6 Temmuz 2014 Pazar

Etli Lokma Böreği

Etli Lokma Böreği için Gereken Malzemeler


4.5 su bardağı un

Yarım paket (20 gr) yaş maya

4 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı süt

1 yumurta

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

Tuz

1 su bardağı ılık su
İç harcı için :


500 gr parça kuzu eti

1 soğan

1 domates

1 sivri biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kimyon
Üzeri için :


1 yumurta sarısı

Rezene


börek tarifleri,lokma böreği

Etli Lokma Böreği Tarifi ve Yapılışı


* Derin bir kaba unu döküp ortasını açın, Yaş maya, süt, tuz, Ayçiçek yağı ve yoğurdu ilave edip yoğurun.


* Ardından yumurtayı ekleyin yoğurmaya devam edin, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar gerektikçe su ilave ederek yoğurun, üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.


* İç harcı için soğanı tavada kavurun, ardından eti ilave edin o da iyice kavrulsun. Ardından sebzeleri ekleyip kapatmaya yakın baharatlarla tatlandırın.


* Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elinizle açın, iç harcınızdan bir miktar koyup bezeleri yuvarlayın.


* Yağlı fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış fırında 190 derece’de 15- 20 dakika pişirin sıcak servis yapın. Afiyet olsun…



Etli Lokma Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder