Kabak Çiçeği Dolması İçin Gereken Malzemeler
3 – 4 kişilik
- 100 gr karışık taze mantar, sapları alınmış ve doğranmış
- 1 adet doğranmış arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı taze kekik yaprağı
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- Bir tutam Creole baharatı (Güney mutfağında biberlerin kurutulmuş bir karışımı olan baharat)
- 30 gr taze ekmek kırıntısı
- 2 yemek kaşığı keçi peyniri
- Servis için fesleğenli (pesto) sos ve parmesan peyniri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Hazırlanışı
1 Mantarları ve arpacık soğanını mutfak robotuna koyun ve özdeş bir karışım elde edene kadar çalıştırın.
2 Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın. İçine tereyağını, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve robottan geçirilmiş mantar karışımını ekleyin. Tuz, biber ve Creole baharatıyla çeşnilendirin. 2 dakika hafifçe soteleyin. Ekmek kırıntılarını ilave edin ve karıştırın. Karışımı bir kâseye alın. Keçi peynirini ekleyin ve karıştırın.
3 Bir kaşık kullanarak mantarlı karışımı çiçeklerin içine doldurun ve yapraklarını dikkatlice kapatın.
4 Aynı tavada kalan zeytinyağını ısıtın ve doldurulmuş çiçekleri solana kadar soteleyin. Taze fesleğen sosu ve taze rendelenmiş parmesan peyniriyle servis edin.
Kabak Çiçeği Dolması