Beğendili Kebap için gereken Malzemeler
Tas kebabı için:
Yarım kg dana kuşbaşı
2 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Bir buçuk su bardağı su
Tuz, beyaz toz biber
Beğendi için:
1 kg bostan patlıcanı
Yarım su bardağı un
1/3 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
100 gram süt, tuz
Beğendili Kebap Tarifi ve Yapılışı
- İLK önce eti iyice pişene kadar haşlayın.
- Suyunu süzüp kenara alın. Tencereye yemeklik doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sonra unu ekleyip pembeleştikten sonra salça ilave edip kavurmaya devam edin.
- Üzerine sıcak su ekleyip karıştırın ve haşlanmış etleri, tuz ve beyaz toz biberi ilave ederek 2 dakika kadar daha pişirin.
- Diğer tarafta beğendi için yağı tavaya alıp iyice kızdırın. Bostan patlıcanları kızgın yağda iyice kızartın.
- Piştikten sonra patlıcanların kabuklarını bıçak yardımıyla soyup parçalayın.
- Daha sonra başka bir tavada tereyağını eritin. Üzerine un ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Patlıcanları ve tuzu ekleyip çırpıcı yardımıyla çırpın.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın.kolayyemektarifleri.biz
- Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırıp tas kebaplarını üzerine yayın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun Beğendili Kebap….
Beğendili Kebap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder