2 Temmuz 2014 Çarşamba

Soslu Karışık Kızartma

Soslu Karışık Kızartma Gereken Malzemeler


2 adet kabak

2 adet patates

2 adet patlıcan

7-8 adet çarliston biber

Kızartmak için:

2 su bardağı sıvıyağ
Sosu için:

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım soğanın rendesi

2 adet domates

4 diş sarmısak

1 çay kaşığı tozşeker

Tuz

karabiber

kekik

Birkaç dal maydanoz
yemek tarifleri,sos tarifleri


Soslu Karışık Kızartma Tarifi ve Yapılışı


Sebzeleri soyup, kabak ve patlıcanları yuvarlak, patatesleri de elma dilimi şeklinde dilimleyin. Kızgın yağda ilk önce patatesleri, sonra sırasıyla kabakları, patlıcanları ve biberleri kızartıp servis tabağına alın. Sos için tencereye soğanı ve sızma zeytinyağını koyup 1-2 dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri, baharatları ve şekeri ekleyin. Domatesler yumuşayıp sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. En son rendelenmiş sarmısakları ilave edip kıyılmış maydanozla birlikte kızartmanın üzerine gezdirin.

Sonra Servis Yapın Afiyet Olsun.



Soslu Karışık Kızartma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder