10 Haziran 2013 Pazartesi

Pamukkale Pastası

Pamukkale Pastası İçin Malzemeler:


5 yumurta


2 çorba kaşığı un


4 kahve fincanı toz şeker


1 su bardağı sütkreması


Krema için: 1 litre süt


1 yumurta


2 çorba kaşığı pirinç unu


10 çorba kaşığı toz şeker


1 paket vanilya


3 çorba kaşığı kakao


Pamukkale Pastasi Pamukkale Pastası

Pamukkale Pastası,Pasta Tarifleri


Pamukkale Pastası Tarifi ve Hazırlanışı:


Yemek Tarifi


Derin bir kapta 5 yumurta, un ve toz şekeri çırpın.


Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip soğutun. Kremayı hazırlamak için; süt, pirinç unu, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakaoyu tencereye alın. Sürekli karıştırarak 15 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyan tatlıdan küçük parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp hafifçe bastırın ve kakaolu kremaya batırıp servis tabağına dizin. Süt kremasını mikserle çırpın. Tatlıların üzerine döküp servis yapın.



Pamukkale Pastası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder