21 Haziran 2013 Cuma

Hamburger Tarifi

Hamburger Tarifi için Malzemeler (4 Kişilik)


Köftesi için:


700 gr orta yağlı dana kıyması

Yarım bardak ufalanmış ekmek içi

2 diş ince kıyılmış sarımsak

2 yemek kaşığı ince doğranmış soğan

5 ml Worcestershire sosu

Bir miktar tereyağı

Tuz, karabiber
Karamelize soğan için:


1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı esmer şeker

Halka doğranmış soğan

Sunum için: Hamburger ekmekleri

Salatalık turşusu

Yeşil salata yaprakları

Yuvarlak domates dilimleri


hamburger tarifi 300x300 Hamburger Tarifi

Hamburger Tarifi


Hamburger Tarifi ve Hazırlanışı


Malzemeleri bir araya getirerek köfteyi yoğurun.

150-200 gr ağırlığında yaklaşık 1,5 cm kalınlığında yuvarlak köfteler oluşturun.

Izgara ya da tavanızı ısıtın.

İyice ısındıktan sonra köftelerin her bir yüzeyini yüksek ateşte 3 dakika kızartın.

Köfteleri çevirin ve orta ateşte yine her iki tarafını üçer dakika daha pişirin. Dilerseniz son aşamada çedar ya da taze kaşar gibi ince bir peynir dilimini köftelerin üzerine koyabilirsiniz.

Diğer bir tavada tereyağını eritin ve ince halkalar şeklinde doğranmış soğanları içine atın.

Yaklaşık 10 dakika ara ara karıştırarak pişirin.

Ateşten almadan önce ekleyeceğiniz esmer şeker ile karamelize edin.

Hamburger ekmeklerini açın ve köfteleri yerleştirin, üzerlerine karamelize soğan, yeşillikler, domates dilimleri ve salatalık turşusu koyarak servis yapın. Dilerseniz ketçap ve mayonez de ekleyebilirsiniz.


Afiyet Olsun Şimdiden.



Hamburger Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder