27 Kasım 2013 Çarşamba

Nesquikli toplar

Nesquikli toplar için Gereken Malzemeler:


175 gram ( 1 paket) pötibör bisküvi, un haline getirilmiş

125 gram eritilmiş tereyağı

100 gram, hindistancevizi

1 çay fincanı, ceviz içi, dövülmüş

3 çorba kaşığı toz nesquik

1 su bardağı süt

3 çorba kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:

30 gr hindistan cevizi

toplar mı


Nesquikli toplar 200x300 Nesquikli toplar,Az Malzemeli tatlı tarifleri



Nesquikli toplar Tarifi ve Yapılışı:


İlk Önce; Karıştırma kabına un haline getirdiğimiz bisküviyi alalım üzerine tereyağ, hindistancevizi, ceviz içini, nesquik, süt ve pudra şekerini ilave edelim yoğuralım. Bir süre buzdolabında bekletelim (katılaşması için)

Kıvama gelen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım yuvarlayalım hindistantan cevizine bulayalım. Dilediğimiz aksesuarlarla servise sunalım.

Afiyet olsun…



Nesquikli toplar

Simit Poğaça

Simit Poğaça için Gereken Malzemeler


Hamur için;20 adet için


Yarım su bardağı, ılık süt


Yarım su bardağı, ılık su


20 gr yaş maya


2 çorba kaşığı toz şeker


Yarım çay bardağı sıvı yağ


100 gr oda sıcaklığında tereyağı


1 tane yumurta kullanmadan 1 saat önce dolaptan çıkaralım


tuz


Alabildiği kadar un.


Üzeri için;


3 çorba kaşığı pekmez


3 çorba kaşığı su


1 su bardağı bardağı susam


1 çorba kaşığı zeytinyağı (susamları kavurmak için)


İç Harcı İçin;


200 gram beyaz peynir


Maydanoz


simit poğaça 300x176 Simit Poğaça Tarifi,Poğaça Tarifleri,Hamur işleri


Simit Poğaça Tarifi ve Hazırlanışı:


Karıştırma kabına yaş mayayı alalım üzerine ılık süt, ılık su ve şekeri ilave edelim iyice karıştıralım on dakika dinlendirelim.


Elediğimiz un ve tuzu bir kenara alalım, dinlenen karışıma sıvıyağ, tereyağ ve yumurtayı ilave edelim elimizle karıştıralım, unu azar azar ilave edelim yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edelim.


Hazırladığımız hamuru ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım (hamur iki katına çıkana kadar) yaklaşık yarım saat.


Biz bu arada, iç harcını hazırlayalım, maydanozu ayıklayıp yıkayalım peynirle karıştıralım.


Küçük bir tavada 1 kaşık zeytin yağında susamları kavuralım.


Pekmez ve suyu karıştıralım.


Hamur mayalanınca yirmi eşit parçaya ayıralım, tatlı tabağından biraz küçük oval şekilde açalım iç malzemesinden yeterince koyalım kapatalım (oval şeklini bozmadan)kolayyemektarifleri.biz


Hazırladığımız poğaçaları pekmezli suya batırıp sonra kavrulmuş susama bulayalım, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Bıçak yardımı ile üzerine yana doğru eğimli kesikler atalım, bu şekilde yaklaşık 30-40 dakika bekletelim.


200 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.


Afiyet olsun…



Simit Poğaça

Test Post from http://kolayyemektarifleri.biz

Test Post from http://kolayyemektarifleri.biz http://kolayyemektarifleri.biz

26 Kasım 2013 Salı

Tavuk Haşlama

Tavuk Haşlama için gereken Malzemeler


4 adet tavuk baget,

6 adet küçük boy haşlamalık patates

4 adet küçük kırmızı soğan,

1 adet havuç,

tuz,

karabiber

3 diş sarmısak,

2 su bardağı su,

bir tutam tarçın


tavuk haşlama 300x176 Tavuk haşlama,Haşlama Tarifleri


Tavuk Haşlama Tarifi ve Hazırlanışı:


İlk Önce yapmamız Gereken BAGET’leri iyice yıkadıktan sonra tencereye koyun. Kabukları soyulmuş patates ve soğan, iri doğranmış havuç ve sarmısağı ilave edin. Su, tarçın, tuz ve karabiber katın. Tavuk ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



Tavuk Haşlama

Yalancı işkembe Çorbası

Yalancı işkembe Çorbası için Gereken Malzemeler


400 gram tavuk göğsü

5 su bardağı su


Hamuru için:

1 su bardağı un

1 çay bardağı su


Sosu için:

Yarım çay bardağı sirke

3 diş sarmısak


Üzeri için:

1 çorba kaşığı tereyağı

Pulbiber


yalanci iskembe Corbasi 300x188 Yalancı işkembe Çorbası tarifii Çorba Çeşitleri


Tavuklu Yalancı işkembe Çorbası Tarifi ve Yapılışı


ÖNCELİKLE ilk Yapmamız Gereken Tavuk göğsünü ve suyu bir tencereye alıp, 20 dakika kaynatın. Tavuk etini içinden çıkarıp, elinizle didikleyin ve bir kenara alın. Hamur için un ve suyu derin bir kapta yoğurup, hamurdan küçük parçalar koparın. Tavuk suyunun içine atın ve 15 dakika pişirin. Didiklenmiş tavuk etini de attıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sosu için sirke ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. Üzeri için de pulbiberi tereyağında yakın ve çorbayı servis yaparken sirkeli sos döküp, üzerine tereyağı gezdirin.



Yalancı işkembe Çorbası

Tavuklu Kumpir

Tavuklu Kumpir için Gereken Malzemeler


250 gram tavuk göğsü

6 adet orta boy patates

Yeteri kadar su

1 adet havuç

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı konserve bezelye

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

10-12 dal maydanoz

Tuz

Karabiber


tavuklu kimpir 300x235 Tavuklu Kumpir,Tavuklu Yemek tarifleri


Tavuklu Kumpir Tarifi ve Yapılışı


Öncelikle Patatesleri bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, 15 dakika haşlayın. Tencereden çıkarıp, üzerlerine bıçakla artı şeklinde çizik atın. Çay kaşığıyla patateslerin iç kısmını biraz çıkarın ve bir kaba doğrayın. Küp doğranmış tavuk eti ile havucu tereyağında kısık ateşte 6-7 dakika soteleyin. Doğranmış patatesin içine katın. Üzerine bezelye, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Patateslerin içine bu karışımı paylaştırın ve sıcak olarak servis yapın.



Tavuklu Kumpir

24 Kasım 2013 Pazar

Kış Türlüsü

Kış Türlüsü için Gereken Malzemeler:


5 adet defne yaprağı

2 bağ, soğan

5-6 tane havuç

750 gr. patates

1 tane lahana

2 dal biberiye

4 çorba kaşığı margarin

karabiber, kekiki tuz

2 yemek kaşığı salca

Bir kaç tane etli kırmızı biber

1 tane kereviz

500 gram, kemikli dana eti


Türlü tarifi, Türlü Yemek Tarifleri,Kış Türlüsü Türlü tarifi, Türlü Yemek Tarifleri,Kış Türlüsü


Kış Türlüsü Tarifi ve Hazırlanışı


Orta boy bir tencereye eti alalım güzelce yıkayalım, sekiz su bardağı su ile etleri haşlayalım (etler yumuşamalı) ara sıra köpüğünü almayı unutmayalım.


Biz bu arada, patatesleri soyalım doğrayalım (kullandığınız et büyüklüğünde) Lahanayı ayıklayıp yıkayalım, kesme tahtasının üzerinde ince kıyalım. Taze soğanı ayıklayalım iyice yıkadıktan sonra yeşil kısımlarını ince beyaz kısımlarını irice doğrayalım. Havucu bıçakla sıyıralım kerevizi ayıklayalım patates boyutunda doğrayalım. Son olarak ta kırmızı biberleri yıkayalım, ortasındaki tohumları çıkaralım biraz irice doğrayalım.kolayyemektarifleri.biz


Orta boy bir tencereye margarini eritelim ve salçayı alalım hafif kavuralım eti ilave edelim karıştıralım lahanayı ilave edelim soteleyelim. Haşladığınız etten arta kalan suyu ilave edelim yaklaşık on dakika pişirelim. Sure sonunda kereviz, patates, havuc, taze soğanın beyaz kısımları ve defne yaprağını katalım kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirelim. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce soğanın yeşil kısmını, tuz ve baharatları ilave edelim.


Ocaktan aldıktan sonra yaklaşık on beş dakika dinlendirip servise sunalım.


Afiyet olsun…



Kış Türlüsü

23 Kasım 2013 Cumartesi

Ciğer Dolması

Ciğer Dolması için Gereken Malzemeler


350 gram karaciğer

Koyun zarı

2 su bardağı su

2 tane soğan

1 kase pirinç

Sıvı yağ

2 çorba kaşığı cam fıstığı

2 çorba kaşığı kuş üzümü

Tuz


Ciğer Dolması Ciğer Dolması


Ciğer Dolması Tarifi ve Hazırlanışı


Koyun zarı yani gömlek iyice yıkanıp temizlendikten sonra 1 su bardağı ılık suda bekletilir.

Karaciğer soyulup ince ince kıyılır ve 1,5 tatlı kaşığı tuz eklenerek yarım saat kadar pişirilir.

Pirinç yıkanıp süzülür.

Sıvı yağ tavada kızdırıldıktan sonra üzerine kıyılmış soğan, fıstık ve kuş üzümü eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur.

Kavrulan soğanların üzerine pirinç eklenerek 10 dakika kadar karıştırılır.

Yıkanmış olan gömlek sudan çıkarılıp parçalara ayrılır ve parçaların ortasına hazırlanan iç malzeme eklenip bohça şeklinde kapatılır.

Hazırlanan bohçaların üzerine çırpılmış olan yumurtalar sürülür.

Gömleğin haşlama suyu hazırlanan bohçaların üzerine dökülerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 45 dakika pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.



Ciğer Dolması

19 Kasım 2013 Salı

Sultan Salatası

Sultan Salatası için Gereken Malzemeler


* 4 tane havuç

* 4 tane patates

* 250 gr. iç bezelye

* 1,5 su bardağı mayonez

* Tuz

* 4 tane yumurta


Sultan salatası,Salata tarifleri Sultan salatası,Salata tarifleri[/caption]


Sultan Salatası Tarifi ve Yapılışı


Öncelikle Yapmamız gereken orta boy bir tencerenin yarısını kadar su dolduralım ocağın üzerine alalım.

Patates ve havucu bol suda yıkayalım. Patatesin kabuklarını soyalım küçük küçük doğrayalım (bezelyenin iriliğinde). Havucun kabuklarını havuç soyucu ile kazıyalım, patateslerin büyüklüğünde doğrayalım. Isınan ocaktaki suya patates, bezelye ve havucu ilave edelim haşlayalım.

Haşlanan sebzeleri süzgeçe alalım, soğuyunca süzgeçten alalım karıştırma kabına aktaralım, üzerine tuz ve mayanoz ilave edelim karıştıralım.kolayyemektarifleri.biz

Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyalım, kek kalıbına hazırladığımız salatanın yarısını dökelim yumurtaları dik olarak aralıklı yerleştirip kalan salatayı yumurtaların üzerine döşeyiniz. Bir gece dolapta bekletiniz, sonra kalıptan ters çevirerek çıkaralım. Salatamızın üzerini sebzelerle süsleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun…



Sultan Salatası

18 Kasım 2013 Pazartesi

Etli Pırasa

Kış Mevsimin En Güzel yemeklerinden olan “Pırasa Yemeği“nin en iyi tarifleri sizlerin karşınızdayız. ilk Önce “Etli Pırasa” yemeğini sizlere anlatacağız, ilk önce malzemelerinizi hazırlayın ve daha sonra tarifine geçerek bu güzel yemeği akşam sevdiklerinize yedirin. Pırasanın Faydalarını Anlatmakla bitiremiyz hiç bir zaman.


Etli Pırasa için Gereken Malzemeler


1 kg pırasa

400 gram iri doğanmış kemiksiz kuzu eti

2 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan

1 çorba kaşığı salça

Yeteri kadar su

Tuz

Karabiber


Etli Pırasa yemeği,pırasa yemek tarifleri,Kış yemekleri Etli Pırasa yemeği,pırasa yemek tarifleri,Kış yemekleri[/caption]


Etli Pırasa Yemeği Tarifi ve Tarifi


İlk Önce Pırasaları bir güzel temizleyip, 2 cm uzunluğunda verev doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı sote edin. Üzerine eti ekleyip, suyunu salıp çekene dek kavurun. Salçayı 1 su bardağı sıcak suda açın ve tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Et ve pırasa yumuşayana dek (azalırsa su ilave ederek) pişirin.


Sofra



Etli Pırasa

Pırasalı Puf Böreği

Pırasalı Puf Böreği için Gereken Malzemeler


Hamuru için:

1 çay bardağı su

1 çay bardağı süt

1 çay kaşığı instant maya

1 çay kaşığı tozşeker

Aldığı kadar un

Tuz


İç malzeme için:

2 adet pırasanın beyaz kısımları

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 adet yumurta

Tuz

Karabiber


Kızartmak için:


Sıvıyağ


Pırasalı Puf Böreği Börek tarifleri Pırasalı Puf Böreği Börek tarifleri[/caption]


Pırasalı Puf Böreği Tarifi ve Yapılışı


Öncelikle Hamurumuz için gereken malzemelerimizi hazırlaylım, su, süt, maya, şeker ve tuzu bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika dinlendirin. İç malzeme için pırasaları 5 santim boyunda kesin. Daha sonra uzunlamasına ikiye bölün ve ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine pırasayı ekleyin. 5 dakika kavurup, tuz ve karabiber ekleyin.(kolayyemektarifleri.biz) Yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. 10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine yumurtayı kırıp karıştırın. Dinlenen hamuru unlu zeminde yufka kalınlığında açın. Hamurdan büyük bir bardağın ağzıyla yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz hamurların içine pırasalı harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Kenarını ruletle düzeltin. Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp, sıcak olarak servis yapın.


Sofra



Pırasalı Puf Böreği

17 Kasım 2013 Pazar

Sebzeli Kuzu Kapama

Sebzeli Kuzu Kapama için Malzemeler:

• 5-6 dilim kuzu kol (veya but)

• 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik

• 1 dal kekik

• 1 adet büyük boy soğan

• 5-6 adet arpacık soğan

• 2 adet havuç

• 2 adet patates

• 5-6 yaprak pazı yaprağı

• 3 yemek kaşığı yoğurt

• 1 adet limonun suyu

• 2 yemek kaşığı un (tepeleme)

• Tuz


Sosu için: Unu, yarım limonun suyunu, yoğurdu ve kaynamakta olan haşlama suyundan birkaç kaşık kadarını alıp bir kasede iyice çırpın. Kaynamakta olan sebze suyuna ekleyip hızlıca çırpın. En son pazıya sarılı etleri ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.


Sebzeli Kuzu Kapama,kuzu yemek tarifleri,sebzeli yemekler Sebzeli Kuzu Kapama,kuzu yemek tarifleri,sebzeli yemekler[/caption]


Sebzeli Kuzu Kapama Tarifi ve Hazırlanışı


Öncelikle Parçalara ayrılmış kuzu kolu ısıya dayanıklı çukur bir tepsiye alın. Yarım limonun suyunu, kıyılmış kekiği ve tuzu ayrı bir kasede karıştırıp bu karışımla etin her tarafını ovun. Soğanın kabuğunu soymadan dörde bölün ve tepsinin kenarlarına yerleştirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 1-1,5 saat boyunca pişirin. Pişen eti fırından alıp pazı yapraklarına sarın ve bu şekilde 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu arada pazıları yıkayıp sıcak suda birkaç dakika bekletin. Arpacık soğanları soyun. Patatesleri ve havuçları soyup irice doğrayın. Pazı dışındaki sebzeleri 4 bardak su ilave edilmiş tencerede haşlayın.



Sebzeli Kuzu Kapama

Kasap Köfte

Kasap Köfte için Gereken Malzemeler

750 gram köftelik kıyma

3 adet soğan,

2 diş sarmısak

Tuz, karabiber, kimyon


Kasap Köfte tarifleri,etli yemek tarifleri Kasap Köfte tarifleri,etli yemek tarifleri[/caption]


Kasap Köfte Tarifi Yapılışı


KIYMAYI yoğurma kabına alın. Soğanları rendeleyip fazla suyunu sıktıktan sonra üzerine ekleyin. Dövülmüş sarmısak, tuz, karabiber ile kimyon katın ve tüm malzemeyi iyice yoğurun. Yoğurduğunuz malzemeden iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, üzerine biraz bastırarak köfte şekli verin. Mangalda veya ızgarada pişirip, sıcak olarak servis yapın.



Kasap Köfte

Birber Halkasında Köfte

Birber Halkasında Köfte için Gereken Malzemeler


1’er adet kırmızı ve sarı biber

300 gram kıyma, 1 adet soğan

Bir çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı rendelenmiş

limon kabuğu

2-3 dal maydanoz

Bir buçuk çorba kaşığı taze

ya da kuru mercanköşk

2 çorba kaşığı sirke

Yarım su bardağı su, tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ


Biber Halkasında Köfte,Köfte Tarifleri,Etli Yemek Tarifleri


Biber Halkasında Köfte Tarifi ve Yapılışı


Öncelikle kırmızı veya sarı biberleri bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. 2 Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, mercanköşk, sirke, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Üzerine azar azar su ilave edip yoğurun. Buzdolabında

yarım saat dinlendirin. Daha sonra harçtan büyük parçalar koparıp düz bir zemine koyduğunuz biber halkalarının içine tam olarak yerleştirin. 3 Bir tavaya sıvıyağ koyup kızdırın. Biberli köftelerin her iki tarafını da

kızartıp servis yapın.



Birber Halkasında Köfte

Hasanpaşa Köftesi

Dil Peynirli Hasanpaşa Köftesi için Malzemeler


Yarım kg kıyma

1 adet soğan

2 adet yumurta

2 dilim bayat ekmek içi

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz, karabiber


Püre için:

3 adet patates

1 su bardağı süt

125 gram dil peyniri

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz


Üzerine:

1,5 su bardağı sıcak su

1 çorba kaşığı salça
Hasanpaşa köftesi,köfte tarifleri


Dil Peynirli Hasanpaşa Köfte Tarifi ve Yapılışı


KIYMAYI geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortası boş kase şeklinde köfteler hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerine sıvıyağ gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine süt, didiklenmiş dil peyniri, sıvıyağ ve tuzu ekleyin. Ocağa oturtun ve peynir eriyene kadar karıştırarak pişirin. Yarım saat dinlendirin. Daha sonra püreyi bir sıkma torbasına alın. Köfteleri fırından çıkarıp harcı ortalarına sıkın. Suyla açtığınız salçayı tepsinin dibine dökün. Yeniden fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin. Kekik yaprakları ile süsleyin.



Hasanpaşa Köftesi

15 Kasım 2013 Cuma

Lor Tatlısı

Değişik bir lezzet arayanlar, bu lezzet tam size göre, Tatlı Tariflerinden Lor Tatlısınıda Katıyoruz.


Lor Tatlısı için Gereken Malzemeler:

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı pirinç unu

1 su bardağı un

1/2 kğ tatlı lor

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti:

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

bir kaç damla limon suyu
Lor Tatlısı, Tatlı tarifleri


Lor Tatlısı Tarifi ve Yapılışı:


Yumurtalarla şekeri kar gibi olana çırpalım loru ekleyip bir iki daha çırpıp kuru malzemeyi ekleyip elimizle yoğuralım.çok sert olmayan biraz da ele yapışan bir hamur olacak.sonra tırtıl kurabiye yapımında kullanınlan uçtan takılmış Forma veya şırıngaya hamuru koyup yağlanmış tepsiye resimdeki gibi şekil vererek sıkalım.170 derece ısınmış fırında altın rengini alana dek pişirelim.ılınmış şurubu azar a


Sedo



Lor Tatlısı

14 Kasım 2013 Perşembe

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça için gereken malzemeler


125g margarin(yumuşak)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı sirke

2 tam yumurta

Tuz,Maydanoz,dereotu ,peynir

1 paket kabartma tozu

aldığınca un


Dereotlu poğaça,poğaça tarifleri


Dereotlu Poğaça Tarifi ve hazırlanışı


İlk Önce 125g margarin,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı yoğurt 2 yumurta mikserle iyice çırp.1 tatlı kaşığı sirke ,tuz,dereotu,kabartma tozu ,un ekleyip iyice yogurunuz.

15 dak . dinlendiriniz.Diğer tarafta peynir ile maydanozu ve 1 yumurta akınını (sarısını üzerine sürücez)karıştırıp içini hazırlayınız.Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp istediğiniz şekilde ortasına iç malzemeden koyup güzelce kapatınız. Üzerine yumurta sarısı sürünüz.180 decere ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.Ben yumurta büyüklüğünde perçeler koparıp poğaça şekli verip kek kalıbında pişirdim.



Dereotlu Poğaça

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek için Gereken Malzemeler:


6 adet yufka

1 su bardağı sıvıyağ

İçi için:

1 tavuk göğsü (haşlanmış)

1 kavanoz garnitür

1 kuru soğan

Baharatlar ve tuz

Üst için:

1 kase galeta unu

1 kase su


Tavuklu Börek tarifi, Resimli Börek Tarifleri



Tavuklu Börek Tarifi ve Hazırlanışı:


İlk Önce Kuru soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım ve garnitürü ve baharatları ekleyelim, küçük doğradığımız tavukları da ekleyip harmanlıyalım ve soğumaya bırakalım.

Yufkanın birini masamıza serelim ve üstünü yağlayıp ikinci yufkayı da üstüne serelim ve tekrar yağlayalım.Yufkaları sigara böreğinde yaptığımız gibi üçgen şeklinde keselim ve iç malzemeden koyup saralım.Tüm yufkalarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra böreklerimizi önce suya batıralım sonrada galeta ununa bulayıp tepsimize sıralayıp üstleri pembeleşene kadar 180 derecede pişirelim.



Tavuklu Börek

13 Kasım 2013 Çarşamba

Fırında Kuru fasulye

Kış Aylarının Vazgeçilmez yemeği Olan “Kuru fasulye” birde Fırında yapulmış ise tadından yenmez. hadi bakalım bu akşam sevdiklerinize güzel bir Fırında Kuru fasulye yapmaya nedersiniz.


Fırında Kuru fasulye için Malzemeler


4 su bardağı kurufasulye

400 gram kuşbaşı et

2 adet soğan

1 adet domates

1 adet kırmızı salçalık biber

4 adet sivri biber

2 diş sarmısak

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin

2 adet kurutulmuş acı kırmızı biber

Pulbiber

Yeteri kadar su

Tuz
Fırında Kuru Fasulye,Kuru Fasulye Tarifleri


Fırında Kuru fasulye Tarifi ve Yapılışı


AKŞAMDAN ıslattığınız kurufasulyeleri haşlayıp güvece alın. Diğer taraftan, etleri bir tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Daha sonra üzerine küp doğradığınız soğan, domates, kırmızı biber, sivri biber ve ikiye bölünmüş sarmısakları ekleyin. Soğanların rengi dönünce salçayı da ilave edip bir iki çevirin ve etli harcı güvece, fasulyelerin üzerine dökün. Tuz ve kurutulmuş acı biberi ilave edin. Güvecin kapağını kapatın ya da üzerini alüminyum folyo ile örtün. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında fasulyeler pişene kadar tutun.



Fırında Kuru fasulye

12 Kasım 2013 Salı

Patlıcan Silkme

Parlıcan Yemeği Sevenlere bu yemek tam size göre hem iştah Açıyor hemde damak lezetinize göre Patlıcan Silkme Akşam yemeğiniz hazır


Patlıcan Silkme için Malzemeler


5 adet patlıcan

5 adet domates

3 adet acı kıl biber

2 adet kırmızı kapya biber

3 diş sarmısak

2 adet soğan

1 çorba kaşığı salça

Yarım çorba kaşığı acı biber salçası

1 su bardağı sızma zeytinyağı

Tuz


Patlıcanlı Yemek Tarifleri,Patlıcanlı Silkme,Acılı Yemek tarifleri


Acılı Patlıcan Silkme Tarifi ve Yapılışı


Patlıcanları alacalı soyup, boylamasına dörde bölerek tencereye koyun. Üzerine kat kat irice doğranmış diğer malzemeleri koyun. En son tuz, zeytinyağı, salça karışımını çırparak tencereye ekleyin. 20-25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.



Patlıcan Silkme

Mini Cupcake

Çikolatalı Mini Cupcake için Malzemeler


Hamuru için:

Yarım paket (40 gram) bitter çikolata

4 çorba kaşığı kakao

5 çorba kaşığı su

1 adet yumurta

3 çorba kaşığı esmerşeker

1 çay kaşığı vanilya

1 çay kaşığı karbonat

2 çorba kaşığı un


Çikolata süslemesi için:

5 adet (80’er gramlık) bitter çikolata

1 kutu (200 ml) krema

180 gram tereyağı

6 çorba kaşığı kakao

4 çorba kaşığı tozşeker

Bir buçuk çay kaşığı badem aroması

1 adet vanilya çubuğu

Renkli şekerlemeler



Çikolatalı Mini Cupcake Tarifi ve Yapılışı


HAMUR için çikolatayı benmari usulü eritin ve bir kenara alın. Kakao ve suyu derin bir kapta topaklanmayacak şekilde karıştırın. Yumurta, esmerşeker ve vanilyayı ayrı bir kapta çırpın. Eritilmiş çikolata, karbonat ve unu ekleyin. Kakaolu suyu da katıp, tüm malzemeyi iyice karıştın. Karışımı yağlanmış mini muffin kalıplarının yarısına kadar paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Süslemesi için krema, tereyağı, kakao ve tozşekeri bir tencerede,orta ateşte ısıtın. Tozşeker iyice eriyince tencereyi ocaktan alıp, içine çikolata ve badem aromasını katın. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesin ve ortasındaki tohum kısımlarını da karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve karışımın sertleşmesi için buzdolabında 45 dakika bekletin. Sıkma torbasına doldurun ve soğumuş cup cakelerin üzerine dilediğiniz şekilde sıkın. Renkli şekerlemeler ile süsleyip, servis yapın.



Mini Cupcake

7 Kasım 2013 Perşembe

Nohutlu patlıcan

Nohutlu patlıcan için malzemeler


1 çay bardağı nohut

2 su bardağı su

3 adet patlıcan

3 adet soğan

8 diş sarmısak

4 adet domates

3 adet sivri biber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 adet limonun suyu

1 çorba kaşığı yenibahar

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı mercanköşk

1 çorba kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz
Üzeri için:

Maydanoz


nohutlu patlıcan 300x188 Nohutlu patlıcan,sebzeli yemek tarifleri[/caption]


Nohutlu patlıcan tarifi ve yapılışı


NOHUDU bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün suyunu süzdürün. 2 su bardağı su ekleyip haşlayın. Patlıcanları alacalı soyup, doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15-20 dakika dinlendirin. Yemeklik doğranmış soğan, bütün sarmısak, halka doğranmış domates, dilimlenmiş biber ve tuzlu suyu süzdürülmüş patlıcanı tencereye kat kat yerleştirin.kolayyemektarifleri.biz  Haşlanmış nohudu suyu ile birlikte ekleyin. Zeytinyağı ilave edin. Limon suyu, yenibahar, tarçın, mercanköşk, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip, kısık ateşte, sebzeler yumuşayana dek pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.


SOFRA Nohutlu patlıcan



Nohutlu patlıcan