Volovan Böreği için Malzemeler
12 adet milföy hamuru
1 kase sosis
1 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kekik
Volovan Böreği Tarifi ve Hazırlanışı
Önce hamurları su bardağı ile keselim. Daha sonra çay bardağı ile ortasını keselim. Çıkarttığımız parçayı diğerinin üzerine yapıştıralım. Bu işlemi tüm hamurlara uygulayalım.
Yumurta sarısını hamurların kenarına sürelim. Hamurların fazla kabarmaması için çatal yardımı ile ortasına delikler açalım. Hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Hamurlarımız fırında pişerken sosleri dilimleyip pişirelim. Minik halka şeklinde doğrayalım. Tavaya bir miktar yağ koyalım ve önceden doğradığımız biberleri sonrasında sosisleri ekleyip pişirelim. Salçamızı biraz su ile açıp inceltip sosislere ekleyelim.
Kekik ve tuzumuzu da ekleyip pişen sosislerimizi karıştıralım. Milföylerimiz pişince bütün malzemeleri birbiriyle birleştirelim. Sosisten bir kaşık alıp hamurların boş kalan kısma dolduralım. En sonunda ise kaşarları üzerine ilave edelim. Kaşarların erimesi için önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim. Piştikten sonra servise alabiliriz. Afiyet olsun.
Volovan Böreği
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder