5 Haziran 2013 Çarşamba

Volovan Böreği

Volovan Böreği için Malzemeler


12 adet milföy hamuru

1 kase sosis

1 adet sivri biber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı su

150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Kekik


volovan boregi

Volovan Böreği,Börek tarifleri


Volovan Böreği Tarifi ve Hazırlanışı


Önce hamurları su bardağı ile keselim. Daha sonra çay bardağı ile ortasını keselim. Çıkarttığımız parçayı diğerinin üzerine yapıştıralım. Bu işlemi tüm hamurlara uygulayalım.


Yumurta sarısını hamurların kenarına sürelim. Hamurların fazla kabarmaması için çatal yardımı ile ortasına delikler açalım. Hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Hamurlarımız fırında pişerken sosleri dilimleyip pişirelim. Minik halka şeklinde doğrayalım. Tavaya bir miktar yağ koyalım ve önceden doğradığımız biberleri sonrasında sosisleri ekleyip pişirelim. Salçamızı biraz su ile açıp inceltip sosislere ekleyelim.


Kekik ve tuzumuzu da ekleyip pişen sosislerimizi karıştıralım. Milföylerimiz pişince bütün malzemeleri birbiriyle birleştirelim. Sosisten bir kaşık alıp hamurların boş kalan kısma dolduralım. En sonunda ise kaşarları üzerine ilave edelim. Kaşarların erimesi için önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim. Piştikten sonra servise alabiliriz. Afiyet olsun.



Volovan Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder