Düğün Çorbası için Gereken Malzemeler
6 kişilik
500 gr. kemikli kuzu eti
5 yemek kaşığı yoğurt
2 kahve fincanı un
2 yumurta sarısı
2 limon suyu
6 su bardağı su
Tuz
Düğün Çorbası Tarifi ve Yapılışı
Bir tencerede su ile eti yarım saat kayanatıp süzün.Et suyunu tekrar ocağa alıp kaynamasını bekleyin.
Ayrı bir kapta yoğurt ,un,yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırıp pelte kıvamına gelene kadar kaynatın.
Süzgeçten geçirerek kaynamakta olan et suyuna azar azar ilave edip karıştırın.
Haşladığınız eti küçük kuşbaşı şeklinde doğrayp kaynayan çorbaya ekleyin.Tuz serpip bir taşım kaynatıp servise sunun.Afiyet olsun.
Düğün Çorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder