30 Haziran 2013 Pazar
Lor Peynirli Börek
Lor Peynirli Börek için Malzemeler:
500 gram lor peyniri
2 adet yufka
3-4 dal taze soğanın yeşil kısımları
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1′er çay kaşığı köri ve pulbiber
Yufkaları ıslatmak için:
1’er çay bardağı sıvıyağ ve su
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Lor Peynirli Börek Tarifi ve Hazırlanması:
İlk olarak yufkaları ıslatmak için sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine bir fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürün. Diğer yufkayı üzerine serip, kalan sıvıyağla her tarafını yağlayın. 4 parmak genişliğinde önce enlemesine, sonra boylamasına şeritler kesin ve kare parçalar elde edin. Derin bir kasede lor peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, köri ve pulbiberi karıştırın. Bir adet yufka parçasına lorlu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun ve yufkanın dört ucunu ortada birleştirin. Ters çevirip, fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Yufka parçaları ve lorlu harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Lor Peynirli Börek
Fırında Patates
Fırında Patates için Malzemeler:
500 gr donmuş patates
3 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Fırında Patates Tarifi ve Hazırlanışı:
1. Tepsinin içine yağlı bir kağıt koyup içine patatesleri yerleştirip fırına koyun.
2. Sosu için küçük bir kasenin içine yoğurt,rendelenmiş sarımsak, ve tuz katıp karıştırın.
3. Patatesleri fırından çıkardıktan sonra üzerine yoğurdunu döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Fırında Patates
25 Haziran 2013 Salı
Bahar Dondurması
Bahar Dondurması için malzemeler:
1 litre süt
11 çorba kaşığı toz şeker
12 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı (Tepsiyi yağlamak için)
Çikolata Sosu İçin:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 fincan şeker
1 fincan süt
1 fincan su
Bahar Dondurması tarifi ve Hazırlanması:
Süt,şeker ve irmiği tencereye alıp çırpma teli ile çırptıktan sonra, koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Pişince vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
Kare veya dikdörtgen bir borcam kabını tereyağı ile yağlayıp, içerisine irmikli tatlıyı döküyoruz.
Spatula ile tatlının üzerini düzenleyip, dondurucuda 3-4 saat bekletiyoruz.
Çikolata Sosun Hazırlanması:
Tüm malzemeyi derince bir kabın içerisine alıp, pürüzsüz olana kadar karıştırıp,ocağa alıyoruz.
Sos kıvamını alana kadar pişiriyoruz.
Dondurma halini alan tatlımızı dolaptan alıp, kesip servis tabaklarına pay ettikten sonra, üzerine çikolata sosunu dökerek servis yapıyoruz.
Eğer dilenirse, çikolata sos,dondurucuya atmazdan evvel tatlının üzerine dökülüp,birlikte dondurulmak suretiyle de servis yapılabilir.
Bahar Dondurması
21 Haziran 2013 Cuma
Hamburger Tarifi
Hamburger Tarifi için Malzemeler (4 Kişilik)
Köftesi için:
700 gr orta yağlı dana kıyması
Yarım bardak ufalanmış ekmek içi
2 diş ince kıyılmış sarımsak
2 yemek kaşığı ince doğranmış soğan
5 ml Worcestershire sosu
Bir miktar tereyağı
Tuz, karabiber
Karamelize soğan için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı esmer şeker
Halka doğranmış soğan
Sunum için: Hamburger ekmekleri
Salatalık turşusu
Yeşil salata yaprakları
Yuvarlak domates dilimleri
Hamburger Tarifi ve Hazırlanışı
Malzemeleri bir araya getirerek köfteyi yoğurun.
150-200 gr ağırlığında yaklaşık 1,5 cm kalınlığında yuvarlak köfteler oluşturun.
Izgara ya da tavanızı ısıtın.
İyice ısındıktan sonra köftelerin her bir yüzeyini yüksek ateşte 3 dakika kızartın.
Köfteleri çevirin ve orta ateşte yine her iki tarafını üçer dakika daha pişirin. Dilerseniz son aşamada çedar ya da taze kaşar gibi ince bir peynir dilimini köftelerin üzerine koyabilirsiniz.
Diğer bir tavada tereyağını eritin ve ince halkalar şeklinde doğranmış soğanları içine atın.
Yaklaşık 10 dakika ara ara karıştırarak pişirin.
Ateşten almadan önce ekleyeceğiniz esmer şeker ile karamelize edin.
Hamburger ekmeklerini açın ve köfteleri yerleştirin, üzerlerine karamelize soğan, yeşillikler, domates dilimleri ve salatalık turşusu koyarak servis yapın. Dilerseniz ketçap ve mayonez de ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun Şimdiden.
Hamburger Tarifi
12 Haziran 2013 Çarşamba
11 Haziran 2013 Salı
Tavuk Çöp Şiş
Tavuk Çöp Şiş için Malzemeler:
1 tane tavuk gögsü
3 tane biber
1 kase çeri domates
2 tane soğan
tuz,kekik,kırmızı biber
zeytinyağı
garnitürü için:
1 kase buğday
1 kase soya filizi
taze nane
bir avuç ceviz
Tavuk Çöp Şiş tarifi ve yapılışı:
Sebzeleri kuşbaşı doğmayalım.
Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayalım. Tuz ve baharatla harmanlayalım.
Şişlere bir sebze bir et olarak takalım. Fırın ızgarasında pişirelim.
Bu arada salatasını hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına haşlanmış buğdayı ve soya filizlerini alalım, üzerine ceviz, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ilave edip iyice karıştıralım.
Büyük bir servis tabağına alalım, üzerine nane yapraklarını dizelim. Pişen şişleri üzerine alıp servise sunalım. Afiyet olsun.
Buğdaylı tavuk çöp şiş
Tavuk Çöp Şiş
Çilekli Kurabiye
Çilekli Kurabiye Malzemeler
1 su bardağı küçük,küp şeklimde çilek
2 tatlı kaşığı limon suyu
355 gram un
150 gram toz seker
1/4 tatlı kasığı karbonat
2 tatlı kasığı kabartma tozu
1 tutam tuz
90 gr tereyağı
100 gr süzme yoğurt
1 paket vanilya
Çilekli Kurabiye Tarifi ve Yapılışı
Mis gibi çilek kolu bir kurabiye üstü kıtır kıtır içi de, bir o kadar yumuşak, görünümünün yanı sıra lezzetinin de harika olduğu bu çilekli kurabiyeyi deneyip tadına varmanızı isterim. Kesinlikle denenmesi gereken bir kurabiye tavsiye ederim.
Öncelikle çilek, limon suyu ve iki yemek kaşığı unu bir kapta harmanlayın buzdolabında bekletin. Diğer bir tarafta unumuzu, oda sıcaklığındaki tereyağını, vanilyayı, şekeri, kabartma tozunu, karbonatı ve yoğurdu ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuzun içine hazırladığımız çilekleri ekleyerek bir kez daha yoğuralım ve çilekleri hamurla birleştirelim. Hamurdan ceviz den biraz büyük parçalar alarak tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış 180 C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun
Çilekli Kurabiye
10 Haziran 2013 Pazartesi
Çilekli Yoğurtlu Dondurma
Çilekli Yoğurtlu Dondurma İçin İhtiyaç Listesi:
500 gram süzme yoğurt
250 gram çilek
6 çorba kaşık toz şeker
1 poşet toz şanti
1 çay bardak süt
Çilekli Yoğurtlu Dondurma Tarifi ve Yapılışı:
Çilekler, toz şeker ile birlikte rondodan geçirilir.
Toz şanti ,1 su bardağı süt ile krema kıvamına getirilir.
Süzme yoğurt eklenir ve çırpmaya devam edilir.
Püre haline gelen çilekler ilave edilir ve tekrar çırpılır.
Kalıba dökülür ve üzerine damla çikolata dökülür.
Dondurulur.
Donduktan sonra tabağa ters çevrilerek servis yapılır.
Afiyet olsun
Çilekli Yoğurtlu Dondurma
Sakızlı Dondurma
Sakızlı Dondurma İçin Gereken Malzemeler:
1 litre pastörize tam yağlı süt
1 tatlı kaşığı patates nişastası
10 gram saf salep
1.5 bardak şeker
3-4 parça damla sakızı
Sakızlı Dondurma Tarifi ve Yapılışı:
Katı malzemelerin süt içerisinde topaklanmasını önlemek için çırpma teliyle karıştırmak veya sütlü karışımı buzdolabında en az yarım saat bekletmek gerekiyor.
Homojen dondurma karışımını karıştıra karıştıra orta hararetli ateşte pişiriyoruz.
Pişen karışımı soğuması için bir kenara bıraktıkıyoruz.
Karışım tam anlamıyla soğuyana dek 5 dakikada bir birkaç dakika çırpıyoruz.
Sonra karışım derindondurucuya girecek ve arada bir çıkarılıp çırpılacak.
Afiyet olsun…
Sakızlı Dondurma
Pamukkale Pastası
Pamukkale Pastası İçin Malzemeler:
5 yumurta
2 çorba kaşığı un
4 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı sütkreması
Krema için: 1 litre süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı pirinç unu
10 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Pamukkale Pastası Tarifi ve Hazırlanışı:
Yemek Tarifi
Derin bir kapta 5 yumurta, un ve toz şekeri çırpın.
Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip soğutun. Kremayı hazırlamak için; süt, pirinç unu, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakaoyu tencereye alın. Sürekli karıştırarak 15 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyan tatlıdan küçük parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp hafifçe bastırın ve kakaolu kremaya batırıp servis tabağına dizin. Süt kremasını mikserle çırpın. Tatlıların üzerine döküp servis yapın.
Pamukkale Pastası
Muzlu Dondurma Tarifi
Malzemeler:
8 tane muz
1 yumurta akı
1 paket vanilya
Yarım limon suyu
Yarım su bardağı şeker
Yapılışı:
Öncelikle muzu soyup küçük küçük doğramanız gerekiyor.
Şeker, yumurta akı, limon suyu ve vanilya ile iyice ezip, iyice çırpıyorsunuz.
Hazır olan dondurmayı buz kalıbına boşaltıp buz dolabının buzluğuna koymanız gerekiyor. Soğuk ayarda dondurmanız daha güzel bir netice verir. Ara sıra donmakta olan dondurmayi karıştırırsanız sonuç enfes olacaktır. Afiyet olsun…
ileMuzlu Dondurma Tarifi | Usta Yemek Tarifleri.
Muzlu Dondurma Tarifi
Yaz Salatası
Yaz Salatası İçin Malzemeler
4 adet orta boy domates
1 adet salatalık
150 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı reyhan
1 küçük kuru soğan
Yaz Salatası Tarifi
Beyaz peynir ezilerek, içine yoğurt, reyhan, ufacık yemeklik doğranmış kuru soğan, ufak küp doğranmış salatalık eklenip iyice karıştırılır. (İstenirse dere otu da konulabilir.) Kapakları çıkartılıp içi oyulmuş domateslerin içine doldurulur. Kırmızı biber ile sepet şekli verilip servise sunulur.
Yaz Salatası
9 Haziran 2013 Pazar
Mektup Böreği
Patatesli Mektup Böreği İçin Malzemeler:
3,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
2 adet yumurta-1 tanesinin sarısı üzerine
1 çay bardağı süt
1 fincan sıvıyağ
Tuz
Alabildiği kadar ılık su
İÇ HARCI IÇIN:
2 adet haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tutam maydonoz
1 adet soğan
tuz,karabiber,pulbiber,kuru nane
Üzerine: Yumurta sarısı,susam ve çörekotu
Mektup Böreği Tarifi ve Hazırlanması:
Karıştırma kabına unu alıp,üzerine mayayı ekleyip harmanlıyoruz.
Unun ortasını açıp,süt,yumurta ve sıvıyağı ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Azar azar ılık su ilave ederek yoğurup,10,15 dakika dinlendiriyoruz.
Hamur dinlenirken,iç harcımızı hazırlıyoruz.
Bunun için öncelikle,haşlanmış patatesleri soyup rendeliyoruz.
Tereyağı bir tavaya alıp erittikten sonra,incecik doğranmış soğanı ilave ederek,kavuruyoruz.
Rendelediğimiz patatesleri sotelenmiş soğanın üzerine alıp,baharatlarını ve ince doğranmış maydonozu ilave ederek karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu, 5 eşit parçaya paylaştırıp, unladığımız yüzeyde merdane ile açıyoruz.
Geniş bir pasta tabağı kadar büyüttükten sonra, kenarlarından kare olacak şekilde bıçakla kesip, içerisine patatesli harcımızdan yerleştirerek,mektup şeklinde kapatıyoruz.
Hamurumuzu ortada biraz boşluk kalacak şekilde birleştirip,üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra,susam ve çörekotu serpiştirerek 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Mektup Böreği
8 Haziran 2013 Cumartesi
Fıstıklı Köfte
Fıstıklı Köfte İçin Gereken Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 kuru soğan
1 çay bardağı tuzsuz antep fıstığı
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Kimyon, karabiber, tuz
Fıstıklı Köfte Tarifi ve Yapılışı :
Soğan ve maydanozu ince ince kıyıyoruz. Kıyma ve galeta unu ile birlikte yoğuruyoruz. Ardından salça, baharatlar, tuz ve rondodan biraz geçirdiğimiz fıstıkları ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız köfte harcından yuvarlak parçalar halinde köftelerimizi hazırlıyoruz ve kürdan geçiriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…
Fıstıklı Köfte
Çikolatalı Muzlu Dondurma
Çikolatalı Muzlu Dondurma İçin Malzemeler:
4 muz
1 paket sütlü çikolata
Dövülmüş antep fıstığı
Fındık parçaları
Pasta bonibon parçaları
Çikolatalı Muzlu Dondurma Tarifi ve Yapılışı :
Çikolatayı benmari usülü eritiyoruz. Muzları ortadan kesip tahta çubuklara saplıyoruz. Önce çikolataya ardından fıstık, fındık veya pasta süsleme bonibonlarına bandırıyoruz. Dondurucuda 15 dakika bekletiyoruz. Kolay muz dondurmamız hazır, afiyet olsun…
Çikolatalı Muzlu Dondurma
6 Haziran 2013 Perşembe
Bol Damla Çikolatalı Kek
Bol Damla Çikolatalı Kek için Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao
12 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı damla çikolata
Çikolata Sos İçin Malzemeler;
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao ( renk vermezse daha fazla koyabilirsiniz)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Çikolata Sosun Hazırlanması:
Bütün malzemeleri küçük bir tencereye koyup, kıvamını alana kadar devamlı olarak karıştırın. Kaynayınca altını kapatın ve soğutun. Soğuduktan sonra kekin üzerine gezdirip servis yapın.
Bol Damla Çikolatalı Kek Tarifi ve Hazırlanması:
Yumurtaları toz şeker ile iyice çırpıyoruz.
Un,kabartma tozu,vanilya ve damla çikolataları ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Hazırladığımız karışımı,yağlayıp unladığımız kek kalıbına döküp,önceden 150 derecede ısıttığımız fırına koyup,derecesini 200 yapıp üzeri kızarında tekrar 150 dereceye düşürüp kürdan testini uygulayıp kuru çıkana kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız keki,yarım saat bekletip servis tabağına ters kapatıp,servis yapıyoruz.
Afiyet Şifa olsun..
Bol Damla Çikolatalı Kek
5 Haziran 2013 Çarşamba
Volovan Böreği
Volovan Böreği için Malzemeler
12 adet milföy hamuru
1 kase sosis
1 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kekik
Volovan Böreği Tarifi ve Hazırlanışı
Önce hamurları su bardağı ile keselim. Daha sonra çay bardağı ile ortasını keselim. Çıkarttığımız parçayı diğerinin üzerine yapıştıralım. Bu işlemi tüm hamurlara uygulayalım.
Yumurta sarısını hamurların kenarına sürelim. Hamurların fazla kabarmaması için çatal yardımı ile ortasına delikler açalım. Hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Hamurlarımız fırında pişerken sosleri dilimleyip pişirelim. Minik halka şeklinde doğrayalım. Tavaya bir miktar yağ koyalım ve önceden doğradığımız biberleri sonrasında sosisleri ekleyip pişirelim. Salçamızı biraz su ile açıp inceltip sosislere ekleyelim.
Kekik ve tuzumuzu da ekleyip pişen sosislerimizi karıştıralım. Milföylerimiz pişince bütün malzemeleri birbiriyle birleştirelim. Sosisten bir kaşık alıp hamurların boş kalan kısma dolduralım. En sonunda ise kaşarları üzerine ilave edelim. Kaşarların erimesi için önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim. Piştikten sonra servise alabiliriz. Afiyet olsun.
Volovan Böreği
Mengen Pilavı
Mengen Pilavı için Malzemeler
Eti pişirmek için 1 çay bardağı su
Pilavı pişirmek için 4,5 su bardağı su
100 gr ceviz
2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr tereyağı
250 gr kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı pirinç
2 adet doğranmış soğan
200 gr mantar
3 adet doğranmış domates
1 tatlı kaşığı şeker
Mengen Pilavı Tarifi ve Hazırlanışı:
Tereyağımızdan bir yemek kaşığı kadar alıp düdüklü tenceremize koyup altını açalım. Soğanları ilave edip soteleyelim. En az 2-3 dakika kavuralım. Soğanlardan sonra etimizi ilave edip en az 5 dakika çevirerek kavuralım.
Şimdi bir çay bardağı suyu ilave edip bir kere karıştıralım. Düdüklümüzün kapağını kapatalım. Düdüklümüz kaynadıktan sonra 30 dakika kadar etlerimizi pişmeye bırakalım.
Şimdi pilavımıza geçelim. Yine bir kaşık tereyağını tencereden eritelim. Tereyağımız eridikten sonra pirinci ilave edip kavuralım. 4/3 su bardağı suyu kavurmuş olduğumuz pirincin üzerine dökelim. Tuzu ilave edip bir kere hafif bi şekilde karıştıralım. Gazı sonuna kadar açabiliriz. Kaynadıktan hemen sonra gazı kısıp suyun çekmesini bekleyelim. 10 dakika kadar demlenmesini bekleyelim.
Düdüklünün içerisine mantar, şeker ve domatesi ilave edip tekrar düdüklünün altını açıp bir kez döndürelim. Düdüklünün kapağını kapatıp sotelenmeye bırakalım. Sotelenin malzemeyi pilavın üzerine alabiliriz.
Tereyağının kalan yarısını kızdıralım. Pilavımızın üzerine gezdirelim. İşlemimiz bitti servis için pilav üzerine karabiber, biraz kekik, biraz dereotu ve bolca ceviz ilave edelim. Afiyet olsun.
Mengen Pilavı