Peynir tatlısı için gereken malzemeler
500 gram yağsız beyaz peynir
1 su bardağı un
1 çay bardağı pirinç unu
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzerine: Antepfıstığı
Beyaz Peynir Tatlısı tarifi ve yapılışı
Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. nİyice tuzunu çıkarın. Şerbet için,
tozşeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın. Diğer yandan yumurtaları tozşekerle çırpın.kolayyemektarifleri.biz Un, pirinç unu, kabartma tozu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Peyniri ufalayıp, malzemeye ekleyin. 26 cm çapında bir tepsiyi margarinle yağlayın.
Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin. Fırından
aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbet gezidirin. Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
Peynir tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder