10 Ocak 2014 Cuma

Kuru Kayısılı ve Limonlu Kurabiye

Kuru Kayısılı ve Limonlu Kurabiye için Gereken Malzemeler


Bir buçuk su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin

1 adet yumurta

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

3-4 adet kuru kayısı

Yarım çay kaşığı tarçın

Yarım su bardağı tozşeker


limonlu kurabiye 300x188 limonlu kurabiye, resimli kurabiye tarifleri


Limonlu Ve Kuru Kayısılı Kurabiye Tarifi ve Yapılışı


Öncelikle; UN ve kabartma tozunu bir kaba eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Margarin, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, kıyılmış kayısı, tarçın ve tozşekeri ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında açın. kolayyemektarifleri.biz Bir kalıp veya çay bardağı ile hamurdan şekiller çıkartın. Bisküvileri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra serpin yapın


Sofra



Kuru Kayısılı ve Limonlu Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder