Bahar Dondurması için malzemeler:
1 litre süt
11 çorba kaşığı toz şeker
12 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı (Tepsiyi yağlamak için)
Çikolata Sosu İçin:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 fincan şeker
1 fincan süt
1 fincan su
Bahar Dondurması tarifi ve Hazırlanması:
Süt,şeker ve irmiği tencereye alıp çırpma teli ile çırptıktan sonra, koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Pişince vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
Kare veya dikdörtgen bir borcam kabını tereyağı ile yağlayıp, içerisine irmikli tatlıyı döküyoruz.
Spatula ile tatlının üzerini düzenleyip, dondurucuda 3-4 saat bekletiyoruz.
Çikolata Sosun Hazırlanması:
Tüm malzemeyi derince bir kabın içerisine alıp, pürüzsüz olana kadar karıştırıp,ocağa alıyoruz.
Sos kıvamını alana kadar pişiriyoruz.
Dondurma halini alan tatlımızı dolaptan alıp, kesip servis tabaklarına pay ettikten sonra, üzerine çikolata sosunu dökerek servis yapıyoruz.
Eğer dilenirse, çikolata sos,dondurucuya atmazdan evvel tatlının üzerine dökülüp,birlikte dondurulmak suretiyle de servis yapılabilir.
Bahar Dondurması
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder