1 Temmuz 2014 Salı

Peynirli Sakız Kabağı Dolması

Peynirli Sakız Kabağı Dolması için Gereken Malzemeler


6 adet kabak

200 gram yağlı koyun peyniri

200 gram tuzsuz lor peyniri

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

8-10 dal nane

Yarım su bardağı su

5 çorba kaşığı silme tereyağı

Tuz

Karabiber


Üzerine:

Dereotu

Maydanoz
Dolma Tarifleri,Resimli Dolma Tarifi



Peynirli Sakız Kabağı Dolması Tarifi ve Yapılışı


KABAKLARI yıkayıp ikiye bölün. İçlerini temizleyip, tuzlayın. Dereotu, maydanoz ve nanenin saplarını kesip kenara ayırın. Yapraklarını ince kıyın. Peynirleri bir kaba alıp, ezin. Üzerine otları ve karabiberi ilave edin. Peynirli harcı kabakların içine üstlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. kolayyemektarifleri.biz Otların saplarını bir tencerenin dibine koyun. Dolmaları dik olarak sapların üzerine yerleştirin. Tencereye yarım su bardağı sıcak su katın. Tuz serpip tencereyi ocağa oturtun. Tereyağını eritip dolmaların üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp, orta ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp, 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serperek servis yapın.


Afiyet Olsun.



Peynirli Sakız Kabağı Dolması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder