Kuru Kayısılı ve Limonlu Kurabiye için Gereken Malzemeler
Bir buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3-4 adet kuru kayısı
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı tozşeker
Limonlu Ve Kuru Kayısılı Kurabiye Tarifi ve Yapılışı
Öncelikle; UN ve kabartma tozunu bir kaba eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Margarin, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, kıyılmış kayısı, tarçın ve tozşekeri ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında açın. kolayyemektarifleri.biz Bir kalıp veya çay bardağı ile hamurdan şekiller çıkartın. Bisküvileri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra serpin yapın
Sofra
Kuru Kayısılı ve Limonlu Kurabiye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder