17 Mart 2013 Pazar

Haşhaşlı Patatesli Açmalı Börek

Haşhaşlı Patatesli Açmalı Börek İçin Gereken Malzemeler
Hamur için: 3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı sirke

1 kahve fincanı süt

1 kahve fincanı su


İç malzeme için:




4 adet haşlanmış patates

1 tatlı kaşığı tuz

1′er tatlı kaşığı nane, pulbiber ve karabiber


Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 çorba kaşığı haşhaş


Haşhaşlı Patatesli Açmali Börek


Haşhaşlı Patatesli Açmalı Börek Tarifi ve Yapılışı


ÖNCELİKLE iç malzeme için patatesleri derin bir kapta ezin. içine, tuz, nane, pulbiber ve karabiber katıp, karıştırın. Hamur için yoğurma kabına un, tuz ve kabartma tozunu koyup, ortasını havuz şeklinde açın. Margarin, sıvıyağ, yumurta, sirke, süt ve su katıp, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin. 15 eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı küçük yuvarlaklar şeklinde açın. Tekrar üzerlerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurları 20 cm genişliğinde olacak şekilde merdaneyle açın. Geniş ucuna patatesli iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 10-15 dakika bekletin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.



Haşhaşlı Patatesli Açmalı Börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder