Saraylı baklava için Gereken Malzemeleri
16 adet baklavalık yufka
2 su bardağı eritilmiş margarin
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için
8 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Saraylı baklava tarifi ve yapılışı
Öncelikle; hamur tahtasına baklavalık bir yufkayı yayıp üzerine ılık tereyağı gezdirip ince dövülmüş cevizleri serpin. Üstüne bir adet yufka serin. Yine yağ ve ceviz gezdirip oklavayı bir kenara yatırın gevşekçe bükerek sarın ve büzün. Sonra oklavayı çekip sarılmış yufkayı tepsiye dizin. Gayet kızgın tereyağını üzerine gezdirip fırça ile sürünüz. Pişince diğer bir tarafta kaynayıp limonla kestirip soğuttuğunuz şerbeti fırından çıkardığınız baklavanın üzerine yedire yedire döküp soğutun. Soğuyan saray baklavayı isterseniz kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Saraylı baklava
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder