Sakızlı Dondurma İçin Gereken Malzemeler:
1 litre pastörize tam yağlı süt
1 tatlı kaşığı patates nişastası
10 gram saf salep
1.5 bardak şeker
3-4 parça damla sakızı
Sakızlı Dondurma Tarifi ve Yapılışı:
Katı malzemelerin süt içerisinde topaklanmasını önlemek için çırpma teliyle karıştırmak veya sütlü karışımı buzdolabında en az yarım saat bekletmek gerekiyor.
Homojen dondurma karışımını karıştıra karıştıra orta hararetli ateşte pişiriyoruz.
Pişen karışımı soğuması için bir kenara bıraktıkıyoruz.
Karışım tam anlamıyla soğuyana dek 5 dakikada bir birkaç dakika çırpıyoruz.
Sonra karışım derindondurucuya girecek ve arada bir çıkarılıp çırpılacak.
Afiyet olsun…
Sakızlı Dondurma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder