Peynirli Sakız Kabağı Dolması için Gereken Malzemeler
6 adet kabak
200 gram yağlı koyun peyniri
200 gram tuzsuz lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
8-10 dal nane
Yarım su bardağı su
5 çorba kaşığı silme tereyağı
Tuz
Karabiber
Peynirli Sakız Kabağı Dolması Tarifi ve Yapılışı
KABAKLARI yıkayıp ikiye bölün. İçlerini temizleyip, tuzlayın. Dereotu, maydanoz ve nanenin saplarını kesip kenara ayırın. Yapraklarını ince kıyın. Peynirleri bir kaba alıp, ezin. Üzerine otları ve karabiberi ilave edin. Peynirli harcı kabakların içine üstlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. kolayyemektarifleri.biz Otların saplarını bir tencerenin dibine koyun. Dolmaları dik olarak sapların üzerine yerleştirin. Tencereye yarım su bardağı sıcak su katın. Tuz serpip tencereyi ocağa oturtun. Tereyağını eritip dolmaların üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp, orta ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp, 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serperek servis yapın.
Afiyet Olsun.
Peynirli Sakız Kabağı Dolması
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder