29 Haziran 2014 Pazar

Tavuk Kuşbaşılı Nefis Karnıyarık

Tavuk Kuşbaşılı Nefis Karnıyarık için Gereken


2 adet tavuk göğsü

1 adet soğan

3 adet yeşil biber

2 adet domates

Yarım demet maydanoz

2 diş sarımsak

Tuz, karabiber, kekik

9 adet patlıcan

Kızartmak için zeytinyağı


Sos İçin


1 tatlı kaşığı biber salçası,

2 su bardağı su

tavuklu karnıyarık tarifi
Karnı Yarık Tarifi,Tavuklu Yemek Tarifleri



Tavuk Kuşbaşılı Karnıyarık Tarifi ve Yapılışı


Patlıcanları yıkadıktan sonra çizgi çizgi soyun ve ortasından uzunlamasına kesin.

Tuzla ovun ve tuzlu suda biraz bekletin.

Kuruladıktan sonra kızgın yağda her yerini kızartın.

Ayrı bir tavaya yemeklik doğradığınız soğan ve biberleri ekleyerek az yağda soteleyin.

İçine küçük küçük küpler şeklinde doğranmış tavuk etini de ekleyerek kavurun.

Kavrulan tavuk etinin üzerine domatesleri küp küp doğrayıp ekleyin.

Domatesler de ölüp suyunu çekene dek kavurun.

Tuz ve baharatlarını da atın ve ocaktan indirin.

Kızaran patlıcanların içini harç ile doldurun.

1 yemek kaşığı salçayı suda eritin ve fırın tepsisine dizdiğiniz içi dolu patlıcanların üzerine dökün.

Üzerini folyo ile kapatıp ısıtılmış fırında pişirin.

Piştikten sonra folyoyu kaldırın ve üzeri kızarana dek pişirin.



Tavuk Kuşbaşılı Nefis Karnıyarık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder