Künefe için Gereken Malzemeler
250 gr tel kadayıf
125 gr tereyağı
200 gr yöresel künefe peyniri
künefe peyniri yoksa dil peyniri
üzerini süslemek için:
antep fıstığı yoksa ceviz
isteğe göre:kaymak,dondurma
şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Künefe Tarifi ve Hazırlanışı:
Öncelikle şerbeti için malzemeleri tencerede pişirelim.Çok yoğun olmasın.
Bırakalım soğusun.
Bir tepside kadayıfları elle açalım,biraz küçültelim.
Eritilmiş tereyağını ilave edip iyice karıştıralım.
İncelterek her tarafını yağlıyalım.
İki eşit parçaya bölelim.
Bir parçasını yağlanmış tepsiye yerleştirelim,elimizle üzerine bastıralım.
Ufalanmış peyniri üzerine yayalım.
Diğer parçayı da peynirin üzerine yerleştirelim.Elimizle iyice bastırarak düzeltelim.
Eşit miktarda olmasına özen gösterelim.
Gerçek künefe, ocak üzerinde çevirerek pişirilir.Altı kızarınca bir kapak ile altüst edilir.
yağlanmış tepsiye alınıp güzelce kızartılır.
Kızarınca ocak kapatılır.Soğuk şerbet üzerine gezdirilir.
Künefenin üzerine süslemeleri konularak sıcak servis yapılır.
Ocak üstünde uğraşmam derseniz 200 derece fırında kızartıp,aynı şekilde hazırlarsınız.
Künefe
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder