10 Ocak 2014 Cuma

Peynir tatlısı

Peynir tatlısı için gereken malzemeler


500 gram yağsız beyaz peynir

1 su bardağı un

1 çay bardağı pirinç unu

4 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 kahve fincanı tozşeker

1 çorba kaşığı margarin

Şerbeti için:

İki buçuk su bardağı tozşeker

2 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Üzerine: Antepfıstığı


peynir tatlısı 300x188 peynir tatlısı,tatlı tariflerileri


Beyaz Peynir Tatlısı tarifi ve yapılışı


Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. nİyice tuzunu çıkarın. Şerbet için,

tozşeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın. Diğer yandan yumurtaları tozşekerle çırpın.kolayyemektarifleri.biz Un, pirinç unu, kabartma tozu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Peyniri ufalayıp, malzemeye ekleyin. 26 cm çapında bir tepsiyi margarinle yağlayın.

Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin. Fırından

aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbet gezidirin. Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.



Peynir tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder