6 Aralık 2013 Cuma

Armutlu Milföy

Armutlu Milföy için gerekli olan malzemeler


8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)

4 tane Olgun Armut

3 yemek kaşığı Elma Suyu

500 gram Krempeynir

2 tane Yumurta Sarısı
amurtlu milfoy


Armutlu Milföy Tarifi ve Hazırlanışı


Donmuş hamurlar çözülmesi için biraz bekletilir ve tek tek açılır.

Armutlar soyulur ve çekirdekleri ayıklanır.

İnce ince dilimlenen armutların üzerine elma suyu gezdirilir.

Peynir bir kaseye alınarak çırpılır.

Çırpılan peynir içine armut dilimleri eklenir.

Peynirli karışım milföylerin üzerine eşit şekilde eklenir.

Yumurta sarısı çırpılır ve hamur kenarlarına sürülür ve hamurlar sarılır tekrar üzerine yumurta sarısı sürülür.

Fırın 180 derecede ısıtılır.

Yağlanmış fırın tepsisine milföyler dizilir.

Fırın içine içi su dolu bir fırın kabı yerleştirilir.

Armutlu milföyler fırının orta rafına yerleştirip 20 dakika pişirilir ve servis edilir.



Armutlu Milföy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder