30 Haziran 2013 Pazar

Lor Peynirli Börek

Lor Peynirli Börek için Malzemeler:


500 gram lor peyniri

2 adet yufka

3-4 dal taze soğanın yeşil kısımları

Yarım demet kıyılmış maydanoz

1′er çay kaşığı köri ve pulbiber


Yufkaları ıslatmak için:


1’er çay bardağı sıvıyağ ve su


Üzerine: 1 adet yumurta sarısı

Çörekotu


Lorlu Börek Tarifi 300x188 Lor Peynirli Börek

Lor Peynirli Börek Tarifi, Börek tarifleri


Lor Peynirli Börek Tarifi ve Hazırlanması:


İlk olarak yufkaları ıslatmak için sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine bir fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürün. Diğer yufkayı üzerine serip, kalan sıvıyağla her tarafını yağlayın. 4 parmak genişliğinde önce enlemesine, sonra boylamasına şeritler kesin ve kare parçalar elde edin. Derin bir kasede lor peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, köri ve pulbiberi karıştırın. Bir adet yufka parçasına lorlu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun ve yufkanın dört ucunu ortada birleştirin. Ters çevirip, fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Yufka parçaları ve lorlu harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



Lor Peynirli Börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder