, yağ ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar un katabilirsiniz. Un hazır olduğunda üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat bekletiyoruz. Sonrasında tekrar yoğurup yufkadan daha kalın dikdörtgen ya da tepsiniz yuvarlak ise yuvarlak şekilde hamuru açıyoruz. Hamur kalınlığı zevkinize kalmış. Ben ince hamurlu olmasını tercih ettiğim için ince açtım. Gelelim üst malzemesine. Soğanları iri iri doğruyoruz. Zeytin yağında 10 dakika harlı ateşte pişirip ardından şeker, tuz ve biberi ekleyip çok kısık ateşte 15 dakika daha pişiriyoruz (tencerenin üstü açık). Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine hamuru yerleştiriyoruz. İç malzemesini de koyup peynirleri ufak parçalar halinde yerleştiriyoruz. Arzunuza göre kekik ekleyebilirsiniz. 180 derecede fırına verip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…



Soğanlı Pide

12 Mart 2013 Salı

Şambali Tatlısı

Şambali Tatlısı için Gereken Malzemeler:


2.5 su bardağı irmik

1 paket karbonat

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt
Üzeri için Baden ya da fındık
Şerbeti için:

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu


Şambali Tatlısı…


sambali tatlisi


Şambali Tatlısı Tarifi ve Yapılışı:


 


  • Tüm malzemeleri derin bir kabın içine koyalım güzelce çırpalım.

  • İyice çırptığımız malzemeyi yağladığımız tepsiye dökelim.

  • 180 dereceye ayarlı fırına (fırını önceden ısıtmadan) üzeri kahverengileşinceye kadar pişirelim.

  • Tatlımız pişerken diğer tarafta şerbetimizi yapalım.

  • Şerbet için orta boy bir tencereye su ve şekeri koyalım ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynatalım.

  • Kaynayınca limon suyunu katıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

  • Şambali pişince fırından çıkarılım ve çıkar çıkmaz soğuk şerbet üzerine dökelim.

  • Üzeri badem veya fındık ile süsleyelim. kolayyemektarifleri.biz

  • Fırından çıkan Şambaliye şerbetimizi güzelce dökelim.

  • Afiyet olsun…


Şambali Tatlısı

Fırında Çıtır Tavuk

Fırında Çıtır Tavuk için Gereken Malzemeler


3 büyük tavuk göğsü

12 dilim uzun salam

1 su bardağı ekmek içi

2 yemek kaşığı tereyağ

12 dilim ince kaşar peyniri rendesi

Sos için :

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

Yarım paket tavuk bulyon

Yarım su bardağı parmesan peyniri

1 tatlı kaşığı hardal (isteğe göre)


Fırında Çıtır Tavuk..


tavuk cordon bleu 300x300

Fırında Çıtır Tavuk Tarifi, Tavuklu Yemek Tarifleri


Fırında Çıtır Tavuk Tarifi ve Yapılışı :


  • Fırın tepsisini 200 derece fırında ısıtıyoruz. Ayrı bir kapta ekmek kırıklarını erittiğimiz tereyağ ile karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.

  • Her bir tavuk göğsünü önce sirkeli suda 15 dakika bekletiyoruz.

  • Ardından her birini ortasından yatay olarak kesiyoruz böylece et incelmiş oluyor ve 6 adet tavuk göğsü elde etmiş oluyoruz

  • . Etleri hafif yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Her birinin üzerine 2′şer adet salam yerleştirip üzerine kaşar peynirini koyuyoruz.

  • Salam ve kaşar peynirinin tavuk göğsünü tamamen sardığından emin olmalıyız.

  • Üzerine hazırlamış olduğumuz ekmek kırıklarını koyuyoruz. Tavuk eti tamamen pişene kadar 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz,

  • bu esnada peynir erimeye ve ekmek kırıkları kızarmaya başlıyor.

  •  Şimdi sosu hazırlayabiliriz. 2 kaşık tereyağını eritip içine unu ekliyoruz. 1-2 dakika devamlı karıştırarak pişiriyoruz.

  • Ardından sütü ekleyip hafif yediriyoruz. Tavuk bulyonu ekliyoruz. Eğer tuzlu yemek seviyorsanız 1 çay kaşığı ekleyebilirsiniz ancak ben artık özellikle tuz katmıyorum, ki zaten tavuk bulyonun da tuzu var.

  • Bu şekilde sosu 3-5 dakika kısık ateşte incelene kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra arzunuza göre hardal ekleyebilirsiniz. Son olarak da parmesan peyniri.

  • Peynir eriyeceği için koyduktan sonra çok iyi karıştırmaya özen gösteriniz. Fırından çıkardığımız tavuğun üzerine sosu sıcak sıcak koyuyoruz.kolayyemektarifleri.biz

  • Dilerseniz yanında haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..


Not : Kaşar peynirinin sert olmasına dikkat etmelisiniz, normal bir kaşar peyniri hemen eridiği için kayboluyor.



Fırında Çıtır Tavuk

11 Mart 2013 Pazartesi

Tavuklu Sebzeli Kebap

Tavuklu Sebzeli Kebap için Malzemeler:


1 adet kabak

1 adet domates

1 adet patlıcan

tuz, karabiber, kimyon

2 adet patates

sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı bezelye

2 adet sivri biber

yarım tavuk göğsü


tavuklu sebzeli kebap


tavuklu sebzeli kebap Tavuklu Sebzeli Kebap

Tavuklu Sebzeli Kebap Tarifi, Oktay Usta Tavuklu yemek tarifleri, kebap tarifleri


Tavuklu Sebzeli Kebap Tarifi Yapılışı ve Hazırlanışı:


  • Doğradığınız kabak, patlıcan, patates ve sivri biberleri sıvı yağda hafifçe kızartın.

  • Tavuk göğsünü doğrayıp ayrı bir tavada kavurun. Bezelyeyi haşlayın.

  • Tüm sebzeleri bir kapta karıştırın. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyip tekrar karıştırın.

  • Tepsiye yayın. Salça ve 1 su bardağı suyu karıştırıp sebzelerin üzerine dökün.

  • Yuvarlak doğranmış domatesleri üzerine dizin. Üzerini folyoyla kapatın.

  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.kolayyemektarifleri.biz

  • Fırında 5 dakika daha pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.


Tavuklu Sebzeli Kebap

Tavuklu Sebzeli Kebap

Tavuklu Sebzeli Kebap için Malzemeler:


1 adet kabak

1 adet domates

1 adet patlıcan

tuz, karabiber, kimyon

2 adet patates

sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı bezelye

2 adet sivri biber

yarım tavuk göğsü


tavuklu sebzeli kebap


tavuklu sebzeli kebap Tavuklu Sebzeli Kebap

Tavuklu Sebzeli Kebap Tarifi, Oktay Usta Tavuklu yemek tarifleri, kebap tarifleri


Tavuklu Sebzeli Kebap Tarifi Yapılışı ve Hazırlanışı:


  • Doğradığınız kabak, patlıcan, patates ve sivri biberleri sıvı yağda hafifçe kızartın.

  • Tavuk göğsünü doğrayıp ayrı bir tavada kavurun. Bezelyeyi haşlayın.

  • Tüm sebzeleri bir kapta karıştırın. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyip tekrar karıştırın.

  • Tepsiye yayın. Salça ve 1 su bardağı suyu karıştırıp sebzelerin üzerine dökün.

  • Yuvarlak doğranmış domatesleri üzerine dizin. Üzerini folyoyla kapatın.

  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.kolayyemektarifleri.biz

  • Fırında 5 dakika daha pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.


Tavuklu Sebzeli Kebap

Patatesli Külah Böreği

Patatesli Külah Böreği için Gereken Malzemeler:


2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 adet yumurta3

su bardağı un


 


İç Malzeme Listesi


2 adet haşlanmış patates

maydanoz

1 çay bardağı bezelye

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

tuz, karabiber


patatesli külah böreği

patatesli külah böreği, Resimli börek tariflei


Patatesli Külah Böreği Tarifi ve Hazırlanışı:


  • Un, süt, yumurta ve sıvı yağla hamur yapın. 1 saat dinlendirin.

  • Hamuru rulo yapın. 1 parmak kalınlığında kesin.

  • Merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın. 4 parçaya bölün

  • . Külah şekli verin. Patates, bezelye, kaşar peyniri rendesi, tuz, kıyılmış maydanoz ve karabiberi bir kapta karıştırın.kolayyemektarifleri.biz

  • Külahlara doldurun. Üzerini sıkıştırarak kapayın.

  • Yağda kızartın. Servis yapın. Afiyet olsun.


Patatesli Külah Böreği

10 Mart 2013 Pazar

Tavuklu Siron

Tavuklu Siron için Gereken Malzemeler :


  • Küçük bir paket siron hamuru

  • 1 adet orta boy tavuk göğsü

  • Tavuk suyu

  • 1,5 kase yoğurt

  • İsteğe göre 1-2 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

  • Tuz

tavuklu siron

Tavuklu Siron, Tavuklu Siron Tarifi, Tavuklu yemek tarifleri


Tavuklu Siron Tarifi ve Hazırlanışı:


  • Siron hamurları marketler de hazır olarak satılmaktadır. Dilerseniz evinizde kendinizde yapabilirsiniz.

  • Siron hamuru normal ekmek hamurunun şerit olarak kesilmesinden oluşur.

  • Tavuklarımızı bir tencereye alarak üzerine üç su bardağı kadar su koyarak haşlanmaya bırakalım.

  • Tavuklar haşlandıktan sonra tavukları didikleyerek küçük parçalar haline getirin.

  • Bir tepsi üzerine siron hamurlarını dizerek kaynamış tavuğun suyundan üzerlerine dökerek çekmesini bekleyin.

  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlamak için sarımsakları bir yoğurt içerisine rendeleyerek üzerine tuz serpin ve karıştırın.

  • Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu tepsiye dizdiğiniz siron hamurlarının üzerinde gezdirerek iyice yayın.

  • Yoğurt bittikten sonra hazırladığınız küçük tavuk parçalarını üzerine yayarak koyun.

  • Üzeri için bir tavada kızgın yağ ile üzerine pul biber koyarak kavurun.

  • Kavrulan yağı siron tavuğu üzerinde gezdirin. Bir demet maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

  • Şekillendirme işlemini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Siron hamurlarının arasına sadece sarımsaklı yoğurt ile sararak ta tercih edebilirsiniz.kolayyemektarifleri.biz

  • Dikkat edilmesi gereken hamurun tadı ve kıvamı olacaktır.

Afiyet Olsun.



Tavuklu Siron

9 Mart 2013 Cumartesi

Kakaolu Muzlu Krep

Kakaolu Muzlu Krep için Gereken Malzemeler


2 tane yumurta

2 su bardağı süt

4 tatlı kaşığı şeker

1 paket vanilya

6 tepeleme yemek kaşığı un

3 tatlı kaşığı kakao

İç malzemeleri;

Muz

Fındık Kreması
Üst malzemeler

Hazır çikolata sos

Ceviz


kakaolu muzlu krep 300x218

Kakaolu Muzlu Krep ,Muzlu tatlı tarifleri


Kakaolu Muzlu Krep Tarifi


  • Öncelikle krep hamurunu hazırlamak için yumurtayla, sütü karıştırma kabına alıp,

  • diğer hamur malzemelerini de ekleyin. İyice karıştırın.

  • Krep tavasına ya da normal tavayı ısıtıp çok az sıvı yağ dökün ya da margarin koyun.

  • Hazırladığınız krep hamurundan tavaya aktarın. İnce bir hamur olacak şekilde ekleyin.

  • Krebi arkalı önlü kızartın.Krep hamuru bitene kadar krep hazırlayın.

  • Hazırladığınız her krebin içine fındık kreması sürün. Muzu bütün şekilde ortasına koyup krebi muza sarın.

  • Bu şekilde dolapta 1 saat kadar bekletin. Ardından çikolata sosu ve ceviz ile süsleyin.

  • Kakaolu muzlu krep hazır. Afiyet olsun.


Kakaolu Muzlu Krep

8 Mart 2013 Cuma

Nohutlu Yayla Çorbası

Nohutlu Yayla Çorbası İçin Malzemeler:


1,5 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay bardağı pirinç

2 çorba kaşığı zeytinyağı

yarım demet dereotu

3 diş sarımsak

3 çorba kaşığı yoğurt

2 su bardağı su

tuz, nane


Nohutlu Yayla Çorbası…


nohutlu yayla çorbası Pazılı Cevizli Börek

Nohutlu Yayla Çorbası, Çorba Tarifleri


Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi ve Yapılışı:


  • Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın.

  • Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

  •  Yoğurdu çırpıp içine dökün ve 2 dakika daha kaynatın.

  • Bir kabın içinde un, su ve kırmızıbiberi yoğurup uzun çubuklar yapın ve kurutun.

  • Daha sonra yağda kızartın.

  • Çorba pişince içine bu kızaran hamurları dökün ve üzerine nane, kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsakları ilave ederek servis kasesine aktarın.kolayyemektarifleri.biz

  • Haşlanmış nohutları da ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Sıcak ya da soğuk ikram edin. Afiyet olsun.


Nohutlu Yayla Çorbası

Pazılı Cevizli Börek

Pazılı Cevizli Börek İçin Gereken Malzemeler:


1 demet pazı yaprağı

3 adet yufka

2 adet kuru soğan

yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı ılık su

1 adet yumurta sarısı

tuz


Pazılı Cevizli Börek..


pazılı cevizli börek

Pazılı Cevizli Börek Tarifi, Börek Tarifleri


Pazılı Cevizli Börek Tarifi ve Yapılışı:


  • Yufkaları yayıp 8 üçgene bölün. Kuru soğanı kıyıp sıvı yağda kavurun.

  • Pazı yapraklarını ve tuzu ekleyin. Tekrar kavurun.

  • Ocaktan alın. Ceviz içini ekleyin.

  • Yufkalar için zeytinyağı ve ılık suyu karıştırın.

  • Yufkaların üzerine önce bu karışımdan sürün.

  • Sonra pazılı harçtan koyup sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün.

  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Servis yapın.

  • Afiyet olsun.kolayyemektarifleri.biz


Pazılı Cevizli Börek

7 Mart 2013 Perşembe

Balkabaklı Börek

Bal kabaklı Börek evet bu lezzeti sözlerle anlatmak güç öncelikle bal kabağın aza şekerli halini hayal edeceksin ondan sonra bu harika lezzetin çıtır bir böreğin içinde olduğunu hayal etmeye çalışacaksın yani anlatması zor yemesi tatlı bal kabaklı böreğin lezzetini yemeden bilemesiniz.


Balkabaklı Börek Malzemeleri


4 dilim kabak

3 adet yufka

2 su bardağı tozşeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 adet yumurtanın sarısı


Üzerine: Hindistan cevizi, pudra şekeri


Balkabakli Borek Tarifi 300x188

Balkabaklı Börek, Resimli börek tarifleri ve çeşitleri


Balkabaklı Börek Tariifi ve Hazırlanması:


  • ÖNCELİKLE ayıklanmış kabağı rendeleyin.

  • İlk yufkanın üzerine sıvı yağ gezdirip, rendelenmiş kabağı serin.

  • İkinci yufkayı yayıp, üzerini yağlayın ve toz şeker serpin.

  • Daha sonra üçüncü yufkayı serin ve rulo şeklinde katlayıp, yumurta sarısı sürün.

  • Orta ısılı fırında pişirdiğiniz böreği, dilimleyin ve üzerine hindistan cevizi ile

pudra şekeri serperek, servis yapın.



Balkabaklı Börek

Elma Reçeli

Elma Reçeli için Malzemeler:


4 adet elma – 500 gr,

2 su bardağı toz şeker,

2 su bardağı su,

1 diş karanfil,

1 adet çubuk tarçın,

1 yemek kaşığı limon suyu


Elma Reçeli


elma receli 267x300 Elma Reçeli

Elma Reçeli, Resimli Reçel Tarifleri


Elma Reçeli Tarifi ve Hazırlanması:


  • Şeker ve suyu tencereye alarak şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.

  • Şeker eriyince kısık ateşte kaynamaya bırakın ve elmaların kabuklarını soyarak dilimleyin.

  • Şerbet kıvamı koyulaşınca karanfil, tarçın ve elmaları ekleyin.

  • 1-2 kez karıştırıp kısık ateşte elmalar şeffaflaşıncaya kadar pişirin.kolayyemektarifleri.biz

  • Elmaların renkleri değişip şerbet koyulaşınca limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 1 dakika daha kaynatın.

  • Hazırladığınız reçeli kavanoza alın ve ağzını sıkıca kapatın. Kahvaltıda ve tatlılarla servis yapın.


Elma Reçeli

Elma Reçeli

Elma Reçeli için Malzemeler:


4 adet elma – 500 gr,

2 su bardağı toz şeker,

2 su bardağı su,

1 diş karanfil,

1 adet çubuk tarçın,

1 yemek kaşığı limon suyu


Elma Reçeli…


elma receli 267x300 Elma Reçeli

Elma Reçeli, Resimli Reçel Tarifleri


Elma Reçeli Tarifi ve Hazırlanması:


  • Şeker ve suyu tencereye alarak şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.

  • Şeker eriyince kısık ateşte kaynamaya bırakın ve elmaların kabuklarını soyarak dilimleyin.

  • Şerbet kıvamı koyulaşınca karanfil, tarçın ve elmaları ekleyin.

  • 1-2 kez karıştırıp kısık ateşte elmalar şeffaflaşıncaya kadar pişirin.kolayyemektarifleri.biz

  • Elmaların renkleri değişip şerbet koyulaşınca limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 1 dakika daha kaynatın.

  • Hazırladığınız reçeli kavanoza alın ve ağzını sıkıca kapatın. Kahvaltıda ve tatlılarla servis yapın.


Elma Reçeli

6 Mart 2013 Çarşamba

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması İçin Gereken Mal emeler :


20-25 tane kabak çiçeği

1 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

1 adet domates

nane, maydano

karabiber

tu

eytinyağı


Kabak Çiçeği Dolması..


kabak cicegi

Kabak Çiçeği Dolması, Resimli Dolma Tarifleri Oktay Usta


Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Ha ırlanışı :


  • Kabak çiçeklerimi i sağlığımı için bol su ile birlikte yıkadıktan sonra bitkinin saplarını kopartıp ha ırlayın.

  • Kabak çiçeklerinin içerisindeki sarı kısımları çatal veya küçük bir kaşık yardımı ile çıkartın yaprakların yırtılma masına dikkat edin.

  • Soğan’larını ı ince ince kıydıktan sonra eytinyağı ile birlikte kavurun.Ek olarak ayıklayıp yıkadığını pirinç’lerini i ilave ederek karıştırın.

  • Bira kavrulduktan sonra domates rendesi ilave ederek tekrar karıştırmaya devam edin.

  • Ü erine yeşilliklerini i ,karabiber ve yarım su bardağı suyu da ilave ederek demlenmeye bırakın.

  • Demlendikten sonra ha ırladığını kabak çiçeklerinin içerisine doldurarak tencereye dik bir şekilde di in.

  • Di diğini dolmaların ü erine bir iki kaşık eytinyağı ge direrek tu unu ve suyunu ilave edin.

  • Kabak çiçeklerinin içerisini fa la doldurmamaya ö en gösterin kabaklar ince olduğundan pişerken dolmalar patlayabiliyor.

  • Kabak çiçeği or bulunan bir bitki olduğundan kendi bahçeni de kabak yetiştiriyorsanı çiçekleri kapanmadan toplamanı gerekiyor.kolayyemektarifleri.bi

  • Dolmalarını piştikten sonra ocağın altını kapatarak soğuk olarak servis edebilirsini .

Afiyet Olsun.



Kabak Çiçeği Dolması

Yoğurtlu Karnabahar

Yoğurtlu Karnabahar için gereken Mal emeler


Yarım kilo karnabahar

250 gr. yoğurt

2 kaşık tereyağ

Yarım çorba kaşığı biber salçası

2 diş sarımsak


Yoğurtlu Karnabahar


yoğurtlu karnabahar 300x237

Yoğurtlu Karnabahar Tarifi, Oktay usta seb eli yemek Tarifleri


Yoğurtlu Karnabahar Tarifi ve Yapılışı :


  • Karnabaharı mümkünse buharda haşlıyoru . Suyun çok değmemesine ö en göstermeliyi çünkü karnabaharın kendisi de aten sulu bir seb e.

  • Ayrıca pişirme suyu karışınca damakta çabuk dağılan bir yemek oluyor.

  • Tüm seb eleri haşlarken bira diri kalmasına ö en göstermeni i tavsiye ederim.

  • Böylece hem besleyici ö elliğini korumuş olursunu hem de yemeklerini daha le etli olur.

  • Haşlama işlemi bittikten sonra ılınması için bekletiyoru . Bu sırada yoğurdun içine dövdüğümü sarımsakları koyup iyice karıştırıyoru .

  • Tereyağında biber salçasını kavuruyoru . Ilınan karnabaharların ü erine yoğurt ve sonrasında da sosu döküp servis yapıyoru . Afiyet olsun…


Yoğurtlu Karnabahar

5 Mart 2013 Salı

Yemek Ustalarıdan Yemek Tarifleri

Kadınların hem zevkle yaptığı hemde korkulu rüyası olan yemekler, hem en güzel yemeği yapmak adına çevresindekilerle yarışan ve kendi aralarında bir birlerine yemek tarifleri anlatan kadınlar hem bu içi severek hemde korkulu rüyası diye bileceğimiz bir konudur. Kadınların Yemek Tarifleri; Acaba bu akşam ne yemek yapıcam korkusu, her gün aynı yemekler, sıkılan kadınların en sevmediği olaydır. Bu nedenler kadınların kedi aralarında yemek tarifleri alış verişi dışında bir çok arayış içindedirler, örnek verecek olursak her öğlen bir çok televizyon programında yemek tarifleri sunan programlar görmekteyiz, Bunların bazıları aşağıda sıralanmıştır. Oktay Usta Emine Beder Ümit Usta Funda'nın Mutfağı Vahe Kılışaslan Gibi bir çok aşcılarımız televizyon programlarında yemek tarifleri, tatlı tarifleri, çorba tarifleri, salata tarifleri, kurabiye tarifleri ve pasta tarifleri gibi bir çok tarif bulmamız mümkündür. Ayrıca teknoloji bakımından bir çok kaynak bulunmaktadır. Günümüzde internet kullanımı oldukça yaygın olarak kullanmakta, bir çok web sitelerinde hem kolay yemek tarifleri, bir çok çeşit yemek tarifleri bulmamız mümkün. Özelikle 2013 yılında yapılan yemek tarifler, kurabiye tarifleri , hamur işleri, sebzeli yemek tarifleri, dolma tarifleri, bulabileceğimiz çok bir kaynak. Kadınların bu imkanlardan fazla ile yararlanmaktadır, artık yemek yapmak ev kadınlarında korkulu rüyası olmaktan çıkmaktadır. Artık eşlerinize ve çocuklarınıza güzel yemekler ve tatlı tarifleri ve pastalar yapabilirsiniz.

4 Mart 2013 Pazartesi

Beşamel Soslu Tavuklu Krep

Yapılışı kolay olduğu kadar le etli bir yemektir Tavuklu Krep.


Sürekli aynı şeyleri yapmaktan sıkılan yemek dostlarına denemesini öneriri .


Beşamel Soslu Tavuklu Krep için Gereken Mal emeler:


Krep için :

1,5 su bardağı süt

3 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı un

İç Harcı için :

1 tavuk göğsü

2 biber

mantar

Tu

Karabiber


Beşamel Sos İçin:


2 kaşık tereyağ

1 kaşık un

yeterince süt

karabiber

kaşar rendesi


Besamel Soslu Mantarli Tavuklu Krep 300x195

Beşamel Soslu Tavuklu Krep


Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi ve Yapılışı:


  • Krep mal emelerini kıvamlı bir mal eme elde edene dek çırpıyoru . Kıvamı tutturmak için 1.5 bardak un ile başlayıp arttırın.

  • Krep kıvama gelince 1 kaşık yağla yağlanmış krep tavasına , eğer yoksa teflon tava da olur; birer kepçe döküyoru ve iyice yayıp pişiriyoru .

  • Mantar ve tavuklarımı ı küp şeklinde keselim. Bir tavaya önce mantarlarımı ı atalım ve suyunu çekene dek pişirelim.

  • Daha sonra soğan, biber ve tavuklarımı ı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Sonra baharatını ilave edip bira daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoru .

  • Kreplerin içine ha ırladığımı harcı koyup rulo şeklinde katlıyoru . Yağladığımı fırın tepsisine yerleştiriyoru . Ü erlerine tek tek beşamel sostan döküyoru .

  • Ha ırladığımı kreplerimi i önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına veriyoru ve en son pişmesine yakın rende kaşarı da ü erlerine serpip kaşarlar kı arıncaya dek pişiriyoru .

Afiyet olsun



Beşamel Soslu Tavuklu Krep

Kemah Köftesi

Er incan Yöresine Ait Kemah Köftesi


Kemah Köftesi için Gereken Mal emeler:




1 kg kıyma

1 ½ ekmek

4 adet kuru soğan

2 adet yumurta

1 demet maydano

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber


Kemah Köftesi..


kemah koftesi 300x177 Kemah Köftesi

Kemah Köftesi


Kemah Köftesi Tarifi ve Yapılışı:


Öncelikle soğanlar rendelenir, ü erine 1 demet maydano ince ince kıyılıp yoğurma kabına alınır.

Mal emelerin ü erine 2 adet yumurta kırılır. 1/2 ekmek ıslatılıp parçalanarak eklenir.

1 tatlı kaşığı karabiber (isteğe göre pul biber) ve tu serpilir.

Tüm karışımın ü erine 1 kg. kıyma eklenir tüm mal emeler iyice yoğrulur.

Yoğurulan kıymadan büyük be eler alınır ve un dökülen yerde kalem şeklinde kı gın yağda kı artılır.

Afiyet olsun



Kemah Köftesi

Kemah Köftesi

Er incan Yöresine Ait Kemah Köftesi


Kemah Köftesi için Gereken Mal emeler:




1 kg kıyma

1 ½ ekmek

4 adet kuru soğan

2 adet yumurta

1 demet maydano

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber


Kemah Köftesi..


kemah koftesi 300x177

Kemah Köftesi


Kemah Köftesi Tarifi ve Yapılışı:


Öncelikle soğanlar rendelenir, ü erine 1 demet maydano ince ince kıyılıp yoğurma kabına alınır.

Mal emelerin ü erine 2 adet yumurta kırılır. 1/2 ekmek ıslatılıp parçalanarak eklenir.

1 tatlı kaşığı karabiber (isteğe göre pul biber) ve tu serpilir.

Tüm karışımın ü erine 1 kg. kıyma eklenir tüm mal emeler iyice yoğrulur.

Yoğurulan kıymadan büyük be eler alınır ve un dökülen yerde kalem şeklinde kı gın yağda kı artılır.

Afiyet olsun



Kemah Köftesi

3 Mart 2013 Pazar

Paçanga Böreği

Paçanga Böreği için gereken Mal emeler


10 dilim pastırma

2 orta büyüklükte yeşil biber

1 orta büyüklükte kırmı ı biber

1 avuç maydano

200 gr ta e kaşar

2 yufka


paçanga böreği 300x212 Paçanga Böreği

Paçanga Böreği Tarifi, resimli oktay usta börek tarifleri


Paçanga Böreği Tarifi ve Yapılışı :


Kırmı ı biberi ufak ufak doğrayıp çok a eytinyağında hafif kavuruyoru . Kaşarı rendeliyoru , pastırma, maydano ve yeşil biberleri ufak ufak doğruyoru . Her yufkayı 8 parçaya bölüyoru . Geniş kısmına iç mal emesinden koyup geniş bir sigara böreği şeklinde sarıyoru . Kı gın ve bol yağda dışı gü elce kı arana kadar pişiriyoru . Ü erini isterseni maydano ile süsleyebilirsini . Afiyet olsun…


Paçanga Böreği

Paçanga Böreği

Paçanga Böreği için gereken Mal emeler


10 dilim pastırma

2 orta büyüklükte yeşil biber

1 orta büyüklükte kırmı ı biber

1 avuç maydano

200 gr ta e kaşar

2 yufka


paçanga böreği 300x212 Paçanga Böreği

Paçanga Böreği Tarifi, resimli oktay usta börek tarifleri


Paçanga Böreği Tarifi ve Yapılışı :


Kırmı ı biberi ufak ufak doğrayıp çok a eytinyağında hafif kavuruyoru . Kaşarı rendeliyoru , pastırma, maydano ve yeşil biberleri ufak ufak doğruyoru . Her yufkayı 8 parçaya bölüyoru . Geniş kısmına iç mal emesinden koyup geniş bir sigara böreği şeklinde sarıyoru . Kı gın ve bol yağda dışı gü elce kı arana kadar pişiriyoru . Ü erini isterseni maydano ile süsleyebilirsini . Afiyet olsun…


Paçanga Böreği

Paçanga Böreği

Paçanga Böreği için gereken Mal emeler


10 dilim pastırma

2 orta büyüklükte yeşil biber

1 orta büyüklükte kırmı ı biber

1 avuç maydano

200 gr ta e kaşar

2 yufka


paçanga böreği 300x212

Paçanga Böreği Tarifi, resimli oktay usta börek tarifleri


Paçanga Böreği Tarifi ve Yapılışı :


Kırmı ı biberi ufak ufak doğrayıp çok a eytinyağında hafif kavuruyoru . Kaşarı rendeliyoru , pastırma, maydano ve yeşil biberleri ufak ufak doğruyoru . Her yufkayı 8 parçaya bölüyoru . Geniş kısmına iç mal emesinden koyup geniş bir sigara böreği şeklinde sarıyoru . Kı gın ve bol yağda dışı gü elce kı arana kadar pişiriyoru . Ü erini isterseni maydano ile süsleyebilirsini . Afiyet olsun…



Paçanga Böreği

Beyaz Çikolatalı Browni

Beya Çikolatalı Browni için Mal emeler:


150 gr. beya çikolata

2 yemek kaşığı margarin

Yarım su bardağı şeker

2 yumurta

1 tatlı kaşığı vanilya

1/4 tatlı kaşığı badem şurubu

1 su bardağı un

1/4 tatlı kaşığı kabartma to u

Yeni gördüğüm bu tarifi hemen denedim ve gerçekten çok gü el sonuç aldım. Beya çikolata ile bambaşka bir le et ortaya çıktı, evdekiler de bir çırpıda koca tepsiyi bitirdi Pratik tatlı tarifi arayan herkese duyurulur


Beya Çikolatalı Browni..


beya çikolatalı browni 265x300

Beya Çikolatalı Browni Tarifi, Resimli Browni tarifi


Beya Çikolatalı Browni Tarifi ve Yapılışı :


  • Kısık ateşte margarin ve beya çikolatanın yarısını devamlı karıştırarak eritiyoru .

  • Geniş bir kapta şeker, tu ve yumurtaları mikserin en yüksek hı ında 4 dakika karıştırıyoru .

  • Ardından hı ını a altıp erittiğimi çikolatayı ve badem şurubunu ekliyoru .

  • 1 dakika düşük hı da karıştırdıktan sonra un ve kabartma to unu ekleyip homojen bir karışım olana kadar karıştırıyoru .kolayyemektarifleri.bi

  • Beya çikolatanın diğer yarısını da parçalayıp karışımın içine atıyoru ve kaşık yardımıyla karıştırıyoru .

  • Orta büyüklükteki tepsiye ya da Borcam’a karışımı döküyoru . Yaklaşık 200 derece fırında 25 dakika pişiriyoru .

  • Kesip servis edebilirsini , afiyet olsun…


Beya Çikolatalı Browni

Hellim Peyniri

Hellim Peyniri için Gereken Mal emeler


  • 750 ml pastori e günlük süt

  • 1/4 limon suyu

  • 1 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 adet kesme şeker

  • 2 çay kaşığı kaşığı kadar tu

 


hellim peyniri 300x237

Hellim Peyniri tarifi, Nasıl Pişirilir Hellim Peyniri, oktay usta Hellim Peyniri


Hellim Peyniri Tarifi ve Yapılışı :


  • Evde peynir yaparken bulabileceğim en iyi sütü kullanmak istiyorum çünkü böylece gerçek peynir le etine çok yakın bir sonuç elde edebiliyorum.

  • Bu nedenle eğer sütçünü var ise şanslısını . Ancak maalesef artık sütçü kavramı ö ellikle büyük şehirlerde kalmadığı için pastöri e süt kullanmak durumundayı .

  • Gelelim tarife. Sütten küçük bir kase ayırıp içine limon suyu, yoğurt, şeker ve tu u ekleyip iyice karıştırıyoru ve bekletiyoru .

  • Diğer yandan alan sütü kaynatıyoru . Kaynamak ü ereyken kasedeki karışımı ekleyip bira karıştırıyoru .

  • Kısa bir süre sonra süt kesiliyor. 15 dakika daha kaynatıp oluşan süt kesiklerini tel sü geç kullanarak sü üyoru ve be bir keseye alıp ağ ını bağlıyoru .

  • Ü erine iyice sü ülmesi ve e ilmesi için ağırlık koymamı gerekiyor.

  • 1 gece bu dolabında bekletiyoru ve sabah kahvaltıya ha ır.Kolayyemektarifleri.bi


Hellim Peyniri