1 Temmuz 2014 Salı

Kurutulmuş Sebze Dolması

Kurutulmuş Sebze Dolması Gereken Malzemeler


20 adet kurutulmuş

patlıcan ve biber

2 adet büyük soğan


İçine:

1 kg pirinç

2 su bardağı su

3-4 adet soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı salça

Karabiber

pulbiber

nane

sumak veya limon tuzu

2 adet kesme şeker
Kurutulmuş Sebze Dolması,Dolma Tarifleri



Kurutulmuş Sebze Dolması Tarifi ve Yapılışı


ÖNCELİKLE kuru patlıcanları su dolu tencereye koyup haşlayın. Patlıcanlar hafif yumuşayınca, biberleri de aynı tencerede haşlayın. 5-10 dakika sonra, soğuk suyla yıkayıp kenara alın. Soğanların uç kısımlarını kesip, kenarından hafifçe yarın. Yumuşayana kadar haşlayın. Soğuk suyla durulayıp kenara alın. Kat kat ayırın. İç harcı için zeytinyağını tencereye koyup, yemeklik doğranmış soğanları yağda pembeleştirin. Üzerine salça, karabiber, nane, limon tuzu veya sumak, pulbiber ve kesme şeker koyup kavurun. Yıkanmış pirinci üzerine ekleyin. Birkaç dakika kavurup, su ilave edin. 2-3 dakika pişirin (pirinç çiğ kalacak). Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız patlıcan, biber ve soğanın içine, biraz boşluk kalacak şekilde harcı doldurun. Üzerini aşmayacak kadar suyla yarım saat, kırkbeş dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.


Afiyet olsun



Kurutulmuş Sebze Dolması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder