19 Eylül 2013 Perşembe
8 Eylül 2013 Pazar
Beğendili Kebap
Beğendili Kebap için gereken Malzemeler
Tas kebabı için:
Yarım kg dana kuşbaşı
2 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Bir buçuk su bardağı su
Tuz, beyaz toz biber
Beğendi için:
1 kg bostan patlıcanı
Yarım su bardağı un
1/3 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
100 gram süt, tuz
Beğendili Kebap Tarifi ve Yapılışı
- İLK önce eti iyice pişene kadar haşlayın.
- Suyunu süzüp kenara alın. Tencereye yemeklik doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sonra unu ekleyip pembeleştikten sonra salça ilave edip kavurmaya devam edin.
- Üzerine sıcak su ekleyip karıştırın ve haşlanmış etleri, tuz ve beyaz toz biberi ilave ederek 2 dakika kadar daha pişirin.
- Diğer tarafta beğendi için yağı tavaya alıp iyice kızdırın. Bostan patlıcanları kızgın yağda iyice kızartın.
- Piştikten sonra patlıcanların kabuklarını bıçak yardımıyla soyup parçalayın.
- Daha sonra başka bir tavada tereyağını eritin. Üzerine un ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Patlıcanları ve tuzu ekleyip çırpıcı yardımıyla çırpın.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın.kolayyemektarifleri.biz
- Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırıp tas kebaplarını üzerine yayın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun Beğendili Kebap….
Beğendili Kebap
6 Eylül 2013 Cuma
Narlı Tartöletler
Değişik bir tart arayanlara; Tartölet tarifi, hemde narlı, ama siz isterseniz istediğiniz meyveyi seçebilirsin bu tart’a tam damak tadınıza laik off biri yapsada yesek
Narlı Tartöletler için Gereken Malzemeler
Hamur için:
1 su bardağı çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz badem
120 gram tereyağı
1 çorba kaşığı tozşeker
1-2 çorba kaşığı soğuk su
1 tutam tuz
Krema için:
3 çorba kaşığı pudraşekeri
4 çorba kaşığı süzme yo¤urt
3 çorba kaşığı krema
Üzeri için:
1’er adet kivi ve portakal
1-2 dilim ananas
1 adet nar
Narlı Tartöletler Tarifi ve Yapılışı
TARTÖLET hamuru için un ve toz bademi bir kaba alın. Tozşeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ufak ufak doğrayıp ekleyin. Karıştırdığınızda ekmek kırıntısı gibi bir karışım elde edin. Suyu yavaş yavaş ekleyip hamurun özleşmesini sağlayın. Hamuru düz bir zeminde merdaneyle açın. Küçük tartölet kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplar büyüklüğünde kesip kalıplara yerleştirin. Hamurların kabarmaması için çatalla birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kolayyemektarifleri.biz pembeleşene kadar pişirin. Krema için pudraşekeri, süzme yoğurt ve kremayı bir kapta iyice karıştırın. Kremayı tartöletlerin içine paylaştırın. Tartöletlerin üzerini, dilimlediğiniz portakal, ananas, kivi ve nar ile süsleyip servis yapın.
Narlı Tartöletler
4 Eylül 2013 Çarşamba
3 Eylül 2013 Salı
Zeytinyağlı Soğan Dolması
Herkese Merhaba; Kolay yemek tarifleri ailesi olarak bugün size, Zeytinyağlı dolma tarifinden bahsedeceğim, Malumunuz yaz aylarında fazla kilolar insanı canını fazlasıyla sıkmakta, Sizde akşam yemeğine ne yapacak diye düşüyorsanız, neden soğan dolmasını ailenize bu güzel lezzeti sunmuyorsunuz.
Zeytinyağlı Soğan Dolması için Malzemeler
8 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su Tuz
Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi ve Yapılışı
Soğanların kabuklarını soyup, püskül kısımlarından ince kesin. Sap tarafından soğanların içini kaşık yardımıyla oyun. Soğanlardan çıkardığınız iç kısımları robotta kıyın. Üzerine irice kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, zeytinyağı, şekeri ve tuzu ilave edip, hepsini robottan geçirin. İç malzemeyi pirinçle karıştırın. Pirinçli karışımı, oyulmuş soğanların içlerine doldurun. Soğanları tencereye dizip, üzerine
1 bardak suyu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişmeye bırakın. Soğuk servis yapın.
Zeytinyağlı Soğan Dolması