23 Kasım 2013 Cumartesi

Ciğer Dolması

Ciğer Dolması için Gereken Malzemeler


350 gram karaciğer

Koyun zarı

2 su bardağı su

2 tane soğan

1 kase pirinç

Sıvı yağ

2 çorba kaşığı cam fıstığı

2 çorba kaşığı kuş üzümü

Tuz


Ciğer Dolması Ciğer Dolması


Ciğer Dolması Tarifi ve Hazırlanışı


Koyun zarı yani gömlek iyice yıkanıp temizlendikten sonra 1 su bardağı ılık suda bekletilir.

Karaciğer soyulup ince ince kıyılır ve 1,5 tatlı kaşığı tuz eklenerek yarım saat kadar pişirilir.

Pirinç yıkanıp süzülür.

Sıvı yağ tavada kızdırıldıktan sonra üzerine kıyılmış soğan, fıstık ve kuş üzümü eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur.

Kavrulan soğanların üzerine pirinç eklenerek 10 dakika kadar karıştırılır.

Yıkanmış olan gömlek sudan çıkarılıp parçalara ayrılır ve parçaların ortasına hazırlanan iç malzeme eklenip bohça şeklinde kapatılır.

Hazırlanan bohçaların üzerine çırpılmış olan yumurtalar sürülür.

Gömleğin haşlama suyu hazırlanan bohçaların üzerine dökülerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 45 dakika pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.



Ciğer Dolması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder