21 Temmuz 2013 Pazar

Kıymalı Kolay Börek

Kıymalı Kolay Börek İçin Malzemeler:

-Bir kilo yufka( 6 adet yufka)

-250 gram ya da yarım kilo kadar yağsız kıyma

-Bir adet kuru soğan

-Kırmızı pul biber

-Karabiber

-Tuz

-Sıvıyağ
Üzeri için bir yumurta, çörekotu ya da susam.


kiymali kolay borek 300x225 Kıymalı Kolay Börek

Kıymalı Kolay Börek


Kıyamlı Kolay Böreğin Yapılışı:


Kıymalı kolay börek için öncelikle iç harcını hazırlayın. Kıymanın içine biraz sıvıyağ ekleyerek ocağa alın. Bir adet kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayarak ocaktaki kıymanın üzerine ekleyin. Kıyma ve soğanlar birlikte kavrulurken üzerine tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin. Kıymanın kavrulma işlemi bittikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Yufkanızı tezgahın üzerine serin ve orta kısmından ikiye bölün. Tüm yufkaları alt alta koyarak hepsini birden kesebilirsiniz. Kestiğiniz ve altta kalan kısmı da diğer yarımın üzerine ekleyin toplan on iki adet yufka parçanız olacak. Sonrasında her bir yufkanın üzerine biraz sıvıyağ sürerek iç harcınızdan paylaştırın. Yufkanın düz kısmına yaydığınız iç harcın her yerine eşit dağılmasına dikkat edin. İç harcından önünden başlayarak yufkayı önce düz şekilde sonrasında da kendi etrafında yuvarlak olacak şekilde sarın. Tün yufkaları bu şekilde sararak tepsiye alın. Sonrasında üzerine bir yumurtayı çırpıp sürün. Üzerine istediğiniz gibi çörek otu ya da susam serperek önceden ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.



Kıymalı Kolay Börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder