Armutlu Milföy için gerekli olan malzemeler
8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
4 tane Olgun Armut
3 yemek kaşığı Elma Suyu
500 gram Krempeynir
2 tane Yumurta Sarısı
Armutlu Milföy Tarifi ve Hazırlanışı
Donmuş hamurlar çözülmesi için biraz bekletilir ve tek tek açılır.
Armutlar soyulur ve çekirdekleri ayıklanır.
İnce ince dilimlenen armutların üzerine elma suyu gezdirilir.
Peynir bir kaseye alınarak çırpılır.
Çırpılan peynir içine armut dilimleri eklenir.
Peynirli karışım milföylerin üzerine eşit şekilde eklenir.
Yumurta sarısı çırpılır ve hamur kenarlarına sürülür ve hamurlar sarılır tekrar üzerine yumurta sarısı sürülür.
Fırın 180 derecede ısıtılır.
Yağlanmış fırın tepsisine milföyler dizilir.
Fırın içine içi su dolu bir fırın kabı yerleştirilir.
Armutlu milföyler fırının orta rafına yerleştirip 20 dakika pişirilir ve servis edilir.
Armutlu Milföy
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder