30 Ocak 2014 Perşembe

Saraylı baklava

Saraylı baklava için Gereken Malzemeleri


16 adet baklavalık yufka

2 su bardağı eritilmiş margarin

2 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için

8 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

Yarım limon suyu


Saraylı baklava Tarifi, Az Malzemeli Tatlı tarifleri Saraylı baklava Tarifi, Az Malzemeli Tatlı tarifleri


Saraylı baklava tarifi ve yapılışı


Öncelikle; hamur tahtasına baklavalık bir yufkayı yayıp üzerine ılık tereyağı gezdirip ince dövülmüş cevizleri serpin. Üstüne bir adet yufka serin. Yine yağ ve ceviz gezdirip oklavayı bir kenara yatırın gevşekçe bükerek sarın ve büzün. Sonra oklavayı çekip sarılmış yufkayı tepsiye dizin. Gayet kızgın tereyağını üzerine gezdirip fırça ile sürünüz. Pişince diğer bir tarafta kaynayıp limonla kestirip soğuttuğunuz şerbeti fırından çıkardığınız baklavanın üzerine yedire yedire döküp soğutun. Soğuyan saray baklavayı isterseniz kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



Saraylı baklava

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder