Patatesli Mektup Böreği İçin Malzemeler:
3,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
2 adet yumurta-1 tanesinin sarısı üzerine
1 çay bardağı süt
1 fincan sıvıyağ
Tuz
Alabildiği kadar ılık su
İÇ HARCI IÇIN:
2 adet haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tutam maydonoz
1 adet soğan
tuz,karabiber,pulbiber,kuru nane
Üzerine: Yumurta sarısı,susam ve çörekotu
Mektup Böreği Tarifi ve Hazırlanması:
Karıştırma kabına unu alıp,üzerine mayayı ekleyip harmanlıyoruz.
Unun ortasını açıp,süt,yumurta ve sıvıyağı ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Azar azar ılık su ilave ederek yoğurup,10,15 dakika dinlendiriyoruz.
Hamur dinlenirken,iç harcımızı hazırlıyoruz.
Bunun için öncelikle,haşlanmış patatesleri soyup rendeliyoruz.
Tereyağı bir tavaya alıp erittikten sonra,incecik doğranmış soğanı ilave ederek,kavuruyoruz.
Rendelediğimiz patatesleri sotelenmiş soğanın üzerine alıp,baharatlarını ve ince doğranmış maydonozu ilave ederek karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu, 5 eşit parçaya paylaştırıp, unladığımız yüzeyde merdane ile açıyoruz.
Geniş bir pasta tabağı kadar büyüttükten sonra, kenarlarından kare olacak şekilde bıçakla kesip, içerisine patatesli harcımızdan yerleştirerek,mektup şeklinde kapatıyoruz.
Hamurumuzu ortada biraz boşluk kalacak şekilde birleştirip,üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra,susam ve çörekotu serpiştirerek 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Mektup Böreği
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder