5 Haziran 2013 Çarşamba

Mengen Pilavı

Mengen Pilavı için Malzemeler


Eti pişirmek için 1 çay bardağı su

Pilavı pişirmek için 4,5 su bardağı su

100 gr ceviz

2 demet dereotu

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

250 gr tereyağı

250 gr kuşbaşı kuzu eti

3 su bardağı pirinç

2 adet doğranmış soğan

200 gr mantar

3 adet doğranmış domates

1 tatlı kaşığı şeker


mengen pilavi Mengen Pilavı

Mengen Pilavi



Mengen Pilavı Tarifi ve Hazırlanışı:


Tereyağımızdan bir yemek kaşığı kadar alıp düdüklü tenceremize koyup altını açalım. Soğanları ilave edip soteleyelim. En az 2-3 dakika kavuralım. Soğanlardan sonra etimizi ilave edip en az 5 dakika çevirerek kavuralım.


Şimdi bir çay bardağı suyu ilave edip bir kere karıştıralım. Düdüklümüzün kapağını kapatalım. Düdüklümüz kaynadıktan sonra 30 dakika kadar etlerimizi pişmeye bırakalım.


Şimdi pilavımıza geçelim. Yine bir kaşık tereyağını tencereden eritelim. Tereyağımız eridikten sonra pirinci ilave edip kavuralım. 4/3 su bardağı suyu kavurmuş olduğumuz pirincin üzerine dökelim. Tuzu ilave edip bir kere hafif bi şekilde karıştıralım. Gazı sonuna kadar açabiliriz. Kaynadıktan hemen sonra gazı kısıp suyun çekmesini bekleyelim. 10 dakika kadar demlenmesini bekleyelim.


Düdüklünün içerisine mantar, şeker ve domatesi ilave edip tekrar düdüklünün altını açıp bir kez döndürelim. Düdüklünün kapağını kapatıp sotelenmeye bırakalım. Sotelenin malzemeyi pilavın üzerine alabiliriz.


Tereyağının kalan yarısını kızdıralım. Pilavımızın üzerine gezdirelim. İşlemimiz bitti servis için pilav üzerine karabiber, biraz kekik, biraz dereotu ve bolca ceviz ilave edelim. Afiyet olsun.



Mengen Pilavı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder