13 Temmuz 2013 Cumartesi

Avcı Böreği

Avcı Böreği için Malzemeler


4 Yufka


4 Yumurta Akı


300 gr. Kıyma


3 Soğan


1 Yemek Kaşığı Biber Salçası


Yarım Çay Bardağı Bulgur


1 Çay Bardağı Sıcak Su


Yarım Su Bardağı Ceviz İçi


1 Tatlı Kaşığı Tuz


1 Tatlı Kaşığı Karabiber


1 Bardak Maydanoz


1 Yumurta


Galeta Unu


avci boregi 249x300 Avcı Böreği

Avcı Böreği Tarifi,Resimli Börek tarifleri


Avcı Böreği Tarifi ve Yapılışı:


Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin. Piştikten sonra ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin. Yumurta akını köpürtün. Yufkanın üzerine yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçayı sarın. Aynı işlemi tekrarlayın. 1 Yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın.



Avcı Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder