Çörekotlu Kurabiye için Gereken Malzemeler
• 250 gr margarin
• 1 paket labne peynir (200 gr) (1/2 su baradğı lor peyniri)
• 4 su bardağı un
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 2 yemek kaşığı çörekotu
Çörekotlu Kurabiye Tarifi ve Yapılışı
• Oda sıcaklığında yumuşamış margarini yoğurma kabına aktarın. Labne peynir (ya da lor peynirini) ve tuzu ilave ettikten sonra unu da azar azar katarak yoğurmaya başlayın.
• Unun tamamını yedirerek elde ettiğiniz yumuşak hamurun üzerini nemli bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçalardan parmak kalınlığında ve 12-15 santim uzunluğunda rulolar yapın. Hazırladığınız ruloların uçlarını birleştirerek simit şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
• Bütün simitleri aynı şeklilde tepsiye dizip üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürdükten sonra çörekotu serpiştirin.
• 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika pişirip çıkarın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
Çörekotlu Kurabiye