Avcı Böreği için Malzemeler
4 Yufka
4 Yumurta Akı
300 gr. Kıyma
3 Soğan
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
Yarım Çay Bardağı Bulgur
1 Çay Bardağı Sıcak Su
Yarım Su Bardağı Ceviz İçi
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Bardak Maydanoz
1 Yumurta
Galeta Unu
Avcı Böreği Tarifi ve Yapılışı:
Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin. Piştikten sonra ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin. Yumurta akını köpürtün. Yufkanın üzerine yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçayı sarın. Aynı işlemi tekrarlayın. 1 Yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın.
Avcı Böreği
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder