8 Eylül 2013 Pazar

Beğendili Kebap

Beğendili Kebap için gereken Malzemeler


Tas kebabı için:

Yarım kg dana kuşbaşı

2 çorba kaşığı salça

4 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 adet soğan

Bir buçuk su bardağı su

Tuz, beyaz toz biber
Beğendi için:

1 kg bostan patlıcanı

Yarım su bardağı un

1/3 su bardağı sıvıyağ

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

100 gram süt, tuz


beğendili kebap Beğendili Kebap


Beğendili Kebap Tarifi ve Yapılışı


  1. İLK önce eti iyice pişene kadar haşlayın.

  2. Suyunu süzüp kenara alın. Tencereye yemeklik doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavurun.

  3. Sonra unu ekleyip pembeleştikten sonra salça ilave edip kavurmaya devam edin.

  4. Üzerine sıcak su ekleyip karıştırın ve haşlanmış etleri, tuz ve beyaz toz biberi ilave ederek 2 dakika kadar daha pişirin.

  5. Diğer tarafta beğendi için yağı tavaya alıp iyice kızdırın. Bostan patlıcanları kızgın yağda iyice kızartın.

  6. Piştikten sonra patlıcanların kabuklarını bıçak yardımıyla soyup parçalayın.

  7. Daha sonra başka bir tavada tereyağını eritin. Üzerine un ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

  8. Devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Patlıcanları ve tuzu ekleyip çırpıcı yardımıyla çırpın.

  9. Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın.kolayyemektarifleri.biz

  10. Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırıp tas kebaplarını üzerine yayın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun Beğendili Kebap….



Beğendili Kebap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder