6 Temmuz 2014 Pazar

Safranlı Hünkar Çorbası

Safranlı Hünkar Çorbası İçin Gereken Malzemeler


1 adet bütün tavuk

4 litre su

1 adet havuç

1 adet soğan

1 adet kereviz

2 adet defne yaprağı

Yarım demet maydanoz sapı

2 adet yumurtanın sarısı

3 çorba kaşığı yoğurt

Yarım limonun suyu

Bir buçuk çorba kaşığı un

2 adet közlenmiş çekirdeksiz patlıcan

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 adet haşlanmış havuç

1 gram safran

tuz

Kırmızı biberli tereyağı


çorba tarifleri,resimli çorba tarifi



Safranlı Hünkar Çorbası Tarifi ve Yapılışı


Öncelikle tavuk suyunu hazırlayın. Bütün tavuğu geniş bir tencereye aktarın. İçine kıyılmış havucu, soğanı, kerevizi, defne yaprakları ve maydanoz sapını ekleyin. Tavuğun üzerine 4 litre su ilave edin. Tavuğu 25- 0 dakika haşlayın. İlk kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla alın. Pişirme süresinin sonunda, tavuğu suyun içinden çıkarın. Yarısını incecik didin. Tavuksuyunu süzgeçten geçirin. İncecik didilmiş etleri ve tavuk suyunu bir kenarda bekletin. Çorbanın terbiyesinin hazırlayın. Bir çırpma kabında yumurta sarılarını, yoğurdu, limon suyu ve unu bir miktar suyla iyice karıştırın. Tel süzgeçten geçirin. Bir kenarda bekletin. Közlemiş patlıcanların kabuğunu soyun. İncecik kıyın. Tereyağında hafifçe soteleyin. Bir kenarda bekletin. Önceden hazırladığınız tavuk suyunun 3 litre kadarını orta hararetli ateş üzerinde kaynatın. Safranı ekleyin. Karıştırarak, eritin. Haşlanmış ve ince kesilmiş havucu ve tavuk etini ekleyin. Çorbanın terbiyesini azar azar ve sürekli karıştırarak, ilave edin. 2-3 dakika kaynattıktan sonra tuzunu ayarlayın. Son olarak közlenmiş patlıcanları ekleyin. Dilerseniz üzerine kırmızıbiberli tereyağı gezdirerek, servis yapın.



Safranlı Hünkar Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder