Etli Lokma Böreği için Gereken Malzemeler
4.5 su bardağı un
Yarım paket (20 gr) yaş maya
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz
1 su bardağı ılık su
İç harcı için :
500 gr parça kuzu eti
1 soğan
1 domates
1 sivri biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
Rezene
Etli Lokma Böreği Tarifi ve Yapılışı
* Derin bir kaba unu döküp ortasını açın, Yaş maya, süt, tuz, Ayçiçek yağı ve yoğurdu ilave edip yoğurun.
* Ardından yumurtayı ekleyin yoğurmaya devam edin, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar gerektikçe su ilave ederek yoğurun, üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.
* İç harcı için soğanı tavada kavurun, ardından eti ilave edin o da iyice kavrulsun. Ardından sebzeleri ekleyip kapatmaya yakın baharatlarla tatlandırın.
* Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elinizle açın, iç harcınızdan bir miktar koyup bezeleri yuvarlayın.
* Yağlı fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış fırında 190 derece’de 15- 20 dakika pişirin sıcak servis yapın. Afiyet olsun…
Etli Lokma Böreği
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder