28 Haziran 2014 Cumartesi

Rulo Yufkalı Tepsi Mantısı

Rulo Yufkalı Tepsi Mantısı için Gereken Malzemeler


4 adet yufka

150 gr. kıyma

1 orta boy soğan

1 tutam maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

rulo yufkalı tepsi mantısı


Sosu için


1 tatlı kaşığı dolusu salça

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı kuru nane


Üzeri İçin


1 kase sarımsaklı yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz pulbiber


mantı tarifi,mantı tarifleri,mantı çeşitleri


Rulo Yufkalı Tepsi Mantısı  Tarifi ve Yapılışı


Mantı içini hazırlamak için bir kasenin içerisine kıymayı ekleyin.

Üzerine minik minik doğranmış soğan ve maydanozu da ekleyin.

Karabiber ve tuzunu da ekleyerek güzelce yoğurun.

Yufkalardan birini masaya serin.

Yufkanın kenarlarını içe doğru 4 parmak şeklinde katlayın.Yufkanın katlanan kenarlarından birinin içine iç harcından yayın.

Sıkıca saracak şekilde rulo şeklinde sarın.

Ruloyu 1 cm kalınlığında keserek tabanı yağlanmış borcama dizin.

Üzerine zeytinyağı sürün ve üzeri kızarana dek pişirin.

Bu arada sosunu hazırlayalım; Küçük bir tavaya yağı ve salçayı ekleyerek kavuralım.

Üzerine 2 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın.

Kızaran mantıları fırında nalın ve hazırladığınız salça sosunu üzerine dökün.

Ardından mantıyı tekrar fırına sürün.

10-15 dakika kadar da fırında pişirin.

Hafif ılıdıktan sonra servis yapmadan önce üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızarmış tereyağını gezdirerek servis yapın.



Rulo Yufkalı Tepsi Mantısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder